reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciuszki, wózeczki i inne cuda dla naszych dzieciątek :) :) :)

reklama
hehe, u mnie to posucha na wszystko, co niezbedne :laugh: zbieram same "slicznoty", ktorym sie oprzec nie mozna ;) a body i "zwykle" spioszki kupie pewnie razem z innymi pierdolami ;)

a powiedzcie mi w ogole, laski, w co bedziecie ubierac "na wyjscie" wasze dzieciaczki? jak to jest? ubiera sie np. kombinezonik (czy kurtke!?) i potem spiworek do wozka? i jeszcze zakrywamy przypinka do gondoli!? czy jak!??? bo ja sie w tym gubie wszystkim :/

a do spania co? jak sie kupi spiworek do lozia, to ubieramy dzidzi w spioszka i wkladamy w spiworek, czy nakrywamy jeszcze kolderka???

jeny, ilu ja rzeczy nie wiem!!!

JA mam wszystko po starszej córci. Ale pamiętam, że jak rodziłam Alicję, to nie miałam NICZEGO. Bardzo się bałam o ciążę i jakoś żeby nie zapeszac do samego końca nie kupiłam NICZEGO. Kompletowałam tylko w głowie całą garderobę. Jak już się Alunia urodziła, zakupy ,,pierwszego kontaktu'' (na wyjście ze szpitala) i wanieka, myjka, itp zrobił mąż z moją siostrą. Potem wszystko kupowane było na bieżąco no i dobrze, bo mnóstwo rzeczy dostałam od cioć i znajomych zarówno nowych i używanych. Także i tym razem też nie będę sie spieszyć. Zresztą ja wychodzę od takiego założenia: ,,co masz zrobic dziś, zrób jutro, będziesz mieć dwa dni wolnego" ,hahahah :D

Aenye, zgodnie z tym,co napisałam ciut wyżej - ja określę, w co ubrać i w co ubierać dzidzię, jak już się urodzi. Moze byc np pogoda jesienna - +5 stopni, a moze byc -35. Tak więc wszystko jest do ustalenia, sama zobaczsz, jak będzie aura, czy dzidziusiowi jest chłodno, czy moze się poci. To przeraża tylko na początku, a jak co do czego, to zobaczysz, jaką dobrą mamą się okażesz...Sama się zdziwisz:)

No to ja dziewczyny nadal nie mam NIC i chyba zacznę czegoś szukać dopiero po 30 tygodniu bo trochę dygam po ostatnim i nie chce zapeszać :p

ja ma tylko pare spiochow, bluze i 2 pary skarpetek hehe z zakupami jeszcze sie wstrzymam (ale mam wszystko wybrane) jestem podobnego zdaniajak Miłka, tylko, ze ja poczekam z wnienka, wózkiem itp "grubszymi rzeczami" jak cos to mąż wie co ma kupic lepiej niz ja :D

Ubranka kupuje się najprzyjemniej i zawsze można dokupić potrzebna rzecz. Ja mam wszystko po Liluchu, ale wózek i sprzęty typu termomert czy body czy kombinezonik kupię w grudniu ;) :laugh:

ja bede szturmowac HM i inne mothercare juz niedlugo
poza tym moja siostra zaraz wykupi caly berlin znajac zycie ;)
wanienke zaraz kupujemy bo mam upatrzona na allegro lozeczko tez no i wozek tez ( jeszcze sie wacham ale luz)
ciuchy ma jakies takie slodkosci a takie zwyklaki potem
poki co mamy teraz akcje pt wybieranie glazury kamienii wanien do lazienki oraz tego typu zadania wiec chce najpierw uporac sie z tym pieronskim remontem a potem na spokojnie kupic co trza dla mlodego

ale jak jestem w jakims sklepie np HM ( ktory jest po prostu boski jesli chodzi o ubrania dla dzieci) to mam taki oczoplas ze dzwonie do swojego love i sie pytam co mam kupic a on : KUPUJ WSZYSTKO NAJLEPIEJ hehe
ale stwierdzilam ze poczekam i pojdziemy razem jak bedzie chwilka :)

reklama
No ja tęz z Tomciem będę ciekała za ubrankami bo później znając jego była by sytuacja podobna do sytuacji ..aenye mianowicie " mój syn nie będzie nosił takiego pedalskiego sweterka" itp. :p ale i tak zdanie ostateczne mam JA :) więc w ramach formalności zabiore go na zkupki i będę miała spokój bo jak się bedzie czepiaj to powiem, ze przecież był jak to kupowaliśmy i teraz to już po fakcie ;)

Do góry