reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy 🙉fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu 😏

reklama
Jprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy 🙉fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu 😏
ja musiałabym oddać jak miał 3,5 miesiąca (a dokładnie 10tyg) bo tyle trwał mój maciezynski No ale kombinowalam

Boziu:( to jeszcze wspaniale ze poszla do dziadkow… a nie do żłoba… dla mnie to tez okropne na samą myśl… ale przywykniecie… bedzie lepiej.. tak jak z odstawieniem cyca - ja tez plakalam…

Boziu:( to jeszcze wspaniale ze poszla do dziadkow… a nie do żłoba… dla mnie to tez okropne na samą myśl… ale przywykniecie… bedzie lepiej.. tak jak z odstawieniem cyca - ja tez plakalam…
A właściwie czemu już odstsawiłaś od cycka ? W sensie chciałaś czy musiałaś?😜 Ja planuję odstawić po roczku małej ale jest mi jej tak żal już na samą myśl....

ej ale co - cieszyla sie, bo sie stesknila, bo kocha mame. Nic zlego sie jej nie dzialo w tym czasie, tesknota to dobre, zdrowe uczucie 😁 Pomysl, ze teraz masz mniej czasu z nia wiec bardziej go docenisz.
Dasz rade Mama, pierwsze dni zawsze sa bardzo trudne, placz, niech uchodza z Ciebie emocje 😘

a w czym konkretnie pobyt u Dziadkow jest lepszy od zlobka? Ze dziecko siedzi ze starszymi osobami, ktore na nie chuchaja i dmuchaja, zamiast spedzsc czas z rowniesnikami stymulujac swoj rozwoj?

a w czym konkretnie pobyt u Dziadkow jest lepszy od zlobka? Ze dziecko siedzi ze starszymi osobami, ktore na nie chuchaja i dmuchaja, zamiast spedzsc czas z rowniesnikami stymulujac swoj rozwoj?
Wydaje mi się że to bardziej chodzi o świadomość rodziców że dziecko jest z bliską nam osobą, którą zna. Łatwiej niektórycm oddać pod opiekę osobie bliskiej z otoczenia, niż obcym kobietom 🙃

Wydaje mi się że to bardziej chodzi o świadomość rodziców że dziecko jest z bliską nam osobą, którą zna. Łatwiej niektórycm oddać pod opiekę osobie bliskiej z otoczenia, niż obcym kobietom 🙃
no pewnie latwiej, ale jakos tak nie rozumiem demonizowania zlobka. Fajna placowka to wyksztalcone opiekunki wspierajace rozwoj + kontakt z rowiesnikami.
Pomijajac juz, ze oddawanie dziecka na caly dzien codziennie dziadkom to kosmos, przeciez oni jakies swoje zycie tez maja… Taka moja perspektywa…

Praca jest fuj, no ale niestety jak trzeba to trzeba . Myślę że z każdym dniem będzie lepiej. Masz to szczęście, że malutka ma super opiekę.

reklama
Do góry