Jedz!!Help! Plamienie, jakby okres się zaczynał. Ruchy małego czuję, ale słabo (w sumie to on za dnia zazwyczaj słabiej sie rusza niż wieczorami). Dziś 40+2 tc. Czekać i obserwować czy jechać do szpitala i sprawdzić?
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
tak jasne ze pierwszy kontakt to pediatra, ale ja bym jak najszybciej wziela ja do dermatologa, porob zdjecia tym zmianom i niech rzuci okiem. Pewnie jakas alergia kontaktowa…no właśnie u pediatry a dermatologa muszę szukać bo tu u nas w Goleniowie nie ma na Szczecinie pewnie dostępni No ale weekend musimy się jakoś przekulac
Ja bym jechała.
Ja bym jechała szczególnie że słabo czujesz ruchy nie ma na co czekać
Jedz, jesteś już w terminie to pewnie zostaniesz na wywolaniu
Pojechałam. Zbadali, szyjka krótka, palmienie ustało, mało ruchów ale ktg dobre. Zostawili mnie na pataologii ciąży, bo na porodówce nie ma miejsc. Rozwarcie na dwa palce, pojedyncze skurcze w zapisie ktg (nie czuje ich w ogole). Mam miec zakladany cewnik ale nie wiadomo czy dzis.. ogolnie leżę i czekam na jakąś decyzje..Hej i jak się czujesz?
eij
Ważne że jesteś zaopiekowana. Lepiej dmuchać na zimne i obserwować niż miało by być za późnoPojechałam. Zbadali, szyjka krótka, palmienie ustało, mało ruchów ale ktg dobre. Zostawili mnie na pataologii ciąży, bo na porodówce nie ma miejsc. Rozwarcie na dwa palce, pojedyncze skurcze w zapisie ktg (nie czuje ich w ogole). Mam miec zakladany cewnik ale nie wiadomo czy dzis.. ogolnie leżę i czekam na jakąś decyzje..
No ogolnie we wtorek i tak mialam sie zglosic do szpitala na wywolanie jak by sie nic nie dzialo, wiec pewnie rusza z indukcja dzien wczesniej.. dzis raczej nie ma szans na indukcjeWażne że jesteś zaopiekowana. Lepiej dmuchać na zimne i obserwować niż miało by być za późno
Najważniejsze że jesteś pod opieką i mogą szybko reagować, dzisiaj jest niedziela jak się nic nie będzie działo to pewnie dopiero jutro będą coś działać.Pojechałam. Zbadali, szyjka krótka, palmienie ustało, mało ruchów ale ktg dobre. Zostawili mnie na pataologii ciąży, bo na porodówce nie ma miejsc. Rozwarcie na dwa palce, pojedyncze skurcze w zapisie ktg (nie czuje ich w ogole). Mam miec zakladany cewnik ale nie wiadomo czy dzis.. ogolnie leżę i czekam na jakąś decyzje..
Niedługo mama
Moje dziecko jest alergikiem ma AZS i Ci powiem , że na początku jak mi lekarze zapisywali mascie i jak na ulotce był wpisany wyższy wiek niż moje dziecko wówczas miało to też byłam przestraszona ale z doświadczenia już wiem ze niepotrzebnie ,później już się nie bałam stosowałam byle tylko pomoglo, na malutkich dzieciach poprostu w większości nie badają/testują leków stąd ten wiek jest wyższy. Zastosowałabym tą maść a jak po niej by sie pogorszyło to oczywiście bym przestałaMy wczoraj byliśmy prywatnie z Werka u lekarza bo coś ja zsypalo na buźce i szyjce takie kropki czerwone lekarka dala znowu inne maści jedna do zrobienia na tą sucha skórkę na naczynia czka a druga na te krostki ja wróciłam do domu patrze a maść można smarować od dwóch latta robiona będzie jutro popołudniu ale we wtorek idę do tego ordynatora z dziecięcego bo on jest neonatologiem to niech mała obejrzy bo pod pampersem jeszcze ma to czerwone teraz jej smaruje sudocremem i jak daje butle to jej wietrze pupcie bo skupiona jest na butelce to się nie kręci. Mam nadzieję że to jej minie i nie rozprzestrzeni się Dziś pierwszy raz Grzesiek spał z nami cała noc ale się nie wyspałam bo się kręcił patrzył czy Werka oddycha pić mu się chciało przyniosłam żeby zaraz nie pozapalal wszystkich świateł i obudził mała to mówi że za mało No momentami czuje ze to Wercia jest dorosła a ja mam syna
Ostatnia edycja:
fotki zrobiłam i wczoraj i dziś dla porównania ja przez te dni to obsesji dostanę. Grzesiek to już patrzy na mnie jak na czubka bo cały czas oglądam ją.tak jasne ze pierwszy kontakt to pediatra, ale ja bym jak najszybciej wziela ja do dermatologa, porob zdjecia tym zmianom i niech rzuci okiem. Pewnie jakas alergia kontaktowa…
no powiem Ci ze ja taka panikara jestem że nie wiemMoje dziecko jest alergikiem ma AZS i Ci powiem , że na początku jak mi lekarze zapisywali mascie i jak na ulotce był wpisany wyższy wiek niż moje dziecko wówczas miało to też byłam przestraszona ale z doświadczenia już wiem ze niepotrzebnie ,później już się nie bałam stosowałam byle tylko pomoglo, na malutkich dzieciach poprostu w większości nie badają/testują leków stąd ten wiek jest wyższy. Zastosowałabym tą maść a jak po niej by sie pogorszyło to oczywiście bym przestała
reklama
Niedługo mama
Wiesz jak masz jeszcze lekarza we wtorek to spoko możesz zaczekać i skonsultować ale na wizytę u dobrego dermatologa albo alergologa często trzeba czekać i moim zdaniem warto zastosować to co zaleca pediatra żeby nie pogarszać stanu.no powiem Ci ze ja taka panikara jestem że nie wiem