reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

@Agnieś191 powodzenia na wizycie!
@dreamscometrue Zosia musi skończyć manicure i pedicure jak prawdziwa dama :) Wszystko musi być na tip top

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

CZERWIEC

28: BeataWarszawa- córeczka Kaja

LIPIEC

02: Truskawka89 - córeczka Liliana
07: Liza1321-synek Michałek
07: kasik99- córeczka Ania

SIERPIEŃ

14: Rustynka - synek Franciszek
18: Jaskolcia - córeczka Zosia
mokate66 - synek Pawełek

WRZESIEŃ

03: Jogo - synek Eryczek
10: Huanita - synek Szczepanek
28: anetka303 Ola i Piotruś

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

Wizyty

STYCZEŃ

12: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
16: evulek111 - wizyta u gin prowadzącego
18: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
18: Pixie_Dixie - usg połówkowe
23: Pixie_Dixie - wizyta u gin prowadzącego
24: jasani - usg 2 trymestru
25: hope322 - wizyta u gin. + usg
30: Nina001 - wizyta u gin prowadzącego
30: Aguleczka29 - wizyta u gin prowadzącego
31: ajka89 - usg II trymestru
31: gooosia17 - badanie połówkowe

LUTY

01: kredka82 - wizyta w szpitalu
01: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
07: meg86 - wizyta u gin prowadzącego
08: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

07.01.2018- dreamscometrue :
emoji1283.png
Zosia
17.01.2018- Ropuszka666
emoji1283.png
Sara
11.02.2018 - kropka129
emoji128.png
Leoś
01.03.2018 - Vinszka
emoji128.png
chłopczyk
03.03.2018 - gosia2889 ???
04.04.2018 - kredka82 dziewczynka
emoji1283.png
Sara
05.04.2018 - evulek111 dziewczynka
emoji1283.png

05.04.2018 - meg86 dziewczynka
emoji1283.png

07.04.2018 - Madzi-Badzia89 ???
10.04.2018 - ludek
emoji1283.png
dziewczynka
04.05.2018 - Nina001
emoji1283.png
dziewczynka
06.05.2018 - Evelin83 chłopczyk
emoji128.png

12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka
emoji1283.png

01.06.2018 - Bobisia dziewczynka
emoji1283.png

06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk
emoji128.png

13.06.2018 - ajka89 ???
13.06.2018 - jasani ???
01.07.2018 - Peugeotka36 chłopczyk
emoji128.png

08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka
16.07.2018 - hope322 ???

reklama
Dziewczyny co do laktatora to jesli macie nadmiar kasy to kupujcie. Jezeli nie to wybierzcie ale poczekajcie z kupnem. Po pierwsze nie wiadomo czy bedzie sie miec pokarm a po drugie czy bedzie go wystarczajaco. Ja tak mialam...wystarczylo tylko na nakarmienue i nic nie bylo do sciagniecia. Laktator mialam po siostrze medeli a wiec przynajmniej nie stracilam kasy bo tylko lezal...

Dziewczyny co do laktatora to jesli macie nadmiar kasy to kupujcie. Jezeli nie to wybierzcie ale poczekajcie z kupnem. Po pierwsze nie wiadomo czy bedzie sie miec pokarm a po drugie czy bedzie go wystarczajaco. Ja tak mialam...wystarczylo tylko na nakarmienue i nic nie bylo do sciagniecia. Laktator mialam po siostrze medeli a wiec przynajmniej nie stracilam kasy bo tylko lezal...
Kath a ja czytalam ze jak malo pokarmu to laktaror moze pobudzic. Zastanawialam sie nad love prolactis dwufazowym ze niby pierwsze pobudza a potem sciaga mleko.
Ja raczej musze kupic wczesniej albo zaplace jak za zboze jak kupie tu na miejsvu i wyboru nie mam wiec chyba z pl zamowie.. najwyzej odsprzedam

Kath a ja czytalam ze jak malo pokarmu to laktaror moze pobudzic. Zastanawialam sie nad love prolactis dwufazowym ze niby pierwsze pobudza a potem sciaga mleko.
Ja raczej musze kupic wczesniej albo zaplace jak za zboze jak kupie tu na miejsvu i wyboru nie mam wiec chyba z pl zamowie.. najwyzej odsprzedam

Medela tez jest dwufazowa...
I to prawda - mozna sobie laktacje rozbujac laktatorem tylko trzeba robic to od poczatku i miec mnostwo determinacji.
Moja po podaniu butelki odrzucila piers i gdyby nie laktator to dostawalaby tylko mm, a tak udalo sie chociaz te 3 miechy karmic moim mlekiem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co do laktatora to postanowiłam nie kupować od razu, ale teraz się zastanawiam, bo już potrafi mi z piersi coś wylecieć, a ostatnio coraz częściej i znacznie więcej. Wkładki laktacyjne zaczynam ubierać, a tu dopiero 34tc leci i co w takim przypadku.

@jasani możesz mi wpisać wizytę na 17.01 - gin prowadzący ciążę?
Kurcze, tam zawsze opóźnienia to mogę pozarażać innych, bo wizytę mam dopiero o 15, a czuję wiecznie ból gardła :(

Jestem załamana...

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Trzymam kciuki żeby Zosia urodziła się jeszcze dzisiaj :)
Dziewczyny przyszła mi ta poduszka do spania. Na chwilę obecną dla mnie rewelacja. Zobaczymy jak będzie przy dłuższym użytkowaniu. Świetnie podpiera plecy, a dla mnie to bardzo ważne bo od dawna mam problemy z kręgosłupem. Jeszcze opcji ułożenia poduszki wzdłuż brzucha nie testowałam, ale taka opcja raczej u mnie się nie sprawdzi, bo zależało mi na podparciu kręgosłupa. A i super się pierze i szybko schnie :D (zalecane jest wypranie przed pierwszym użyciem).
A masz na sprzedaz/pozyczyc?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też zastanawiam się nad zakupem tej książki, ale czytałam recenzje, że te porady są nieaktualne i nie pokrywają się z zaleceniami WHO. Dlatego jeszcze nie wiem czy kupię i przeczytam, bo jeśli faktycznie tak jest, to trochę bez sensu, bo jaką wartość w takiej sytuacji mają zawarte tam porady. Podobno też ten poradnik ma się nijak do polskich realiów. Podkreślam słowo "podobno", bo nie czytałam, więc nie wiem na pewno.

reklama
Mi sie tak udalo rozbudzić laktację.Przez 3,5 tygodnia było karmienie mieszane, aż zupełnie przeszliśmy na kp. Oczywiście każdy przypadek jest inny. Ja mam medelę swing.

Do góry