reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No właśnie bo Ja sobie coś ubzdurałam 12.12 ze szpital u Ciebie . Kurczę jak Ty urodzisz i Joko na dniach to zostanie tylko dream przede mną w kalendarzu [emoji33][emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oj tak rozpakowuja tu nam się te forumowe mamusie [emoji4] [emoji7]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiesz, u mnie jest tak, że mniej się stresuję jeżeli chodzi o mnie, gorzej jak mąż musi coś przejść (chodzi mi tu o kwestie medyczne), więc chłopu się nie dziwię.

Będziemy czekać na cudowne dzieciaczki.
emoji7.png
A tego przytulania zazdroszczę
emoji4.png
Zgodzę się z tym! Gdy kiedyś mojego męża rozbolał ząb, po powrocie z pracy dzwoni z garażu, że tak go boli, że chyba zaraz zemdleje i żeby szybko szukać jakiegoś dentystę na już! Udało mi się w końcu umówić męża na drugi dzień, chociaż nie było to łatwe. A on po ok 2-3 godzinach mówi może odwołaj wizytę, bo już nie boli...

Ojojoj to trzymam kciuki za expresowe rozwiązanie bo pewnie takie przeciąganie tez nic fajnego .Kurczaki tak obserwuje ze większość tych naszych forumowych dzieciaczków wykluwa się przed terminem . Aż się boje co będzie u nas [emoji33]

Mi położna w szpitalu powiedziała że po ivf moze dziecko szybciej przyjść na świat i że muszą częściej mnie kontrolować, nie wiem na ile to się sprawdza, ale ostatnio same widzimy jak jest tu na forum[emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Mi położna w szpitalu powiedziała że po ivf moze dziecko szybciej przyjść na świat i że muszą częściej mnie kontrolować, nie wiem na ile to się sprawdza, ale ostatnio same widzimy jak jest tu na forum[emoji4]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Może coś w tym jest. Chociaż ja raz w miesiącu miałam wizyty i nic nie zapowiadało wcześniejszego porodu. A jedna urodziłam w 37tc. Z tego co Was czytam to faktycznie większość przed terminem rodzi...

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

A nowe jakoś nie chcą dołączyć, bo widziałam, że na starym wątku są już przyszłe mamusie :)
Ja czytam Was juz od jakiegos czasu ale jakos balam sie ujawnic :) u mnie dzis 8+5. Jestem na cyklu naturalnym ale lekarz zalecil brac crinone 3x1. Po usg serduszkowym w 7+1tc lekarz kazal zmniejeszyc dawke do 1x1 i od 8tc juz nie brac. Ja oczywiscie nie posluchalam i dopiero od dzisiaj zmniejszylam dawke do 2x1 i zamierzam od 10tc brac juz jedna dawke i skanczyc w 11-12tc. Myslicie, ze dobrze robie? Boje sie przestac brac progesteron mimo naturalnego cyklu..

reklama
Ja czytam Was juz od jakiegos czasu ale jakos balam sie ujawnic :) u mnie dzis 8+5. Jestem na cyklu naturalnym ale lekarz zalecil brac crinone 3x1. Po usg serduszkowym w 7+1tc lekarz kazal zmniejeszyc dawke do 1x1 i od 8tc juz nie brac. Ja oczywiscie nie posluchalam i dopiero od dzisiaj zmniejszylam dawke do 2x1 i zamierzam od 10tc brac juz jedna dawke i skanczyc w 11-12tc. Myslicie, ze dobrze robie? Boje sie przestac brac progesteron mimo naturalnego cyklu..

Gratulacje!!! Cieszę się [emoji7][emoji173]️ co do progesteronu to myśle, ze na pewno nie zaszkodzi. Ja do 11t brałam 600g łącznie dopochwowo i podjezykowo, ale cykl sztuczny. Teraz schodzę z dawki cały czas kontrolując poziom we krwi. Może sprawdź z krwi? Myśle, ze krzywdy sobie ani dzidziusiowi nie zrobisz. Ale musisz tez ufać lekarzowi.

Do góry