Mój się ostro ślini ponad miesiąc i wszystko wsadza do buzi. Czasem aż szarpie te gryzaki. Widać że coś jest na rzeczy ale nic w buzi nie widać. Teściowa mówiła że mojemu mężowi wyszły pierwsze zęby dopiero przed 9 miesiącemU mnie też się ślinią na potęgę, czekam na pierwsze zęby
reklama
Moja od 4 miesiaca to rece w buzi wszystko co nadawalo sie do wziecia do buzi bylo brane slina po pachy zuzyta prawie cala mas do dziasel a zebiska od razu 6 w 10 miesiacu im dluzej dziecko nie ma zebow tym sa zdrowsze-podobnoMój się ostro ślini ponad miesiąc i wszystko wsadza do buzi. Czasem aż szarpie te gryzaki. Widać że coś jest na rzeczy ale nic w buzi nie widać. Teściowa mówiła że mojemu mężowi wyszły pierwsze zęby dopiero przed 9 miesiącem
DagLer
Fanka BB :)
A my właśnie mamy 2 ząb, rosną jak szaloneMoja od 4 miesiaca to rece w buzi wszystko co nadawalo sie do wziecia do buzi bylo brane slina po pachy zuzyta prawie cala mas do dziasel a zebiska od razu 6 w 10 miesiacu im dluzej dziecko nie ma zebow tym sa zdrowsze-podobno
Justi92
Witajcie Kochane
Bóg jeden wie ile mnie tu nie było pewnie już mnie na straty spisałyście a tak już poważniej to odnośnie zębów u mojej od 2mcż jest slinotok wszystko do buzi pcha niemiłosiernie widać że u góry i na dole są ale cholerny jedne nie chcą się przebić od 4mca mała się tylko wkurw...
Kiedyś myślałam że jej juz wyszly(chyba o tym nawet pisałam) a to się okazało że to nie zeby i jeszcze lekarka na mnie naskoczyla... NOsz fuck skąd miałam wiedzieć skoro to moje jedyne dziecko.
Bóg jeden wie ile mnie tu nie było pewnie już mnie na straty spisałyście a tak już poważniej to odnośnie zębów u mojej od 2mcż jest slinotok wszystko do buzi pcha niemiłosiernie widać że u góry i na dole są ale cholerny jedne nie chcą się przebić od 4mca mała się tylko wkurw...
Kiedyś myślałam że jej juz wyszly(chyba o tym nawet pisałam) a to się okazało że to nie zeby i jeszcze lekarka na mnie naskoczyla... NOsz fuck skąd miałam wiedzieć skoro to moje jedyne dziecko.
Justi92
Ja daje 3xmleko 150ml 1xsloik jakiegoś deserka i na noc butla 150ml+3 łyżki kaszki wsumie ma 5 posiłków. Ale jest tadek niejadek, mało czego chce się chycic poza mlekiem najbardziej pasu jej dynia, gruszka, banan i ten sloiczek "zboża i owoce" z biedry(wsumie oszczędna jest) ma 5,5mc a waży 7200Ogólnie przez cały dzień zje ok 700-850ml mleka + teraz ok 100ml kleiku i pół małego słoiczka marchewki lub dyni .
To chyba sporo je
DagLer
No tak, ja też myślałam, że zęby od 3 miesiąca, bo każdy mówił "o ślini się zęby" ale później sprawdziłam, że dzieci od 3 miesiąca się intensywnie ślinią, bo nawilżają śluzowkę jamy ustnej, bo proces trawienia się kształtuje itd...Witajcie Kochane
Justi92
Wiadomo każde dziecko inaczej się rozwija, ale zastanawia mnie moje, bo niby dziecko najpierw się podnosi na prostych rączkach później podnosi się do siadania później siada i raczkuje a u nas to wygląda tak: podnosi się na raczkach-ale nie na całych opiera się cały czas na łokciach, chodzi(obracając się z boku na bok i odpychając się nóżkami i wywijając dupcia gora-dol= co wygląda jak kino akci przekomicznie) po całym lozeczku/macie. Podnosi się do siedzenia, raz mi nawet całkiem sama podniosła się jak skończyła jeść, jak leży na brzuszku to tak wywija nogami i dupcia i kombinuje do raczkowania ALE nie chce mi się podnieść na całych rączkach do góry taka leniwa jest i zastanawiam się jak ja zmotywować i czym zachęcić żeby zaczęła to robić dodam tu że jest strasznie ciekawska i jak nie ma nic ciekawego i przyciągającego jej uwagę to nie robi nicnp nie chciała mi dlugo wg lezec na brzuchu, mąż kupił jej ta mądra sowę i odrazu polubiła tylko jej głową i dupcia non stop w te i wewte za nią chodzi i tylko się turla z boku na bok do niej
Hmm drogie mamy bliźniąt a jak było u Was z seksem w III trymestrze? Można czy nie można?
Pytam, bo III trymestr już tuż tuż a ochota na seks nadal nieokielznana. Nawet trudności techniczne w postaci brzucha nie są w stanie mnie zatrzymać czytam w necie, że w ciąży mnogiej niby od drugiej połowy koniec seksu, ale lekarz nic nie mówił na ten temat. Na początku ciąży jak pytałam to dał zielone swiatlo, a kolejna wizyta dopiero za połowa sierpnia.
Pytam, bo III trymestr już tuż tuż a ochota na seks nadal nieokielznana. Nawet trudności techniczne w postaci brzucha nie są w stanie mnie zatrzymać czytam w necie, że w ciąży mnogiej niby od drugiej połowy koniec seksu, ale lekarz nic nie mówił na ten temat. Na początku ciąży jak pytałam to dał zielone swiatlo, a kolejna wizyta dopiero za połowa sierpnia.
reklama
Pan tabletka pisał ze najlepiej oliwa z oliwek lub olej rzepakowy. Na trzecim miejscu wspominał o słonecznikowym. Po 12 miesiącu to już wymieniał więcej rodzajów tłuszczy do podawaniaMamy rozszerzające dietę
Jakiego tłuszczu (olej,masło) używacie do posiłków? Czy kupujecie specjalnie dla dzieci czy używacie tego co macie w domu? Podajcie konkretne przykłady pliss