reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U ciężarnej na czczo powinien być do 90 . U mnie tez za wysoki miałam ten na czczo 109 i po wizycie u diabetologa na początek próbowałam zbić dieta ale się nie dało i jestem na insulinie +dieta .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje ale ogólnie z malutką jest wszystko dobrze ? Ja to aż popłakałam się do męża o ten wynik zobaczymy co powie mi mój lekarz teraz aż mam stracha.

reklama
Dziękuje ale ogólnie z malutką jest wszystko dobrze ? Ja to aż popłakałam się do męża o ten wynik zobaczymy co powie mi mój lekarz teraz aż mam stracha.

Diabetolog zryła mi tak głowę opowieściami na początku o chorobach u dziecka ze bałam się w ogóle jeść . Było ciężko na początku sobie to ogarnąć co można czego nie i masę wyrzeczeń ale plus jest taki ze nie utylam za dużo a nawet schudłam . Mała jest zdrowa i jedyne co to jej waga jest niższa bo pilnuje diety gdybym to olała to mogła by mieć nawet ponad cztery kg i wszystkie te problemy zdrowotne . Musisz przede wszystkim pójść do diabetologa bo gin ci tego tematu nie poprowadzi i pewnie jutro Cie skieruje . Ja chodzę prywatnie dostałam glukometr i pena do insuliny oraz cała rozpiskę co mogę czego nie . Dasz radę , Ja nie raz sobie pobeczę jeszcze przez ta cukrzyce bo chwilami to ten cukier z powietrza rośnie ale nic się nie poradzi .

Ja czytam Was juz od jakiegos czasu ale jakos balam sie ujawnic :) u mnie dzis 8+5. Jestem na cyklu naturalnym ale lekarz zalecil brac crinone 3x1. Po usg serduszkowym w 7+1tc lekarz kazal zmniejeszyc dawke do 1x1 i od 8tc juz nie brac. Ja oczywiscie nie posluchalam i dopiero od dzisiaj zmniejszylam dawke do 2x1 i zamierzam od 10tc brac juz jedna dawke i skanczyc w 11-12tc. Myslicie, ze dobrze robie? Boje sie przestac brac progesteron mimo naturalnego cyklu..
Fajnie że się ujawnilas [emoji4] bardzo się cieszę że mogłaś dołączyć na ten wątek bardzo Ci kibicowalam na kto po ivf [emoji110]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czytam Was juz od jakiegos czasu ale jakos balam sie ujawnic :) u mnie dzis 8+5. Jestem na cyklu naturalnym ale lekarz zalecil brac crinone 3x1. Po usg serduszkowym w 7+1tc lekarz kazal zmniejeszyc dawke do 1x1 i od 8tc juz nie brac. Ja oczywiscie nie posluchalam i dopiero od dzisiaj zmniejszylam dawke do 2x1 i zamierzam od 10tc brac juz jedna dawke i skanczyc w 11-12tc. Myslicie, ze dobrze robie? Boje sie przestac brac progesteron mimo naturalnego cyklu..
Miło że w końcu dołączyłas[emoji3] i ogromne gratulacje!

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Diabetolog zryła mi tak głowę opowieściami na początku o chorobach u dziecka ze bałam się w ogóle jeść . Było ciężko na początku sobie to ogarnąć co można czego nie i masę wyrzeczeń ale plus jest taki ze nie utylam za dużo a nawet schudłam . Mała jest zdrowa i jedyne co to jej waga jest niższa bo pilnuje diety gdybym to olała to mogła by mieć nawet ponad cztery kg i wszystkie te problemy zdrowotne . Musisz przede wszystkim pójść do diabetologa bo gin ci tego tematu nie poprowadzi i pewnie jutro Cie skieruje . Ja chodzę prywatnie dostałam glukometr i pena do insuliny oraz cała rozpiskę co mogę czego nie . Dasz radę , Ja nie raz sobie pobeczę jeszcze przez ta cukrzyce bo chwilami to ten cukier z powietrza rośnie ale nic się nie poradzi .

Dziękuje za odpowiedz.Idę do niego pod koniec tyg bo tak napisałam bym przyszła.Muszę w razie czego poszukać diabetologa u siebie w mieście a jak nie to na ZS będę jezdzić.Ja to mam stracha żeby z małym było dobrze i ogólnie żeby było dobrze.Muszę dać nie dla siebie ale dla małego ;) ale co trzeba popłakać troszkę ;)

A powiedz mi ci jesz? ja już kupiłam chleb ciemny więc na kolacje już zjem z ciemnym ale ser,serki normalanie można ?

A powiedz mi ci jesz? ja już kupiłam chleb ciemny więc na kolacje już zjem z ciemnym ale ser,serki normalanie można ?

Link do: Specjalna dieta poczytaj sobie tutaj . Do póki nie będziesz miała glukometra nie będziesz wiedziała co ci służy a co nie . Na mnie nabiał działa super ale niestety powoduje okropne zgagi i muszę uważać na jego ilości . Do tego chleb jem razowy ale pytałam w piekarni czy go nie barwią karmelem bo tak często robią . Owoce niestety odpadają choć mandarynki czasami jem . Dużo warzyw kasz i wszystko pełnoziarniste . Dla mnei zabójcza jest biała mąka . Po zwykłej bułce mam masakrę cukier. I podstawa często a mało jem nawet po 7 posiłków dziennie .

Mamuśki znowu super rzeczy w Lidlu dla was i maluchów . M mi zakazał dziś tam jechać ale nie wiem czy dam radę [emoji12][emoji12][emoji12]
1513006585-9eefd0de20f0a535-aaaaaa.jpeg
1513006592-062a2de975a74595-aaaaaa.jpeg
1513006597-041e9ea9fa0c5f2e-aaaaaa.jpeg
1513006606-6dae2b3c2b12802e-aaaaaa.jpeg
1513006613-b4751fd7fa459127-aaaaaa.jpeg
1513006621-6bb20ae209c258e4-aaaaaa.jpeg
1513006626-3dd12866e5e130c0-aaaaaa.jpeg

reklama
Ja teraz 11t5d - mam 2x2 podjezykowo i 2x1 dopochwowo. Tyle, ze cykl mam sztuczny. Teraz lekarz powoli zmniejsza mi dawkę. Już o 200 zmniejszyłam - w czwartek idę zmierzyć poziom z krwi. Do tej pory miałam 36,6- 38

Ale Ci fajnie, jestes juz prawie w 2. trymestrze :) moj lekarz twierdzi, ze lozysko przejmuje funkcje juz od 10tc ale mysle, ze przy sztucznym cyklu to tak do 12tc trzeba brac. Mialas/masz mdlosci lub jakies inne objawy? Ja ostatnio jeden dzien mam na dugi nie i tak caly czas w stresie. Oby do 12tc to juz moze detektor tetna bedzie dzialal :p

Do góry