reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jak u Ciebie Kochana samopoczucie przed jutrem ?? To już tak naprawdę za chwile jak już będzie was 2+2 [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Narazie zero stresu [emoji4] mąż za to od soboty już nie śpi po nocach [emoji23] cc w środę 13.12 ok godz 12, chciałabym być już po i tulic moje maluszki [emoji7]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Narazie zero stresu [emoji4] mąż za to od soboty już nie śpi po nocach [emoji23] cc w środę 13.12 ok godz 12, chciałabym być już po i tulic moje maluszki [emoji7]

Ale do szpitala idziesz jutro ? U nas teraz na CC biorę do szpitala w tym samym dniu co robią CC i jak jest ok to trzymają tylko dwa dni . Ale będziecie mieć piękne święta . A twojemu M się wcale nie dziwie bo pewnie dotarło do niego co za chwile nastąpi . Wiesz my to czujemy fizycznie przez 9 miesięcy a oni tak naprawdę zaczynaja to odczuwać gdy te dzieciaczki się rodzą .

Kiedyś był to 38tc a ostatnio słyszałam ze teraz 39tc .W prywatnym szpitalu gdzie byłam oglądać to powiedzieli że gdy waga dziecka dla nich nie jest zadowalająca to przetrzymują nawet do rozpoczęcia akcji i wtedy robią CC . Ja najmniejsze mam 56 ale jak się okaże ze będzie tragedia to zamówię przez neta szybko w szpitalu lub kupię na mieście cokolwiek bo wiem ze to tylko na chwile .

Ja właśnie zastanawiałam się czy nie zakupić trochę ubranek w rozmiarze 50. No ale może faktycznie bez sensu tak na zapas. Zawsze można dokupić jakby co. A jakie rozmiary wybierałas i z którego najwięcej ubranek? 56 i 62?

Mnie straszą ze przy cukrzycy się szybciej rodzi . W sumie jak ciaza przebiega prawidłowo to nic nie powinno się dziać ale są tez wyjątki od reguły . Na bank skracająca i miękka szyjka , wysokie ciśnienie , wielowodzie , duża waga dziecka . A co do przenoszenia to w ivf myśle ze to rzadziej bo u nas ten termin zwykle jest pewny bo znamy datę zapłodnienia .

Ja mialam cukrzyce i nie urodzilam szybciej...

Ale do szpitala idziesz jutro ? U nas teraz na CC biorę do szpitala w tym samym dniu co robią CC i jak jest ok to trzymają tylko dwa dni . Ale będziecie mieć piękne święta . A twojemu M się wcale nie dziwie bo pewnie dotarło do niego co za chwile nastąpi . Wiesz my to czujemy fizycznie przez 9 miesięcy a oni tak naprawdę zaczynaja to odczuwać gdy te dzieciaczki się rodzą .

W środę idę mam być na 8 na oddziale. Termin się o jeden dzień przesunął z 12 na 13.12 bo na oddziale będzie więcej pediatrow a do cc przy bliźniakach musi być dwóch. Też mi mój lekarz prowadzący powiedział że jest szansa na wyjście piątek - sobota. [emoji4]

Ja właśnie zastanawiałam się czy nie zakupić trochę ubranek w rozmiarze 50. No ale może faktycznie bez sensu tak na zapas. Zawsze można dokupić jakby co. A jakie rozmiary wybierałas i z którego najwięcej ubranek? 56 i 62?

Zdecydowanie 62 mam więcej . Na 56 mam tez ale tu więcej pajacyków bodziakow zapinanych na brzuszku pół pajacyków i kombinezon żeby mieć na początek . Na 62 już jakieś takie fikusniejsze dresiki sukieneczki czy spodnie i sweterki . Z tego co słyszałam to z 56 to chwila moment jak wyrośnie . Po za tym w każdej marce rozmiarówka jest inna . W jednej 56 jest większe od 62 a w drugiej 62 jak 56 .

Wiesz, u mnie jest tak, że mniej się stresuję jeżeli chodzi o mnie, gorzej jak mąż musi coś przejść (chodzi mi tu o kwestie medyczne), więc chłopu się nie dziwię.

Będziemy czekać na cudowne dzieciaczki.
emoji7.png
A tego przytulania zazdroszczę
emoji4.png

reklama
W środę idę mam być na 8 na oddziale. Termin się o jeden dzień przesunął z 12 na 13.12 bo na oddziale będzie więcej pediatrow a do cc przy bliźniakach musi być dwóch. Też mi mój lekarz prowadzący powiedział że jest szansa na wyjście piątek - sobota. [emoji4]

No właśnie bo Ja sobie coś ubzdurałam 12.12 ze szpital u Ciebie . Kurczę jak Ty urodzisz i Joko na dniach to zostanie tylko dream przede mną w kalendarzu [emoji33][emoji33]

Do góry