reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U mnie w szpitalu dzieci nie zabierają po cc pionizacja po 12 godzinach.Jest specjalna sala dla osób po cc w tym czasie położne podawaja dzieci do karmienia przystawiaja, dzieci są cały czas na tej sali. Ja karmiłam w tym samym dniu, na drugi dzień miałam tak pełne cyce że musiałam hamować laktację.

reklama
U mnie w szpitalu dzieci nie zabierają po cc pionizacja po 12 godzinach.Jest specjalna sala dla osób po cc w tym czasie położne podawaja dzieci do karmienia przystawiaja, dzieci są cały czas na tej sali. Ja karmiłam w tym samym dniu, na drugi dzień miałam tak pełne cyce że musiałam hamować laktację.

Wydaje mi się, że to podanie butelki przez położone to takie pójście na łatwiznę. Przecież o ile łatwiej tak zrobić niż nosić dziecko do matki i jeszcze pomagać w rozkrecaniu laktacji.
Tam gdzie ja rodziłam masz dziecko 24h, sama się nim po cc opiekujesz.

To chyba nie dobrze, prawda? Słyszałam, że jak dziecko spróbuje napić się z butelki i zobaczy że to łatwiejsze niż z cycka to potem może być problem z karmieniem piersią
Ja miałam dwójkę więc dla mnie to było jak zbawienie że chociaż trochę mogłam pospać w nocy po całodziennej opiece bez możliwości odwiedzin przez covid 😳

Moze kogos temat pionizacji jeszcze zainteresuje🙂

Mi po CC leciało mleko bez problemu na drugi dzień, aż się zdziwiłam
Raczej rzadko tak to wygląda, trzeba laktację wypracować przystawiając dziecko albo laktatorem. Choć jestem fanką kp to w pierwszych trzech dniach po CC miałam problem, a w zasadzie byłam otumaniona bólem i jakoś niespecjalnie chciało mi się pracować nad kp. Jak tylko odzyskałam rozum wiedziałam co zrobić aby kp.

Ja byłam pionizowana 8 h po pierwszej cc, po drugiej cc byłam pionizowana po 6h. Po pierwszej długo rozkręcałam laktację, w szpitalu pozwoliłam na dokarmianie, ale strzykawką. Po drugiej cc od razu miałam pokarm, ale córka zbliżała się do utraty masy powyżej 10% i położne naciskały na dokarmianie. Nie zgodziłam się i trzeciego dnia odbiła do góry.

reklama
o to dużo płaciłaś za osobę u nas 100 właśnie obiad kawa ciasto owoce napoje to wszystko w cenie i wtedy przyjęcie 3 godziny czy jest alkohol czy go nie ma liczy dodatkowo dyszkę korkowego od osoby a wnosisz swoje. Ciasto oferowała że można wnieść swoje bo oni biorą z takiej cukierni że na dzień dzisiejszy nie może mi powiedzieć jakie rodzaje będą bo ona w dzień chrztu wybiera z tego co upiekli na cukiernie jakieś najlepsze rodzaje ale myślę żeby mieć spokojna głowę może mama mi upiecze z dwie blachy żeby klapy nie było 🤣My bez alko jedynie może po lampce wina chociaż nie chciałam wogole a jeśli doszła by wódka i ciepłe dania po obiedzie wtedy cena 150 zł za osobę No ale u mnie wódki się nie napiją hahahha🤣no to pięknie zebrała monet Basia 😉no ciekawe ile u nas potwierdzi osób jeszcze mają 2 tygodnie na potwierdzenie narazie 20 mam na tak z resztą jak narazie cisza 😉
Noooo bardzo ładnie ale wiesz co wcale mi nie było głupio. U nas takie chrzciny się robi. Ja pół życia się nachodziłam na chrzciny, komunię. Dużo tego było. Mam dwóch braci którzy mają dzieci i kuzynostwo też dzieciate. Nie chciała bym zliczać tego ile ja dałam. To teraz oddwaja hahahaha

Do góry