reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@misis188 ja też teraz próbuje. Nocki super. W dzień jestem na etapie kładę do łóżeczka- ryk wyciągam wkładam wyciągam wkładam. Potem na duże łóżko i cycamy i zwazonego już odkładam i zasypia. Z czasem zacznę coraz bardziej świadomego. Do skutku.

reklama
Witam Was,

Mam nadzieje , ze wybrałam dobry wątek .
Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.
Czy dobrze rozumiem ze inseminacja w naszym przypadku jest bez sensu ?
Czy jest szansa na poprawienie tej morfologi ?
W załączniku zdjęcie badania .
Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi .

Badanie

Załączniki

• 07CFA646-9539-4634-B900-7895FE7C5E5B.jpeg
    07CFA646-9539-4634-B900-7895FE7C5E5B.jpeg
    884,2 KB · Wyświetleń: 51
Widzę, że już dotarłaś do odpowiedniego wątku Kto po in vitro? [emoji3526] Bo tutaj to już siedzą szczęściary mamuśki [emoji3526] czego i Tobie życzę. Na pewno tam dziewczyny Ci wyczerpująco odpowiedzą. U nas też było ICSI z powodu niepłodności męskiej. Inseminacja była, ale jak kulą w płot. U nas to było 2% prawidłowej budowy. Takie wyniki można powtórzyć, wystarczy osłabienie organizmu przez jakiś czas (antybiotyk, nałogi, infekcja), by wyniki wyszły kiepskie.
Witam Was,

Rozpoczęliśmy z mężem przygodę z klinika Invimed z Wrocławia . Pierwsze zalecenie to badanie nasienia męża metoda msome .
Wczoraj odebrałam wynik i jesteśmy załamani . Staramy się o dziecko prawie 2 lata . Rok temu badanie nasienia ale nie metoda msome wykazało 10% plemników o budowie prawidłowej . Na dzień dzisiejszy 0%. Ponad pół roku mąż jest na CLO w celu zwiekszenia ilości testosteronu .
Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje :) a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.

Dziewczyny kiedyś któraś z Was pisała że kupuję pampersy na Internecie ? Tylko nie pamiętam która i na jakiej stronie :dry: skleroza mnie dopada ;)

Witam Was,

Czy któras z Was jest „ekspertem „ w odczytywaniu wyników ? Wizytę w invimed mamy 13 marca , do tej pory osiwieje [emoji4] a nie chce za dużo szperać w necie i się zadręczać. Może w wątku in vitro będzie ktoś potrafił to rozgryźć.

U nas morfologia męża wahała sie 0-2% prawidłowych,iui sie nie powiodło bo nie było z czego wybrac .... synek z Ivf ma 8 miesięcy a aktualnie jestem w 5 mc z naturalsa [emoji15] . Także wszystko moze sie zdazyc. Pytanie tylko czy masz czas czekać.

Mąż brał wit, zero rowerku, grzania jajek, mało jazdy autem, zdrowa dieta.... i szału z morfo nie było. Mówią ,ze u mężczyzn łatwo zdiagnozować ale ciezej leczyć.

I tez jestem z In. vimed Wro [emoji6]

Ostatnia edycja:
U nas morfologia męża wahała sie 0-2% prawidłowych,iui sie nie powiodło bo nie było z czego wybrac .... synek z Ivf ma 8 miesięcy a aktualnie jestem w 5 mc z naturalsa [emoji15] . Także wszystko moze sie zdazyc. Pytanie tylko czy masz czas czekać.

Mąż brał wit, zero rowerku, grzania jajek, mało jazdy autem, zdrowa dieta.... i szału z morfo nie było. Mówią ,ze u mężczyzn łatwo zdiagnozować ale ciezej leczyć.

Życie potrafi zaskoczyć !
Gratulacje :)
Dr Gizler ?
Ivf przeprowadzone w invimedzie ? Jaki to jest koszt w ogóle bo jestem ciemna ( póki co ) w tym temacie .

reklama

Mam 34 lata ... sama nie wiem czy mam ten czas . Aby odpuścić i liczyć aż cud się zdarzy i dziecko przyjdzie nagle ...

Do góry