Ja też miałam na skierowaniu ivf. Wszystko przeszło bez problemu. Mam już podaną datę i godzinę kiedy mam się zgłosić w szpitalu. Mój lekarz sam powiedział na pierwszej wizycie, że jest to ciąża po ivf dlatego mam wybór cc lub sn. Myślę, że wszystko zależy od lekarza. Tak samo jak z tą cukrzyca, jeden sugeruje się starymi normami a inny nowymi. I bądź tu mądry...A ja mam na skierowaniu do CC że ciąża po in vitro i cukrzyca czytałam , ale okaże się 15 marca jak pojade do szpitala jak mi wyznaczyli czy będzie CC czy nie ostatnio czytałam artykuł, muszę go odnalezc i wkleje że piszą że ciąże uzyskane metodą sztucznego zapłodnienia kwalifikują się do CC. Więc różne opinie chodzą inni tak drudzy siak, mój gin mówi że dla niego to się nadaję do CC i u niego w szpitalu wykonują CC więc niewiem
reklama
adunnnia90
Fanka BB :)
Hehe tak jak pisałam każdy organizm jest inny. Mi akurat bratowa która miała cc przekazała żeby jak najwięcej się ruszać i nie patrzeć na ból. I się prostowac właśnie i tak zrobiłam zacisnelam zeby i chodziłam jak najbardziej wyprostowana. A dziewczyna obok na łóżku miała w ten sam dzień cc i nie wypuścili jej rowno że mną do domu bo właśnie nie wstawala za często z łóżka i nie mogła dojść do siebie po cc.Czyli jutro czeka mnie łazienka [emoji23] [emoji24]
Kurcze, aż mi wstyd że tak słaba jestem. Mnie ten ból rwie, a tak się go boję że chodzę zgarbiona i dodatkowo ból pleców się pojawia, ale to akurat z mojej winy.
To szybko Ciebie wypisali. Mnie powiedzieli że może jutro mnie wypiszą. Z małym wszystko dobrze, tylko ja słabo miałam.
@Ropuszka666 ja też do dziś miejsca wokół cc nie czuje też mam strasznie dretwe. Ale położna kazała jak najczęściej to miejsce masować. I mam żel na blizny i 2xdziennie masuje
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
też bym zawału dostała, mój mały też główka w dole od 32 tyg, mi mój gin sam powiedział że mi da skierowanie ale zobaczymy jak inni lekarze w innym szpitalu, ja się tak boję porodu SN że szok ale co ma być to będzie najważniejsze by było wszystko dobrze z dzieckiem.Mój syn w 35tc ważył prawie 2800mnie nawet nie wspomniał o cesarce, a mam cukrzyce i po in viro , al. jak czytam to chyba jednak wole naturalny porod. Maly już jest głowka w dol od jakiś 2 miesięcy, wazy 1,7 kg i miesci się w normach pod względem wymirow, wiec nie oberwie mi się od diabetologa. Podczas wizyty prawie dostałam zawalu, jak lekarz mi powiedział ze plec chyba dziewczynka, ja już od razu przed oczami wszystkie niebieskie ubranka, z samochodami itp. które leżą już w szufladkach. i te piękne ciuszki dla dziewczynek które musiałabym kupic i pusty portfel ale po chwili chyba maly uslyszal i pokazal w całej okazalosci co ma miedzy nogami
Dokładnie ja mam podaną datę kiedy mam się zgłosić na badania a wstępnie data podana na CC ale bez godziny bo jak to Pani położna powiedziała lekarz będzie decydował po badaniu itdJa też miałam na skierowaniu ivf. Wszystko przeszło bez problemu. Mam już podaną datę i godzinę kiedy mam się zgłosić w szpitalu. Mój lekarz sam powiedział na pierwszej wizycie, że jest to ciąża po ivf dlatego mam wybór cc lub sn. Myślę, że wszystko zależy od lekarza. Tak samo jak z tą cukrzyca, jeden sugeruje się starymi normami a inny nowymi. I bądź tu mądry...
Evelin83
@misis188 musze CCi podziekowac za inspiracje, jak zobaczyłam Twoje miski to chciałam zamowic kotka, ale pomyslalam ze jak sama zrobieto będzie może miała większe znaczenie dla małego, no i wzielam podniosłam swój leniwy tylek , zamowilam welne i mam koota . wiec dziekuje Ci bardzo, bo gdyby nie Ty to nigdy bym się nie zmobilizowala
Nina001
Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ustalające obowiązujące zalecenia nigdy nie odnosiło się do porodu (sn/cc) w zależności do metody zapłodnienia. A że lekarze idą Wam na rękę i wykonują cc "na żądanie" to inna sprawa. Same widzicie, że co lekarz i szpital to inne podejście ale proszę nie głoście informacji, że każde ivf jest wskazaniem do cc.
kredka82
A co ciaza po ivf gorsza? Nie wiem czemu tak Ci powiedziala?U mnie położna na szkole rodzenia mowila, ze ivf jest wskazaniem do cc. Ja nie rozumiem dlaczego w szpitalach tak się wzbraniają. Chociaż tak jak mówiłam moja kuzynka po jednym cc miała mieć drugie pojechała a tam lekarka, ze nie ma próbować naturalnie. Dopiero jak mała zważyli i zobaczyli, ze jest duża i wielowidzie to zdecydowali o cc.
Dokladnie tak mysle. Jak na poczatku myslalam ze cc byloby fajne tak szybko mi to przeszlo i bylam pewnana sn i juz sie psychicznie nastaeilam a tu dzisiaj taki numer! Moze jeszcze sie obroci glowka w dol.. do wtorkowego usg chyba oszaleje..Położna wprowadziła Cię w błąd. Ciąża uzyskana metodą in vitro absolutnie nie jest wskazaniem do cc. Niby dlaczego miałaby być? Aż jestem ciekawa argumentów położnej
Kochana wspolczuje Ci tego bolu. A moze mozesz cos lykac?Dzięki za odzew, bo cała ta sytuacja mnie przerosła. Mam nadzieję, że w swoim domu będzie lepiej. Okropnie tęsknię.
U mnie nie ma rehabilitanta. Niestety.
[emoji106]Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ustalające obowiązujące zalecenia nigdy nie odnosiło się do porodu (sn/cc) w zależności do metody zapłodnienia. A że lekarze idą Wam na rękę i wykonują cc "na żądanie" to inna sprawa. Same widzicie, że co lekarz i szpital to inne podejście ale proszę nie głoście informacji, że każde ivf jest wskazaniem do cc.
Aguleczka29
Ja też pytałam mojego lekarza czy ivf jest wskazaniem do CC.Powiedział że absolutnie,że jak tylko można to rodzić sn.Lekarzy którzy mówią że jest wskazaniem uważa za głupich...ale jak widać co lekarz to inne zdanie ma na ten temat.Troszkę poczytałam i mimo że strasznie się boje decyduje się na poród sn.Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ustalające obowiązujące zalecenia nigdy nie odnosiło się do porodu (sn/cc) w zależności do metody zapłodnienia. A że lekarze idą Wam na rękę i wykonują cc "na żądanie" to inna sprawa. Same widzicie, że co lekarz i szpital to inne podejście ale proszę nie głoście informacji, że każde ivf jest wskazaniem do cc.
reklama
ludek
No bo mama to mama. A nuż pomoże [emoji12]Ach z tą wagą to tak właśnie jest. Od dzisiaj mama mnie pasie, od rana śniadanko później obiad z dwóch dań jakby to miało wpływ hihi