reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziś znów wody spadły, chyba powoli zaczyna szwankować łożysko. Dali mi kroplówki nawadniające i każą leżeć i czekać i obserwują żeby jak najdłużej był w brzuchu..zaczynam chyba łapać dola żeby było wszystko ok.

reklama
Dziś znów wody spadły, chyba powoli zaczyna szwankować łożysko. Dali mi kroplówki nawadniające i każą leżeć i czekać i obserwują żeby jak najdłużej był w brzuchu..zaczynam chyba łapać dola żeby było wszystko ok.
Pamiętaj, że masz już duże dziecko, więc spokojnie mogą się nim zająć lekarze. Nie masz wpływu w tej sytuacji na nic, zatem czarne myśli nie pomogą (wiem, wiem łatwo powiedzieć 😉). Rozmawiaj z dzieckiem, nie martw go, bo czuje Twój strach, mów mu, że będzie dobrze i sama w to uwierz. A co mówią lekarze?

Wszystko będzie dobrze, Trzymamy kciuki żebyś wytrzymała jak najdłużej 💪👍

Przepraszam jesli komus humor zepsuję, ale dostałam piany Wiecie, co znajdzie się w podręczniku do nowego przedmiotu Historia i teraźniejszość promowanego przez min. Czarnka?

Załączniki

• bea74eb8-fe79-4d45-aca0-adb38a23728e.jpg
    bea74eb8-fe79-4d45-aca0-adb38a23728e.jpg
    67 KB · Wyświetleń: 83
Do Mam z ząbkami pierwszymi 😉
Jak myjecie zęby tym maleństwom? Używacie szczoteczek zwykłych, elektrycznych, sonicznych? Co robicie z namiarem pasty?

Ostatnia edycja:
Pomiar wód płodowych nie jest do końca miarodajnym badaniem. Najważniejsze aby robić to badanie na tym samym sprzęcie i ma być ten sam lekarz.
Ile masz tych wód płodowych? Miałaś test na obecność wód płodowych w pochwie?

Nie zamartwiaj się na zapas, choć pewnie i tak będziesz, wielokrotnie obserwowałam przedłużanie ciąży tak długo na ile można. Czasem w szpitalu są akcje tniemy na już, innym razem czekają i czekają. Jeśli masz dobre przepływy, a problemem są tylko wody płodowe to będą obserwować.

reklama
Pomiar wód płodowych nie jest do końca miarodajnym badaniem. Najważniejsze aby robić to badanie na tym samym sprzęcie i ma być ten sam lekarz.
Ile masz tych wód płodowych? Miałaś test na obecność wód płodowych w pochwie?

Nie zamartwiaj się na zapas, choć pewnie i tak będziesz, wielokrotnie obserwowałam przedłużanie ciąży tak długo na ile można. Czasem w szpitalu są akcje tniemy na już, innym razem czekają i czekają. Jeśli masz dobre przepływy, a problemem są tylko wody płodowe to będą obserwować.
Co dzień robi ktoś inny a wód jest na poziomie 5 a 6 .

Do góry