reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
moja bratanica ma azs i dokladnie ta sama seria dziala u nich cuda, a testowali mase kosmetykow. Teraz juz uzywaja tylko la roche do kapieli i po niej i bardzo rzadko maja problemy.
A my przetestowaliśmy sporo kosmetyków m.in tez la roche i niestety wg mnie u nas żadne szczególnie się nie wyróżniają pozatym, że niektóre to mają ceny ,że hoho😅

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomóżcie ,może któraś miała podobnie , wcale tu nie zaglądam bo nie mam kiedy ale napiszę szybko i w skrócie ..u nas minie 4 tygodnie od początku dokarmiamy się mm bo mało było pokarmu. Mieliśmy nam Optima bo takie miał w szpitalu i takie dawałam mu. Od ponad tygodnia may tak się napina i płacze że aż mi go szkoda , położna mówi że za dużo laktozy bo śmierdzące kiły. Więc ściągałem pierwsze mleko z piersi i wykreślam ale to nic nie dało. Zaczęłam podawać tylko mm Nan i mały nadal płacze i się napina .wyczytałam że są mleka na receptę i bez laktozy ale nie wiem które wybrać bo jest ich masa. Narqzie.chce sprunowac sama czy będzie jakaś ZM Ana a jak będzie to wtedy będę brała recenlpye. Czytałam o Bebilon ale nie wiem które kompletnie. Może któraś to przechodziła i coś mi poleci.pomozcie bo już od tygodnia wcale nie smimy

Dziewczyny pomóżcie ,może któraś miała podobnie , wcale tu nie zaglądam bo nie mam kiedy ale napiszę szybko i w skrócie ..u nas minie 4 tygodnie od początku dokarmiamy się mm bo mało było pokarmu. Mieliśmy nam Optima bo takie miał w szpitalu i takie dawałam mu. Od ponad tygodnia may tak się napina i płacze że aż mi go szkoda , położna mówi że za dużo laktozy bo śmierdzące kiły. Więc ściągałem pierwsze mleko z piersi i wykreślam ale to nic nie dało. Zaczęłam podawać tylko mm Nan i mały nadal płacze i się napina .wyczytałam że są mleka na receptę i bez laktozy ale nie wiem które wybrać bo jest ich masa. Narqzie.chce sprunowac sama czy będzie jakaś ZM Ana a jak będzie to wtedy będę brała recenlpye. Czytałam o Bebilon ale nie wiem które kompletnie. Może któraś to przechodziła i coś mi poleci.pomozcie bo już od tygodnia wcale nie smimy
Z mlekiem nie pomogę ale kup na szybko Delicol. To krople które pomagają przy kolce niemowlęcej i przy nietolerancji laktozy. Może będzie jakaś poprawa. Spróbuj, nie są drogie, coś ok 20zl. Ja też małemu je podawałam bo często mi się prężył😔
A do pediatry nie idziesz?

Ostatnia edycja:
dziecko moze plakac i sie napinac bo jedt malenkie i ma niedojrzaly uklad pokarmowy. Wielu pediatrow od razy odstawia laktoze podajac preparat mlekopodobny co czesto jest bezpodstawne. Najlepiej byloby sie slonsultowac czy to faktycznie problem czy po prostu niedojrzalosc ukladu.

Nie wylewaj swojego mleka, normalnie podawaj bo szkoda.
Przejściowe problemy z układem pokarmowym ma większość dzieci, problemy są większe lub mniejsze ale niestety tak to wygląda. Jeśli syn ssie pierś ja bym próbowała przejść tylko na karmienie piersią.

Nie wylewaj swojego mleka, normalnie podawaj bo szkoda.
Przejściowe problemy z układem pokarmowym ma większość dzieci, problemy są większe lub mniejsze ale niestety tak to wygląda. Jeśli syn ssie pierś ja bym próbowała przejść tylko na karmienie piersią.
@Magda 123 też bym tak zrobiła, a czy ma problemy, czy nie to mało która z nas spała w tym okresie, musisz to przetrwać, przystawiaj ciągle do piersi, może być tak, że godzinami będzie przy niej siedział ale może mu to pomoże. NIE MA lepszego mleka niż twoje, póki układ nierozwinięty, nie wylewaj żadnej kropli. To jest trudny okres i jeszcze chwilę lepiej nie będzie, im szybciej to zaakceptujesz tym łatwiej Ci będzie. Niedługo się skończy i zostanie sama słodycz. Trzymaj się 😘

Ostatnia edycja:
reklama
@fredka84 z tymi wartościami bety u znajomej to tak niekoniecznie bliźniaki, u mnie 8dpt 150, 10dpt 463,5 i mam jednego synka i od początku jedno dziecko 😊 także tylko USG jej prawdę powie. Tak w ogóle to siema, nie wiem czy mnie pamietasz- @Dakita30, ja rodziłam razem z @Artemida90 i @Ruda08, stara gwardia generalnie 🙃
Cześć kochana :) aż się zdziwiłam, że mnie ktoś wywołał iiii to jeszcze na tym wątku 😂
Jesteś w ciunnnnży czy źle widzę na oczy ? 🤓

U mnie lipa 🤷🏼‍♀️
Mój cud skończył 2 latka ♥️
Po niej miałam 4 stymulację i 4 transfery w tym jeden bliźniaczy nooo i nic. Zostały nam 2 ostatnie zarodki i kończymy tą „przygodę” (bynajmniej taki plan).
Aktualnie jestem pod opieką dr Sydora. Obstawił mnie i mam nadzieję, że coś z tego będzie ☺️. Więcej grzechów nie pamietam … 🤪

Do góry