reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

@misis188 ja też teraz próbuje. Nocki super. W dzień jestem na etapie kładę do łóżeczka- ryk wyciągam wkładam wyciągam wkładam. Potem na duże łóżko i cycamy i zwazonego już odkładam i zasypia. Z czasem zacznę coraz bardziej świadomego. Do skutku.

reklama
Witam Was,

Mam nadzieje , ze wybrałam dobry wątek .
Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.
Czy dobrze rozumiem ze inseminacja w naszym przypadku jest bez sensu ?
Czy jest szansa na poprawienie tej morfologi ?
W załączniku zdjęcie badania .
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi .

Badanie

Załączniki

• 07CFA646-9539-4634-B900-7895FE7C5E5B.jpeg
    07CFA646-9539-4634-B900-7895FE7C5E5B.jpeg
    884,2 KB · Wyświetleń: 56
Widzę, że już dotarłaś do odpowiedniego wątku Kto po in vitro? [emoji3526] Bo tutaj to już siedzą szczęściary mamuśki [emoji3526] czego i Tobie życzę. Na pewno tam dziewczyny Ci wyczerpująco odpowiedzą. U nas też było ICSI z powodu niepłodności męskiej. Inseminacja była, ale jak kulą w płot. U nas to było 2% prawidłowej budowy. Takie wyniki można powtórzyć, wystarczy osłabienie organizmu przez jakiś czas (antybiotyk, nałogi, infekcja), by wyniki wyszły kiepskie.
Witam Was,

Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.

Dziewczyny kiedyś któraś z Was pisała że kupuję pampersy na Internecie ? Tylko nie pamiętam która i na jakiej stronie :dry: skleroza mnie dopada ;)

Witam Was,

Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje [emoji4] a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.

U nas morfologia męża wahała sie 0-2% prawidłowych,iui sie nie powiodło bo nie było z czego wybrac .... synek z Ivf ma 8 miesięcy a aktualnie jestem w 5 mc z naturalsa [emoji15] . Także wszystko moze sie zdazyc. Pytanie tylko czy masz czas czekać.

Mąż brał wit, zero rowerku, grzania jajek, mało jazdy autem, zdrowa dieta.... i szału z morfo nie było. Mówią ,ze u mężczyzn łatwo zdiagnozować ale ciezej leczyć.

I tez jestem z In. vimed Wro [emoji6]

Ostatnia edycja:
U nas morfologia męża wahała sie 0-2% prawidłowych,iui sie nie powiodło bo nie było z czego wybrac .... synek z Ivf ma 8 miesięcy a aktualnie jestem w 5 mc z naturalsa [emoji15] . Także wszystko moze sie zdazyc. Pytanie tylko czy masz czas czekać.

Mąż brał wit, zero rowerku, grzania jajek, mało jazdy autem, zdrowa dieta.... i szału z morfo nie było. Mówią ,ze u mężczyzn łatwo zdiagnozować ale ciezej leczyć.

Życie potrafi zaskoczyć !
Gratulacje :)
Dr Gizler ?
Ivf przeprowadzone w invimedzie ? Jaki to jest koszt w ogóle bo jestem ciemna ( póki co ) w tym temacie .

reklama

Mam 34 lata ... sama nie wiem czy mam ten czas . Aby odpuścić i liczyć aż cud się zdarzy i dziecko przyjdzie nagle ...

Do góry