reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Gratulacje!!! Cieszę się [emoji7][emoji173]️ co do progesteronu to myśle, ze na pewno nie zaszkodzi. Ja do 11t brałam 600g łącznie dopochwowo i podjezykowo, ale cykl sztuczny. Teraz schodzę z dawki cały czas kontrolując poziom we krwi. Może sprawdź z krwi? Myśle, ze krzywdy sobie ani dzidziusiowi nie zrobisz. Ale musisz tez ufać lekarzowi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie nie mam jak sprawdzic z krwi, bo ja mieszkam w DK i tutaj lekarz musi zlecic badanie. Po ostatnim usg zapewniala mnie, ze sama go produkuje i moge spokojnie calkowicie odstawic ale ja wole byc pewna, ze lozysko juz przejelo funkcje. Kolejne badanie mam 21.12, bedzie to juz 10tc, wiec mysle, ze bede juz wiedziala czy wszystko ok. Strasznie sie stresuje i jak wstaje w nocy do kibelka to potem spac nie moge przez to :/

@Peugeotka36 widzialam, ze na grupie na fb napisalas, ze robisz badanie nifty. Jesli moge zapytac to masz jakies wskazania do tego badania czy sama dla siebie robisz? Ja mam 21.12 usg i spotkanie z genetykiem i zastanawiam sie czy nie poprosic o te badanie.

Wlasnie nie mam jak sprawdzic z krwi, bo ja mieszkam w DK i tutaj lekarz musi zlecic badanie. Po ostatnim usg zapewniala mnie, ze sama go produkuje i moge spokojnie calkowicie odstawic ale ja wole byc pewna, ze lozysko juz przejelo funkcje. Kolejne badanie mam 21.12, bedzie to juz 10tc, wiec mysle, ze bede juz wiedziala czy wszystko ok. Strasznie sie stresuje i jak wstaje w nocy do kibelka to potem spac nie moge przez to :/

Aaaa zapomniałam, że Ty nie w PL. Mi tez lekarz mówił, że łożysko przejmuje funkcje. Myśle, ze nie masz się o co martwić. Stres to
Niestety nieodzowna rzecz w naszej sytuacji. Ja się denerwuje non stop .... trzeba myśleć pozytywnie i próbować zająć głowę czymś przyjemnym [emoji8]

Hej powiedzcie mi robiłam dziś badanie glukozy i okazało się że mam za wysoki na czczo i gin każe przyjść wcześniej teraz w tyg na wizytę niż planowana mam moja, czy to coś złego mam wynik na czczo 99,00mg/dl i gin napisał że wysoki

Aaaa zapomniałam, że Ty nie w PL. Mi tez lekarz mówił, że łożysko przejmuje funkcje. Myśle, ze nie masz się o co martwić. Stres to
Niestety nieodzowna rzecz w naszej sytuacji. Ja się denerwuje non stop .... trzeba myśleć pozytywnie i próbować zająć głowę czymś przyjemnym [emoji8]

A w ktorym tc juz jestes? Odstawilas juz progesteron? :)

A w ktorym tc juz jestes? Odstawilas juz progesteron? :)

Ja teraz 11t5d - mam 2x2 podjezykowo i 2x1 dopochwowo. Tyle, ze cykl mam sztuczny. Teraz lekarz powoli zmniejsza mi dawkę. Już o 200 zmniejszyłam - w czwartek idę zmierzyć poziom z krwi. Do tej pory miałam 36,6- 38

reklama
Hej powiedzcie mi robiłam dziś badanie glukozy i okazało się że mam za wysoki na czczo i gin każe przyjść wcześniej teraz w tyg na wizytę niż planowana mam moja, czy to coś złego mam wynik na czczo 99,00mg/dl i gin napisał że wysoki

U ciężarnej na czczo powinien być do 90 . U mnie tez za wysoki miałam ten na czczo 109 i po wizycie u diabetologa na początek próbowałam zbić dieta ale się nie dało i jestem na insulinie +dieta .

Do góry