Laseczki ponawiam pytanie.A wy w którym to ilyscie dokładnie tygodniu iść 2 teymestru???Jutro zaczynam dokładnie 20 tc i zastanawiam się czy jeśli za 1.5 tygodnia zrobię (21t 3dni)badanie polowkowe będzie ok?na skierowaniu mam żeby zrobić 23 stycznia i w sumie nie wiem
reklama
ilmenau
Fanka BB :)
Laseczki ponawiam pytanie.A wy w którym to ilyscie dokładnie tygodniu iść 2 teymestru???
Ja miałam na rozpisce u siebie w przychodni, żeby badanie II trymestru zrobić pomiędzy 18t1d a 22t7d, chociaż mój lekarz mówił, że najlepiej jakbym się zmieściła w terminie 20t1d a 21t7d
nieagatka
U mnie to jest miedzy 20 a 22tyg.Laseczki ponawiam pytanie.A wy w którym to ilyscie dokładnie tygodniu iść 2 teymestru???
nieagatka
Jak to nie ma? Nie mialas usg pierwszego trymestru?Kochane, mam do was taką sprawę..
Mieszkam za granicą i z racji tego, że tutaj raczej nie ma takich typowych prenatalnych i konkretnych barań jak w Polsce.. To chciałabym w okresie ciąży chociaż raz pojechać do Polski na konkretne usg do lekarza z prawdziwego zdarzenia.. Może obił się wam o uszy jakieś specjalista którego specjalizacja są między innymi ciążę bliźniacze? I w którym tygodniu najlepiej wybrać się na takie badania? Obecnie mamy 13 tydzień i za tydzień wizytę u swojego ginekologa, więc na te pierwsze prenatalne się nie wyrobię.
Z tego co wiem te 3 usg sa obowiazkowe we wszystkich krajach Europy...
anetka303
Czasem podczytuje ale baaardzo rzadko. Tak jestem związana z bb, że nie umiem zupełnie się odciąć [emoji1787][emoji8][emoji7][emoji8] Buziaki, Filip z Oliwia pozdrawiaja [emoji4] fajnie ze się odezwałaś
anetka303
Dziękujemy [emoji8]Ale cudne [emoji3590][emoji3590]
Obym się też takiego widoku doczekała!! [emoji3059]
Dużo zdrówka dzieciaczkom życzę! [emoji4]
Doczekasz...nie wiem na jakim jesteś etapie ale za żadne skarby nie rezygnuj, walcz ile masz sił...warto [emoji2]
MamaZblizną
Może odrobinę źle się wyraziłam. Usg mam na każdej wizycie co 3-4 tyg. Są też w czasie ciąży 3 dokładniejsze usg, ale nie umawia się na nie jakoś specjalnie i nie jest jakoś specjalnie wykonywane.. Po prostu usg u ginekologa prowadzącego ciąże tylko wykonuje je trochę dokładniej. Nie dostaje się też jakiegoś wielkiego opisu itd.Jak to nie ma? Nie mialas usg pierwszego trymestru?
Z tego co wiem te 3 usg sa obowiazkowe we wszystkich krajach Europy...
MamaZblizną
Obecnie 13 tydzień ciąży. Bardzo się boję, bo jestem po stracie na późnym etapie ciąży Dlatego staram się traktować to wszystko tak z dystansem..Dziękujemy [emoji8]
Doczekasz...nie wiem na jakim jesteś etapie ale za żadne skarby nie rezygnuj, walcz ile masz sił...warto [emoji2]
anetka303
Rozumiem....przykro mi że przy sukcesie i tak pięknym etapie życia nie możesz się z niego w pełni cieszyć. Ja w sumie straciłam 5 ciaz ale do 10 tc....jakoś przy transferze w lutym 2017 po wizytach serduszkowych czułam wewnętrznie, że to właśnie TA ciąża która donoszę....I tak do 35 tc [emoji127]Obecnie 13 tydzień ciąży. Bardzo się boję, bo jestem po stracie na późnym etapie ciąży [emoji26] Dlatego staram się traktować to wszystko tak z dystansem..
reklama
nieagatka
Rozumiem, ze oczekujesz czegos wiecej?Może odrobinę źle się wyraziłam. Usg mam na każdej wizycie co 3-4 tyg. Są też w czasie ciąży 3 dokładniejsze usg, ale nie umawia się na nie jakoś specjalnie i nie jest jakoś specjalnie wykonywane.. Po prostu usg u ginekologa prowadzącego ciąże tylko wykonuje je trochę dokładniej. Nie dostaje się też jakiegoś wielkiego opisu itd.
Ja tez mam usg co 3tyg, na kazdej wizycie. Komplet badan, usg 1 i 2 trym u specjalisty i jak dla mnie to jest ok.