reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

przy zębach to u nas nawet butelki z mlekiem nie kończył i oddawał w trakcie. Wiec możliwe ze to jest powodem. Potem inne powody niejedzenia będą tak jak u mnie 🤦🏻‍♀️ tyle ze ma 2 lata za tydzień. Chyba dojrzewam do zrobienia mu badań morfologii itd. Ale boje się tego pobrania krwi 😰
Tak, mam tak samo. A teraz jakie masz powody?

reklama
przy zębach to u nas nawet butelki z mlekiem nie kończył i oddawał w trakcie. Wiec możliwe ze to jest powodem. Potem inne powody niejedzenia będą tak jak u mnie 🤦🏻‍♀️ tyle ze ma 2 lata za tydzień. Chyba dojrzewam do zrobienia mu badań morfologii itd. Ale boje się tego pobrania krwi 😰
ja mojej musialam zrobic morfologie jak miala niecale dwa lata, pobierali z zyly i naprawde bylo spoko. Plakala malutko, ale babki super profesjonalne byly.

A dajecie dzieciom kaszki Bobovita? No bo ja daję i nie zgłębiałem za bardzo składu. A wczoraj przeczytałam jak laski na Fejsie jechały tę firmę, że cukier dodają i mam lekkie wyrzuty sumienia że ja małemu ją podaję 🤔
Starałam się nie dawać w ogóle kaszek gotowych bo one mają znikome wartosci odżywcze, jak już to hipp 5 zbóż jak musialam cos na szybko, tak to blendowalam płatki owsiane, jaglane, jadł mannę z owocami

juz Ci to chyba pisalam. Poczytaj o wybiorczosci pokarmowej, wydaje mi sie, ze to moze byc trop.
Pewnie tak, najpierw chce zobaczyć jak z jego morfologia, walczyć z tym ciężko bo uparty po rodzicach. Ostatnio jak podałam mu sos z makaronem zjadł tylko suchy makaron i jeszcze akcentował jakie to dobre. A już zwłaszcza w sklepie - zawsze mu dopisuje apetyt na rogalika czy bułkę z rodzynka.

@fredka84 te kaszki błyskawiczne Bobovita i inne tego typu mają z reguły słaby skład. Ugotuj normalną kaszę i do blendera. Do tego na wierzch owoce. Kasza manna razowa jest do kupienia w netto. Kaszki helpa są ok i sama korzystałam ale spokojnie możesz sama robić.
Starałam się nie dawać w ogóle kaszek gotowych bo one mają znikome wartosci odżywcze, jak już to hipp 5 zbóż jak musialam cos na szybko, tak to blendowalam płatki owsiane, jaglane, jadł mannę z owocami
O widzisz to samo napisałam ale jakoś nie miałam czasu wysłać.

@fredka84 te kaszki błyskawiczne Bobovita i inne tego typu mają z reguły słaby skład. Ugotuj normalną kaszę i do blendera. Do tego na wierzch owoce. Kasza manna razowa jest do kupienia w netto. Kaszki helpa są ok i sama korzystałam ale spokojnie możesz sama robić.

O widzisz to samo napisałam ale jakoś nie miałam czasu wysłać.
Kupię te z Helpy. Nie będę tego szajsu dawać. Jak będę chciała to sama dodam cukru a nie ktoś za mnie decyduje 🤷.
Dziś mały już ma normalną temperaturę. Żaden następny ząb się nie przebił. Ciekawe od czego miał te temperature podwyższoną 🤔.

Kupię te z Helpy. Nie będę tego szajsu dawać. Jak będę chciała to sama dodam cukru a nie ktoś za mnie decyduje 🤷.
Dziś mały już ma normalną temperaturę. Żaden następny ząb się nie przebił. Ciekawe od czego miał te temperature podwyższoną 🤔.
wg mnie to nie wyklucza zebow choc troche wysoko jak na nie. To nie jest tak, ze pyk temp, zle samopoczucie, zab. To moze byc dluuugi proces, kilka slabych dni, kilka dobrych, kilka koszmarnych. One rosna, zblizaja sie do dziasla i przebijaja sie jakis czas…

reklama
wg mnie to nie wyklucza zebow choc troche wysoko jak na nie. To nie jest tak, ze pyk temp, zle samopoczucie, zab. To moze byc dluuugi proces, kilka slabych dni, kilka dobrych, kilka koszmarnych. One rosna, zblizaja sie do dziasla i przebijaja sie jakis czas…
Tak.ja pamietam ze u nas od jakichkolwiek objawow wlasnie z temp.wlacznie i wizyta u lekarza minelo ok.2 moesiace ale od razu pojawily sie 2 zeby a po kilku dniach kolejne 4.

Do góry