reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

Wracając jeszcze na chwile do wanienki to i tak będę środek wykładała pieluchą lub ręcznikiem a więc chyba tak może być:confused:No i cena nie jest taka straszna:tak:

Powiedzcie mi doświadczone mamusie ile pieluch tetrowych potrzeba:confused:bo ja juz sama nie wiem:confused:nie mam zamiaru stosowac ich do przewijania:eek:tylko do kompieli, przy karmieniu, i jako "niania" dla malucha:laugh2:i nie wiem czy 20:confused:30:confused:czy może więcej:confused:

reklama
Ja miałam 40 pieluch tetrowych... ale to było 9 lat temu :tak: Pampersów używałam na noc, na spacer i do lekarza :-) Asia mając 10 miesięcy spała już bez pieluchy i naprawdę bardzo szybko się nauczyła załatwiać do nocnika :-D
Szwagierka miała tylko papmersy i jej mały latał z nimi do 3 roku życia! /bo tak jest wygodnie/ - nie wiem co wy o tym sądzicie, bo nie poczytałam sobie tego forum, ale ja kupię ze 30 pieluch tetrowych i postaram się jak najmniej pampersów /czyli tak jak z Asią/...

Tak właśnie myslam o 30 zwykłych i o 10 tych takich z wzorkami tak żeby na wyjścia ładne "nianie" były :-p

Ja będę napewno pampersów urzywała
:tak:

To fakt, pampersy rozleniwiają dzieciaki. U moich 2 znajomych dzieci też zaczęły korzystać z nocnika dopiero po skończeniu 2 roku życia. Poniekąd to też wina rodziców ich zapracowania a może też wygodnictwa.

Mi się wydaje, że to od rodziców zależy jak długo dziecko będzie w pieluchach chodziło. CHciaż w tetrowych jak się mokro zrobi to chyba nie jest za przyjemnie maluchowi :-p

Mi się wydaje, że to kwestia i rodziców i dzieci. :happy:
Teraz dużo słychać o tym, że w różnym tempie rozwijają się u dzieci zwieracze i że jest bardzo indywidualne, kiedy dziecko jest gotowe do nauki nocnikowej. A czasem dziecko gotowe, a rodzicom się nie chce bawić :wink:

Ja z wygodnictwa jednak stawiam na jednorazowe :-p

reklama
Do góry