reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny nie radzę sobie że swędzeniem brzucha...
Smaruje się 3 razy dziennie bo rozstępy pojawiły się po bokach więc nie ma szans aby to było spowodowane suchością skóry... budzę się w nocy i nie jestem w stanie przez to zasnąć [emoji17][emoji17][emoji17]
rety to gorsze niż wymioty...
Wy też tak mialyscie??
Tak .na spaniu potrafiłam drapac brzuch prawie do krwi .Miałam tak na poczatku ciaxy i pod koniec .Brałam na to poloramine niesamowita ulga .

reklama
Moja byla strasznym spiochem i ja bylam strasznie obolała po porodzie i ciężko szlo z KP. Po powrocie do domu walczylam z miesiąc z pomocą doradcy laktacyjnego ale się nie udało. Także karmię kp inaczej [emoji6] Odciagam 5-7 razy dziennie i daje z butelki. Teraz z 700-800 ml dobowo mi wychodzi. Niestety nie zawsze starcza także trochę dokarmiam mm ale jednak mam satysfakcję choć wiadomo z piersi to najlepiej.

Ja tak samo odciąganie pokarm. 8 razy na dobę i wychodzi mi tak z 800 ml czasami 900ml na dobę. Staram się przystawiać do piersi, ale z doradca laktacyjnym łapie pierś, a jak jestem sama to się tak wścieka, wygina na cycka spojrzeć nie chce. W nocy czasami już na pol śpiąco. Ale mam kochanego męża i kupił mi laktator na dwie piersi to przynajmniej szybko idzie [emoji2]

Smaruje się 3 razy dziennie bo rozstępy pojawiły się po bokach więc nie ma szans aby to było spowodowane suchością skóry... budzę się w nocy i nie jestem w stanie przez to zasnąć [emoji17][emoji17][emoji17]
Wy też tak mialyscie??
Tak, ja się okropnie drapalam, ale nie do krwi [emoji14] odstawiłam kremy i jak ręką odjął.

Wy też tak mialyscie??

A może to jakieś uczulenie? W ciąży rozne uczulenia się ujawniają.
Gdyby swedzialy Cię inne części ciała mogłaby to być cholestaza ale raczej jak sam brzuch to nic groźnego nie powinno być.

A dziewczyny ile Wasze maluchy potrafiły zjeść na raz z butelki? Moja to tak je 30-40 ml. Dzisiaj był rekord i zjadla 60 ml. Oprócz tego zje to co wyciumka z cyca. Ale ilościowo to nie wiem ile tego może być.

reklama
Wy też tak mialyscie??
Ja pod koniec ciąży miałam to samo. Nie potrafiłam się opanować. Rozstępy po bokach też mi się porobiły i zwalałam winę na to. Po porodzie jak ręka odjął.

Do góry