reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
no właśnie u pediatry a dermatologa muszę szukać bo tu u nas w Goleniowie nie ma 🤷‍♀️na Szczecinie pewnie dostępni No ale weekend musimy się jakoś przekulac
tak jasne ze pierwszy kontakt to pediatra, ale ja bym jak najszybciej wziela ja do dermatologa, porob zdjecia tym zmianom i niech rzuci okiem. Pewnie jakas alergia kontaktowa…

Ja bym jechała.
Ja bym jechała szczególnie że słabo czujesz ruchy nie ma na co czekać
Jedz, jesteś już w terminie to pewnie zostaniesz na wywolaniu
Hej i jak się czujesz?
Pojechałam. Zbadali, szyjka krótka, palmienie ustało, mało ruchów ale ktg dobre. Zostawili mnie na pataologii ciąży, bo na porodówce nie ma miejsc. Rozwarcie na dwa palce, pojedyncze skurcze w zapisie ktg (nie czuje ich w ogole). Mam miec zakladany cewnik ale nie wiadomo czy dzis.. ogolnie leżę i czekam na jakąś decyzje..

Pojechałam. Zbadali, szyjka krótka, palmienie ustało, mało ruchów ale ktg dobre. Zostawili mnie na pataologii ciąży, bo na porodówce nie ma miejsc. Rozwarcie na dwa palce, pojedyncze skurcze w zapisie ktg (nie czuje ich w ogole). Mam miec zakladany cewnik ale nie wiadomo czy dzis.. ogolnie leżę i czekam na jakąś decyzje..
Ważne że jesteś zaopiekowana. Lepiej dmuchać na zimne i obserwować niż miało by być za późno

Najważniejsze że jesteś pod opieką i mogą szybko reagować, dzisiaj jest niedziela jak się nic nie będzie działo to pewnie dopiero jutro będą coś działać.

My wczoraj byliśmy prywatnie z Werka u lekarza bo coś ja zsypalo na buźce i szyjce takie kropki czerwone 🤷‍♀️lekarka dala znowu inne maści jedna do zrobienia na tą sucha skórkę na naczynia czka a druga na te krostki ja wróciłam do domu patrze a maść można smarować od dwóch lat🤦‍♀️ta robiona będzie jutro popołudniu ale we wtorek idę do tego ordynatora z dziecięcego bo on jest neonatologiem to niech mała obejrzy bo pod pampersem jeszcze ma to czerwone teraz jej smaruje sudocremem i jak daje butle to jej wietrze pupcie bo skupiona jest na butelce to się nie kręci. Mam nadzieję że to jej minie i nie rozprzestrzeni się Dziś pierwszy raz Grzesiek spał z nami cała noc ale się nie wyspałam bo się kręcił patrzył czy Werka oddycha pić mu się chciało przyniosłam żeby zaraz nie pozapalal wszystkich świateł i obudził mała to mówi że za mało No momentami czuje ze to Wercia jest dorosła a ja mam syna 🤣🤣🤣🤣
Moje dziecko jest alergikiem ma AZS i Ci powiem , że na początku jak mi lekarze zapisywali mascie i jak na ulotce był wpisany wyższy wiek niż moje dziecko wówczas miało to też byłam przestraszona ale z doświadczenia już wiem ze niepotrzebnie ,później już się nie bałam stosowałam byle tylko pomoglo🙏, na malutkich dzieciach poprostu w większości nie badają/testują leków stąd ten wiek jest wyższy. Zastosowałabym tą maść a jak po niej by sie pogorszyło to oczywiście bym przestała 😉

Ostatnia edycja:
tak jasne ze pierwszy kontakt to pediatra, ale ja bym jak najszybciej wziela ja do dermatologa, porob zdjecia tym zmianom i niech rzuci okiem. Pewnie jakas alergia kontaktowa…
fotki zrobiłam i wczoraj i dziś dla porównania ja przez te dni to obsesji dostanę. Grzesiek to już patrzy na mnie jak na czubka bo cały czas oglądam ją.

Moje dziecko jest alergikiem ma AZS i Ci powiem , że na początku jak mi lekarze zapisywali mascie i jak na ulotce był wpisany wyższy wiek niż moje dziecko wówczas miało to też byłam przestraszona ale z doświadczenia już wiem ze niepotrzebnie ,później już się nie bałam stosowałam byle tylko pomoglo🙏, na malutkich dzieciach poprostu w większości nie badają/testują leków stąd ten wiek jest wyższy. Zastosowałabym tą maść a jak po niej by sie pogorszyło to oczywiście bym przestała 😉
no powiem Ci ze ja taka panikara jestem że nie wiem

reklama
Do góry