reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

U ciężarnej na czczo powinien być do 90 . U mnie tez za wysoki miałam ten na czczo 109 i po wizycie u diabetologa na początek próbowałam zbić dieta ale się nie dało i jestem na insulinie +dieta .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuje ale ogólnie z malutką jest wszystko dobrze ? Ja to aż popłakałam się do męża o ten wynik zobaczymy co powie mi mój lekarz teraz aż mam stracha.

reklama
Dziękuje ale ogólnie z malutką jest wszystko dobrze ? Ja to aż popłakałam się do męża o ten wynik zobaczymy co powie mi mój lekarz teraz aż mam stracha.

Diabetolog zryła mi tak głowę opowieściami na początku o chorobach u dziecka ze bałam się w ogóle jeść . Było ciężko na początku sobie to ogarnąć co można czego nie i masę wyrzeczeń ale plus jest taki ze nie utylam za dużo a nawet schudłam . Mała jest zdrowa i jedyne co to jej waga jest niższa bo pilnuje diety gdybym to olała to mogła by mieć nawet ponad cztery kg i wszystkie te problemy zdrowotne . Musisz przede wszystkim pójść do diabetologa bo gin ci tego tematu nie poprowadzi i pewnie jutro Cie skieruje . Ja chodzę prywatnie dostałam glukometr i pena do insuliny oraz cała rozpiskę co mogę czego nie . Dasz radę , Ja nie raz sobie pobeczę jeszcze przez ta cukrzyce bo chwilami to ten cukier z powietrza rośnie ale nic się nie poradzi .

Ja czytam Was juz od jakiegos czasu ale jakos balam sie ujawnic :) u mnie dzis 8+5. Jestem na cyklu naturalnym ale lekarz zalecil brac crinone 3x1. Po usg serduszkowym w 7+1tc lekarz kazal zmniejeszyc dawke do 1x1 i od 8tc juz nie brac. Ja oczywiscie nie posluchalam i dopiero od dzisiaj zmniejszylam dawke do 2x1 i zamierzam od 10tc brac juz jedna dawke i skanczyc w 11-12tc. Myslicie, ze dobrze robie? Boje sie przestac brac progesteron mimo naturalnego cyklu..
Fajnie że się ujawnilas [emoji4] bardzo się cieszę że mogłaś dołączyć na ten wątek bardzo Ci kibicowalam na kto po ivf [emoji110]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czytam Was juz od jakiegos czasu ale jakos balam sie ujawnic :) u mnie dzis 8+5. Jestem na cyklu naturalnym ale lekarz zalecil brac crinone 3x1. Po usg serduszkowym w 7+1tc lekarz kazal zmniejeszyc dawke do 1x1 i od 8tc juz nie brac. Ja oczywiscie nie posluchalam i dopiero od dzisiaj zmniejszylam dawke do 2x1 i zamierzam od 10tc brac juz jedna dawke i skanczyc w 11-12tc. Myslicie, ze dobrze robie? Boje sie przestac brac progesteron mimo naturalnego cyklu..
Miło że w końcu dołączyłas[emoji3] i ogromne gratulacje!

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Diabetolog zryła mi tak głowę opowieściami na początku o chorobach u dziecka ze bałam się w ogóle jeść . Było ciężko na początku sobie to ogarnąć co można czego nie i masę wyrzeczeń ale plus jest taki ze nie utylam za dużo a nawet schudłam . Mała jest zdrowa i jedyne co to jej waga jest niższa bo pilnuje diety gdybym to olała to mogła by mieć nawet ponad cztery kg i wszystkie te problemy zdrowotne . Musisz przede wszystkim pójść do diabetologa bo gin ci tego tematu nie poprowadzi i pewnie jutro Cie skieruje . Ja chodzę prywatnie dostałam glukometr i pena do insuliny oraz cała rozpiskę co mogę czego nie . Dasz radę , Ja nie raz sobie pobeczę jeszcze przez ta cukrzyce bo chwilami to ten cukier z powietrza rośnie ale nic się nie poradzi .

Dziękuje za odpowiedz.Idę do niego pod koniec tyg bo tak napisałam bym przyszła.Muszę w razie czego poszukać diabetologa u siebie w mieście a jak nie to na ZS będę jezdzić.Ja to mam stracha żeby z małym było dobrze i ogólnie żeby było dobrze.Muszę dać nie dla siebie ale dla małego ;) ale co trzeba popłakać troszkę ;)

A powiedz mi ci jesz? ja już kupiłam chleb ciemny więc na kolacje już zjem z ciemnym ale ser,serki normalanie można ?

A powiedz mi ci jesz? ja już kupiłam chleb ciemny więc na kolacje już zjem z ciemnym ale ser,serki normalanie można ?

Link do: Specjalna dieta poczytaj sobie tutaj . Do póki nie będziesz miała glukometra nie będziesz wiedziała co ci służy a co nie . Na mnie nabiał działa super ale niestety powoduje okropne zgagi i muszę uważać na jego ilości . Do tego chleb jem razowy ale pytałam w piekarni czy go nie barwią karmelem bo tak często robią . Owoce niestety odpadają choć mandarynki czasami jem . Dużo warzyw kasz i wszystko pełnoziarniste . Dla mnei zabójcza jest biała mąka . Po zwykłej bułce mam masakrę cukier. I podstawa często a mało jem nawet po 7 posiłków dziennie .

Mamuśki znowu super rzeczy w Lidlu dla was i maluchów . M mi zakazał dziś tam jechać ale nie wiem czy dam radę [emoji12][emoji12][emoji12]
1513006585-9eefd0de20f0a535-aaaaaa.jpeg
1513006592-062a2de975a74595-aaaaaa.jpeg
1513006597-041e9ea9fa0c5f2e-aaaaaa.jpeg
1513006606-6dae2b3c2b12802e-aaaaaa.jpeg
1513006613-b4751fd7fa459127-aaaaaa.jpeg
1513006621-6bb20ae209c258e4-aaaaaa.jpeg
1513006626-3dd12866e5e130c0-aaaaaa.jpeg

reklama
Ja teraz 11t5d - mam 2x2 podjezykowo i 2x1 dopochwowo. Tyle, ze cykl mam sztuczny. Teraz lekarz powoli zmniejsza mi dawkę. Już o 200 zmniejszyłam - w czwartek idę zmierzyć poziom z krwi. Do tej pory miałam 36,6- 38

Ale Ci fajnie, jestes juz prawie w 2. trymestrze :) moj lekarz twierdzi, ze lozysko przejmuje funkcje juz od 10tc ale mysle, ze przy sztucznym cyklu to tak do 12tc trzeba brac. Mialas/masz mdlosci lub jakies inne objawy? Ja ostatnio jeden dzien mam na dugi nie i tak caly czas w stresie. Oby do 12tc to juz moze detektor tetna bedzie dzialal :p

Do góry