reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

ale wez i nie dotykaj jak człowiek chce wiedzieć czy twardy czy nie...🙈 dobrze że Cie uspokoili a mnie przy okazji🙂
No dokladnie :D jak mam wiedziec czy jest twardy nadal... jedyne to czuje, ze mam taki naciagniety ale jak twierdza, ze ok to widocznie tak ma byc :)
Aa i powiedziala, ze dziecko jest ulozone miednicowo, wiec moze to tez powoduje, ze tak twardnieje? Jak ono tu na srodku fikolki robi i kopie ;)

reklama
No dokladnie :D jak mam wiedziec czy jest twardy nadal... jedyne to czuje, ze mam taki naciagniety ale jak twierdza, ze ok to widocznie tak ma byc :)
Aa i powiedziala, ze dziecko jest ulozone miednicowo, wiec moze to tez powoduje, ze tak twardnieje? Jak ono tu na srodku fikolki robi i kopie ;)
no mój od 2 wizyt główkowo leży i brzuch twardnieje więc chyba to nie ma znaczenia przy twardnieniu.
No wlasnie skad wiedzieć że twardy nie dotykając haha

A w pragną jest te b6? Bo ja biorę prenatal duo tam mam 2.5mg i w magne b6 forte ( 3xdziennie po 10mg) I myślę czy nie za dużo, w razie gdyby chcieć podwoić dawkę🤔

no mój od 2 wizyt główkowo leży i brzuch twardnieje więc chyba to nie ma znaczenia przy twardnieniu.
No wlasnie skad wiedzieć że twardy nie dotykając haha

A w pragną jest te b6? Bo ja biorę prenatal duo tam mam 2.5mg i w magne b6 forte ( 3xdziennie po 10mg) I myślę czy nie za dużo, w razie gdyby chcieć podwoić dawkę🤔
Czyli moja teoria legla w gruzach :D

W pregna masz: kwas foliowy, jod, witamina d, olej rybi
Edit. Dlatego ja osobno biore jeszcze cynk, selen, wit c, magnez. Mi lekarka kazala brac witaminy bez zelaza, wiec tylko to mi pasowalo.

Hmm mój brzuch jest miękki tylko z rana jak się budze. Potem jak zaczynam się ruszac, idę do pracy to zawsze robi się twardy, ale nie boli. Nie wiedziałam, że to coś niepokojącego :(

reklama
Do góry