U mnie w szpitalu dzieci nie zabierają po cc pionizacja po 12 godzinach.Jest specjalna sala dla osób po cc w tym czasie położne podawaja dzieci do karmienia przystawiaja, dzieci są cały czas na tej sali. Ja karmiłam w tym samym dniu, na drugi dzień miałam tak pełne cyce że musiałam hamować laktację.
reklama
U mnie w szpitalu dzieci nie zabierają po cc pionizacja po 12 godzinach.Jest specjalna sala dla osób po cc w tym czasie położne podawaja dzieci do karmienia przystawiaja, dzieci są cały czas na tej sali. Ja karmiłam w tym samym dniu, na drugi dzień miałam tak pełne cyce że musiałam hamować laktację.
DagLer
Fanka BB :)
Tam gdzie ja rodziłam masz dziecko 24h, sama się nim po cc opiekujesz.Wydaje mi się, że to podanie butelki przez położone to takie pójście na łatwiznę. Przecież o ile łatwiej tak zrobić niż nosić dziecko do matki i jeszcze pomagać w rozkrecaniu laktacji.
eij
Moje nie miały problemu, i z butli i z cycka ciągnęłyTo chyba nie dobrze, prawda? Słyszałam, że jak dziecko spróbuje napić się z butelki i zobaczy że to łatwiejsze niż z cycka to potem może być problem z karmieniem piersią
eij
Ja miałam dwójkę więc dla mnie to było jak zbawienie że chociaż trochę mogłam pospać w nocy po całodziennej opiece bez możliwości odwiedzin przez covidTo chyba nie dobrze, prawda? Słyszałam, że jak dziecko spróbuje napić się z butelki i zobaczy że to łatwiejsze niż z cycka to potem może być problem z karmieniem piersią
eij
Ale co z tego jak karmiłam tylko półtora miesiącaZazdro
annemarie
Jak przygotować pacjentkę do pionizacji po porodzie?
„Pionizacja jest bardzo ważnym aspektem zwłaszcza po cięciu cesarskim oraz u kobiet długotrwale unieruchomionych, np. leżących z powodu powikłań w trakcie ciąży.” O tym jak powinna wyglądać prawidłowa pionizacja i jak należy do tego przygotować pacjentkę opowiadają w rozmowie z Evereth News położna
evereth-news.pl
Moze kogos temat pionizacji jeszcze zainteresuje
motylek24
Raczej rzadko tak to wygląda, trzeba laktację wypracować przystawiając dziecko albo laktatorem. Choć jestem fanką kp to w pierwszych trzech dniach po CC miałam problem, a w zasadzie byłam otumaniona bólem i jakoś niespecjalnie chciało mi się pracować nad kp. Jak tylko odzyskałam rozum wiedziałam co zrobić aby kp.Mi po CC leciało mleko bez problemu na drugi dzień, aż się zdziwiłam
Jaskolcia
Ja byłam pionizowana 8 h po pierwszej cc, po drugiej cc byłam pionizowana po 6h. Po pierwszej długo rozkręcałam laktację, w szpitalu pozwoliłam na dokarmianie, ale strzykawką. Po drugiej cc od razu miałam pokarm, ale córka zbliżała się do utraty masy powyżej 10% i położne naciskały na dokarmianie. Nie zgodziłam się i trzeciego dnia odbiła do góry.
reklama
bazylia128
Noooo bardzo ładnie ale wiesz co wcale mi nie było głupio. U nas takie chrzciny się robi. Ja pół życia się nachodziłam na chrzciny, komunię. Dużo tego było. Mam dwóch braci którzy mają dzieci i kuzynostwo też dzieciate. Nie chciała bym zliczać tego ile ja dałam. To teraz oddwaja hahahahao to dużo płaciłaś za osobę u nas 100 właśnie obiad kawa ciasto owoce napoje to wszystko w cenie i wtedy przyjęcie 3 godziny czy jest alkohol czy go nie ma liczy dodatkowo dyszkę korkowego od osoby a wnosisz swoje. Ciasto oferowała że można wnieść swoje bo oni biorą z takiej cukierni że na dzień dzisiejszy nie może mi powiedzieć jakie rodzaje będą bo ona w dzień chrztu wybiera z tego co upiekli na cukiernie jakieś najlepsze rodzaje ale myślę żeby mieć spokojna głowę może mama mi upiecze z dwie blachy żeby klapy nie było My bez alko jedynie może po lampce wina chociaż nie chciałam wogole a jeśli doszła by wódka i ciepłe dania po obiedzie wtedy cena 150 zł za osobę No ale u mnie wódki się nie napiją hahahhano to pięknie zebrała monet Basia no ciekawe ile u nas potwierdzi osób jeszcze mają 2 tygodnie na potwierdzenie narazie 20 mam na tak z resztą jak narazie cisza