reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

a Tobie bolalo jak twardy sie robil? to normalne te twardnienie?
a jaki magnez ?
Twardnienia normalne sa podobno w ciazy. Klulo mnie tak ale nie ciagle tylko takie jakby skurczowe. Chwilę i koniec. Chwile i koniec. Jakby mnie bardziej bolalo to mam sie pojawic.
Magnez jakis mi powiedziala ale nie pamietam... ale mowila, ze ten moj magne b6 forte tez moge 3x2. I mam nie tykac go tak bo nawet przy nich zaczelam go tak glaskac i sprawdzac czy nie jest twardy i opieprzyly mnie, ze nie wolno tykac. Bo to pobudza i od tego twardnieje.

Edit. Przypomnialam sobie. Mówiła o magnezie Asmag.

Ostatnia edycja:
reklama
Juz jestem w domu. Zbadali mnie i mam szyjke 4.2cm, twarda, zamknieta. Wszystko na usg wyglada ok. Kazali brac magnez 3x2. Jakby sie pojawial bol to mam sie pojawic ponownie. Nie moge za duzo dotykac brzucha bo wtedy bardziej twardnieje. Ale wg nich jest na chwile obecna ok. Uspokoilam sie troche psychicznie.
No i super 😊. Pamiętaj, tylko spokój nas uratuje 😜

W Holandii na cała ciąże mierzyli mi tylko raz szyjke - na usg polowkowym i tylko dlatego ze ciąża po ivf. Normalnie nie badają w ogóle
Normalnie jeśli przy połówkowym masz długa i twarda szyjkę ryzyko porodu przedwczesnego jest dosyć niskie. czasem można odpuścić. Ja jestem przykładem że nie można odpuszczać, gdyby nie ginekolog plus moja intuicja mojej córki nie byłoby na świecie. Wątpię aby przeżyła rodząc się w okolicach 24 tc.
Na wizycie w 23 tc ginekolog oznajmiła że mam szyjkę długa ale jakaś taka miękka się zrobiła. Kazała odpoczywać i przyjść za dwa tygodnie. Nie wytrzymałam i poszłam za tydzień, szyjka miała już 0.8 cm, w szpitalu było 0, worek owodniowy widoczny podczas badania. Wszystko poszło bez żadnych objawów i uchwytnej przyczyny. Dlatego trzeba sprawdzać, minimum do 32-34 tc.

Normalnie jeśli przy połówkowym masz długa i twarda szyjkę ryzyko porodu przedwczesnego jest dosyć niskie. czasem można odpuścić. Ja jestem przykładem że nie można odpuszczać, gdyby nie ginekolog plus moja intuicja mojej córki nie byłoby na świecie. Wątpię aby przeżyła rodząc się w okolicach 24 tc.
Na wizycie w 23 tc ginekolog oznajmiła że mam szyjkę długa ale jakaś taka miękka się zrobiła. Kazała odpoczywać i przyjść za dwa tygodnie. Nie wytrzymałam i poszłam za tydzień, szyjka miała już 0.8 cm, w szpitalu było 0, worek owodniowy widoczny podczas badania. Wszystko poszło bez żadnych objawów i uchwytnej przyczyny. Dlatego trzeba sprawdzać, minimum do 32-34 tc.
No tutaj by tego nie było bo nie robią już badań. Nie wiem co by było gdybym poprosiła. Może jakbym powiedziala o dziwnych objawach to by sprawdzali ale odgórnie tego nie robią. Może twierdzą ze to skrajne przypadki a nie norma.

Twardnienia normalne sa podobno w ciazy. Klulo mnie tak ale nie ciagle tylko takie jakby skurczowe. Chwilę i koniec. Chwile i koniec. Jakby mnie bardziej bolalo to mam sie pojawic.
Magnez jakis mi powiedziala ale nie pamietam... ale mowila, ze ten moj magne b6 forte tez moge 3x2. I mam nie tykac go tak bo nawet przy nich zaczelam go tak glaskac i sprawdzac czy nie jest twardy i opieprzyly mnie, ze nie wolno tykac. Bo to pobudza i od tego twardnieje.

ale wez i nie dotykaj jak człowiek chce wiedzieć czy twardy czy nie...🙈 dobrze że Cie uspokoili a mnie przy okazji🙂

reklama

bierzesz też jakiś kompleks witamin dla kobiet w ciąży?

Do góry