reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

Kasia_z ja poproszę o bartatinę i opinie wszystkich wózków jakie Ci wpadną w oko:tak: (a najbardziej takie: stelaż+fotelik+spacerówka= atrakcyjan cena;-)).

reklama
nie wiem czemu ale nie moge linków wstawić :-(
podaje nazwy jak ktoś chce to wpiszcie w allegro to wam się pokażą

Implast volant 3 lub driver 4xl lub 3 xl
Baby smile twister
Mikrus alu Sprint
Mikado Ox-ford

No i
MUTSY
quinny speedi lub buzz

No więc wróciłam ze sklepu z wózkami :happy:
Jest malutki - i jeszcze nie ma wielu modeli, niestety TAKO nie było :-(

Bartatiny za to były 3 - dwie classic, z których jeden z piankowymi kołami, jeden z gumowymi i jedna free line.

Bartatiny ogólnie fajne - wyglądają dość solidnie, zrobione z fajnego grubego materiału. Pani ze sklepu poleca gumowe koła, podobno piankowe gorsze i ludzie przychodzą dokupować komplet kół gumowych. Fotelik do nich to Grillo (plus adapter) - wg pani fotelik ok. Śpiworka do wózka niestety nie udało nam się obejrzeć.
Co jest fajne, to to, że gondola na stelażu jest dość wysoko nad poziomem gruntu - w niektórych wózkach (szczególnie takich co mają nosidło zamiast gondoli i są tanie) jest nawet do 10 cm niżej.
Co by nie mówić, stelaż swoje waży, ale prowadzi się bardzo lekko. Wszystko się da złożyć i rozłożyć bez problemu. Stelaż po złożeniu nie mieścił nam się w bagażniku na szerokość (Skoda Fabia hatchback) - po odpięciu dwóch kółek już było ok. Budka składa się cicho, w gondolce pod materacykiem jest regulacja nachylenia 6-stopniowa, od bardzo małego kąta nachylenia do pionowego. Gondolka nie ma pasów.
Spacerówka wygląda gorzej - ale w sumie bez spacerówki sto zł taniej, więc chyba kupimy i tak ze spacerówką. Spacerówka taka jakaś mała i wąska... ale to podobno tak już jest w tych wózkach wielofunkcyjnych. Niemniej rozkłada się na płasko, jest też kilka stopni nachylenia, pierwszy mniej więcej na oko ze 20 stopni nachylenia, więc nie najgorzej. podnóżek ruchomy, pasy są 5-punktowe do zapięcia, jest też poprzeczka z paskiem między nogami. Próbowaliśmy doczepić budkę, ale nie za bardzo to wygląda z budką. Znaczy ogólnie się da doczepić i się ta budka składa, ale nie jest to dopasowanie idealne. Od biedy może być i od słońca czy wiatru osłoni.
Różnica między Classic a Freeline - tylko różnią się kształtem budki, we Freeline jest trochę wyższa (większa) ale minimalnie, ma malutki daszek i większy wywietrznik z tyłu. Dla mnie różnica ta nieznacząca, Dareczkowi się bardziej podobała Freeline.

Reszta wózków tanich, to polecany przez panią Oxford (Mikado) - też fajnie się prowadzi, wykonany solidnie, mówi że dobrze się sprzedaje. Ma też dużo akcesoriów dodatkowych. To ten mi się dość podobał, tylko że Bartatina tańsza, to my jednak Bartatinę wolimy ;-)

Jeszcze było dość dużo wózeczków z rodzaju miękkie nosidło zamiast gondoli, takie okolo 400-500 zł, ale przyznam że mi się nie podobały. Te nosidło na szerokość to takie malutkie - połowa gondoli, trochę ponad, i też miały niskie stelaże, dziecko jest nisko nad chodnikiem w efekcie. No i te tkaniny co zrobione też takie brzydsze.

No z takich tanich to też w sumie nie było możliwości doczepu fotelika - tylko w Bartatinie i w tym Oxfordzie był. Ale też nie było dużego wyboru wózków w tym sklepie.

Ze spacerówek z fotelikiem na ten sam stelaż pani polecała Chicco (bardzo dużo rodzajów jest), ale to już takie droższe raczej, więc nie dopytywałam.

Aha, jeszcze dla fanów Bartatiny - nie wyrabiają się z zamówieniami w fabryce i trzeba obecnie 1,5 tygodnia czekać na wózeczek.

Luckymama :happy:

reklama
Do góry