Jprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu
reklama
Artemida90
Fanka BB :)
ja musiałabym oddać jak miał 3,5 miesiąca (a dokładnie 10tyg) bo tyle trwał mój maciezynski No ale kombinowalamJprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu
Boziu to jeszcze wspaniale ze poszla do dziadkow… a nie do żłoba… dla mnie to tez okropne na samą myśl… ale przywykniecie… bedzie lepiej.. tak jak z odstawieniem cyca - ja tez plakalam…Jprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu
A właściwie czemu już odstsawiłaś od cycka ? W sensie chciałaś czy musiałaś? Ja planuję odstawić po roczku małej ale jest mi jej tak żal już na samą myśl....Boziu to jeszcze wspaniale ze poszla do dziadkow… a nie do żłoba… dla mnie to tez okropne na samą myśl… ale przywykniecie… bedzie lepiej.. tak jak z odstawieniem cyca - ja tez plakalam…
nieagatka
ej ale co - cieszyla sie, bo sie stesknila, bo kocha mame. Nic zlego sie jej nie dzialo w tym czasie, tesknota to dobre, zdrowe uczucie Pomysl, ze teraz masz mniej czasu z nia wiec bardziej go docenisz.Jprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu
Dasz rade Mama, pierwsze dni zawsze sa bardzo trudne, placz, niech uchodza z Ciebie emocje
nieagatka
a w czym konkretnie pobyt u Dziadkow jest lepszy od zlobka? Ze dziecko siedzi ze starszymi osobami, ktore na nie chuchaja i dmuchaja, zamiast spedzsc czas z rowniesnikami stymulujac swoj rozwoj?Boziu to jeszcze wspaniale ze poszla do dziadkow… a nie do żłoba… dla mnie to tez okropne na samą myśl… ale przywykniecie… bedzie lepiej.. tak jak z odstawieniem cyca - ja tez plakalam…
eij
Wydaje mi się że to bardziej chodzi o świadomość rodziców że dziecko jest z bliską nam osobą, którą zna. Łatwiej niektórycm oddać pod opiekę osobie bliskiej z otoczenia, niż obcym kobietoma w czym konkretnie pobyt u Dziadkow jest lepszy od zlobka? Ze dziecko siedzi ze starszymi osobami, ktore na nie chuchaja i dmuchaja, zamiast spedzsc czas z rowniesnikami stymulujac swoj rozwoj?
nieagatka
no pewnie latwiej, ale jakos tak nie rozumiem demonizowania zlobka. Fajna placowka to wyksztalcone opiekunki wspierajace rozwoj + kontakt z rowiesnikami.Wydaje mi się że to bardziej chodzi o świadomość rodziców że dziecko jest z bliską nam osobą, którą zna. Łatwiej niektórycm oddać pod opiekę osobie bliskiej z otoczenia, niż obcym kobietom
Pomijajac juz, ze oddawanie dziecka na caly dzien codziennie dziadkom to kosmos, przeciez oni jakies swoje zycie tez maja… Taka moja perspektywa…
Praca jest fuj, no ale niestety jak trzeba to trzeba . Myślę że z każdym dniem będzie lepiej. Masz to szczęście, że malutka ma super opiekę.Jprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu
reklama
Boże Podziwiamja musiałabym oddać jak miał 3,5 miesiąca (a dokładnie 10tyg) bo tyle trwał mój maciezynski No ale kombinowalam