reklama
..aenye
Mama grudniowa'06
hehe, u mnie to posucha na wszystko, co niezbedne :laugh: zbieram same "slicznoty", ktorym sie oprzec nie mozna a body i "zwykle" spioszki kupie pewnie razem z innymi pierdolami
a powiedzcie mi w ogole, laski, w co bedziecie ubierac "na wyjscie" wasze dzieciaczki? jak to jest? ubiera sie np. kombinezonik (czy kurtke!?) i potem spiworek do wozka? i jeszcze zakrywamy przypinka do gondoli!? czy jak!??? bo ja sie w tym gubie wszystkim :/
a do spania co? jak sie kupi spiworek do lozia, to ubieramy dzidzi w spioszka i wkladamy w spiworek, czy nakrywamy jeszcze kolderka???
jeny, ilu ja rzeczy nie wiem!!!
a powiedzcie mi w ogole, laski, w co bedziecie ubierac "na wyjscie" wasze dzieciaczki? jak to jest? ubiera sie np. kombinezonik (czy kurtke!?) i potem spiworek do wozka? i jeszcze zakrywamy przypinka do gondoli!? czy jak!??? bo ja sie w tym gubie wszystkim :/
a do spania co? jak sie kupi spiworek do lozia, to ubieramy dzidzi w spioszka i wkladamy w spiworek, czy nakrywamy jeszcze kolderka???
jeny, ilu ja rzeczy nie wiem!!!
JA mam wszystko po starszej córci. Ale pamiętam, że jak rodziłam Alicję, to nie miałam NICZEGO. Bardzo się bałam o ciążę i jakoś żeby nie zapeszac do samego końca nie kupiłam NICZEGO. Kompletowałam tylko w głowie całą garderobę. Jak już się Alunia urodziła, zakupy ,,pierwszego kontaktu'' (na wyjście ze szpitala) i wanieka, myjka, itp zrobił mąż z moją siostrą. Potem wszystko kupowane było na bieżąco no i dobrze, bo mnóstwo rzeczy dostałam od cioć i znajomych zarówno nowych i używanych. Także i tym razem też nie będę sie spieszyć. Zresztą ja wychodzę od takiego założenia: ,,co masz zrobic dziś, zrób jutro, będziesz mieć dwa dni wolnego" ,hahahah
Aenye, zgodnie z tym,co napisałam ciut wyżej - ja określę, w co ubrać i w co ubierać dzidzię, jak już się urodzi. Moze byc np pogoda jesienna - +5 stopni, a moze byc -35. Tak więc wszystko jest do ustalenia, sama zobaczsz, jak będzie aura, czy dzidziusiowi jest chłodno, czy moze się poci. To przeraża tylko na początku, a jak co do czego, to zobaczysz, jaką dobrą mamą się okażesz...Sama się zdziwisz
Roni21
Spider's Web
ja ma tylko pare spiochow, bluze i 2 pary skarpetek hehe z zakupami jeszcze sie wstrzymam (ale mam wszystko wybrane) jestem podobnego zdaniajak Miłka, tylko, ze ja poczekam z wnienka, wózkiem itp "grubszymi rzeczami" jak cos to mąż wie co ma kupic lepiej niz ja
Roni21
Spider's Web
Te kombinezoniki sa cudne!!! Napatrzec sie nie mozna wczoraj widzialam taki sliczny niebieski z uszami na kapturze hehe
sugarspunsister
matka polka superstar
ja bede szturmowac HM i inne mothercare juz niedlugo
poza tym moja siostra zaraz wykupi caly berlin znajac zycie
wanienke zaraz kupujemy bo mam upatrzona na allegro lozeczko tez no i wozek tez ( jeszcze sie wacham ale luz)
ciuchy ma jakies takie slodkosci a takie zwyklaki potem
poki co mamy teraz akcje pt wybieranie glazury kamienii wanien do lazienki oraz tego typu zadania wiec chce najpierw uporac sie z tym pieronskim remontem a potem na spokojnie kupic co trza dla mlodego
ale jak jestem w jakims sklepie np HM ( ktory jest po prostu boski jesli chodzi o ubrania dla dzieci) to mam taki oczoplas ze dzwonie do swojego love i sie pytam co mam kupic a on : KUPUJ WSZYSTKO NAJLEPIEJ hehe
ale stwierdzilam ze poczekam i pojdziemy razem jak bedzie chwilka
poza tym moja siostra zaraz wykupi caly berlin znajac zycie
wanienke zaraz kupujemy bo mam upatrzona na allegro lozeczko tez no i wozek tez ( jeszcze sie wacham ale luz)
ciuchy ma jakies takie slodkosci a takie zwyklaki potem
poki co mamy teraz akcje pt wybieranie glazury kamienii wanien do lazienki oraz tego typu zadania wiec chce najpierw uporac sie z tym pieronskim remontem a potem na spokojnie kupic co trza dla mlodego
ale jak jestem w jakims sklepie np HM ( ktory jest po prostu boski jesli chodzi o ubrania dla dzieci) to mam taki oczoplas ze dzwonie do swojego love i sie pytam co mam kupic a on : KUPUJ WSZYSTKO NAJLEPIEJ hehe
ale stwierdzilam ze poczekam i pojdziemy razem jak bedzie chwilka
reklama
No ja tęz z Tomciem będę ciekała za ubrankami bo później znając jego była by sytuacja podobna do sytuacji ..aenye mianowicie " mój syn nie będzie nosił takiego pedalskiego sweterka" itp. ale i tak zdanie ostateczne mam JA więc w ramach formalności zabiore go na zkupki i będę miała spokój bo jak się bedzie czepiaj to powiem, ze przecież był jak to kupowaliśmy i teraz to już po fakcie