reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny pijecie herbatę w ciąży (czarną)? Mi lekarz mówił, że można i kawę też, tylko nie przesadzać z ilością. Kawy nie piję, herbaty na początku też nie piłam, ale odkąd lekarz powiedział, że można piłam kilka razy. Tylko zastanawiam się czy aby na pewno jeden kubek herbaty dziennie jest ok. Może jestem przewrazliwiona (a raczej na pewno :p ) i przesadzam...

Jasne, ze jedna mozesz. A jak bardzo lubisz (jak ja) to kup sobie czarna herbate bez teiny i wtedy mozesz pic kilka [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny pijecie herbatę w ciąży (czarną)? Mi lekarz mówił, że można i kawę też, tylko nie przesadzać z ilością. Kawy nie piję, herbaty na początku też nie piłam, ale odkąd lekarz powiedział, że można piłam kilka razy. Tylko zastanawiam się czy aby na pewno jeden kubek herbaty dziennie jest ok. Może jestem przewrazliwiona (a raczej na pewno :p ) i przesadzam...
Tj Ty na początku w ogole nie piłam, potem po połówkowy jak mnie lekarz wysłał na kawę to i kawę pare razy w tygodniu wypiłam, podwójną latte i herbatę, ale słabą też raz dziennie, czasem i troszkę więcej.

@Bobisia piję, ale mniej niż przed ciążą. Kawę rozpuszczalną to tak raz dziennie, a herbatę czasami jeden, czasami trzy...ja pokrzywę jeszcze piję :)

Roibos w ciazy bezpieczny i jedna kawa dziennie.

A pokrzywa na zatrzymanie wody? Ona nie powoduje skurczy?

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

@Pixie_Dixie pokrzywa poprawia morfologię a u mnie z tym czasami pod górkę ;) wręcz przeciwnie, jest moczopędna...ale nie piję jej w jakiś wielkim ilościach ;) Ja już 35tc skończyłam i pozamykane wszystko na cztery spusty, więc skurcze mi nie straszne...
A ja póki co w ciąży mam bardzo dobrą morfologie, wszystko w normie. Z kolei przed ciążą zawsze coś było nie tak... Pewnie to przez pracę - stres i po 12 h dziennie poza domem (praca razem z dojazdemi). A teraz tylko relaks i mam czas aby odżywiać się zdrowo i regularnie.

Trochę mnie tu nie było...
Adunnnia90- jak zawsze oczarowana jestem Twoim brzuchem! :)
Mój maluszek zaczął ostro brykać! Cudowne uczucie:D Pewna jestem jego ruchów od 18tc+4 dni:p
Przy okazji rutynowej wizyty doktor przyłożył głowicę usg do brzucha...i nie mógł znaleźć siusiaka!:o ;)Za tydzien usg połówkowe więc dokładnie sprawdzimy kto kryje się w moim brzuchu;) Dobrze,że jeszcze nie wpadłam w szał zakupowy:p

reklama
A ja póki co w ciąży mam bardzo dobrą morfologie, wszystko w normie. Z kolei przed ciążą zawsze coś było nie tak... Pewnie to przez pracę - stres i po 12 h dziennie poza domem (praca razem z dojazdemi). A teraz tylko relaks i mam czas aby odżywiać się zdrowo i regularnie.
ja jestem kropka w kropkę jak moja mam i z tym też, moja mama całe życie walczy z anemią...

Do góry