reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co dziwnego wlasnie zjadlas :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ojojoj, a mnie dziś troszkę poniosło - zjadłam aż trzy enchilady :( strasznie chce mi się jeść słodkie rzeczy a teraz popijam soczkiem pomaranczowo marchewkowym :p ... a du....sza rośnie :p:)

reklama
Cola... mm... uwielbiam :) Ja sobie czasem pozwalam ;) 3 mies. przed ciążą byłam na diecie i miałam całkowity zakaz picia coli, więc teraz sobie trochę odbijam ;) Byle z umiarem ;)

Wiecie co jest piękne? Że w ciąży smaki się wyostrzają i co prawda pewne rzeczy w ogóle nie smakują, ale jak już coś podejdzie, to jest TAAAAKIE PYSZNE :) Ja dziś wsunęłam 3 kanapki z paprykarzem i wypiłam do tego pół litra herbaty czarnej z sokiem malinowym i byłam w niebie :D

PS. Zamieniamy ten wątek na kulinarny? Bo smaki się w końcu skończą, a fajne przepisy zawsze się przydadzą :) Jest ktoś, kto ma uprawnienia do zmiany nazwy wątku?

Karolina, to ja na początek polecam stronę durszlak.pl - zbiór blogów kulinarnych :) Co piątek siadam przed komputerem i głównie na podstawie tej strony planuję obiady na kolejny tydzień. Dawno nie zrobiłam nic z książki kucharskiej ;) A zakładka "Kuchnia" w przeglądarce puchnie z dnia na dzień ;)

Od czasu pierwszej ciąży (czyli prawie 8 lat, matko jak ten czas leci :baffled:) znacznie ograniczyłam wręcz wyeliminowałam napoje gazowane, choć czasem lubię się napić coli czy sprite, ale dosłownie kilka łyczków. Wolę niegazowane. Hmm.. ale piwko lubię wypić, a jest gazowane hahaha.... ;))

Ja właśnie skończyłam wcinać klementynkę i pomelo, uwielbiam pomelo! Ale chyba muszę zjeść coś bardziej konkretnego i zaraz sobie podsmażę gołąbeczka, albo i dwa z sosikiem grzybowym mniami.... już zgłodniałam :))

no dobrze to tutaj przenosimy kulinaria!!!

juz po grochówce, mam nadzieje ze jak mąż wróci wieczorem będę juz to wygrzmoce się do reszty!! bo on nie znosi kiedy mam wzdęcia:-D:-D

co do frytek, to znowu lidl polecam, duża paczka 750g kosztuje zaledwie 3,70:tak: są pyszne i chrupiące.. ja niestety przy dużej rodzinie nie mam czasu na krojonie i smazenie w oleju, liczy się tez cena...
ale leniwe sama robie do tego masełko z bułką tartą!! mniam

UWIELBIAM POMIDORY !!!! sa wspaniale soczyste nawet o tej porze roku daja mi wszytko czego potrzebuje momentami stwierdzam ze sa lepsze niz ORGAZM ! hihihi :tak:

reklama
Ja zimą nie kupuję pomidorów - kiepskie są, lepiej potem smakują po takiej przerwie :)

Chociaż ostatnio dopadł mnie pierwszy "smak" ciążowy - w czasie świąt strasznie mi posmakowały pomidorki koktajlowe, po sylwestrze kupiłam sobie dwa "koszyczki", no i... leżą w lodówce. Nie mogę na nie patrzeć, nie mówiąc już o ugryzieniu któregoś :/
Mąż, słysząc to, odkrywczo stwierdził: "Jesteś w ciąży" :D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry