reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witam dziewczyny bardzo dlugo mnie nie bylo z wami. Jestem w 35 tyg ciazy po in vitro. Moj zarodek podzielil sie i bede miala blizniaki. We czwartek mam wizyte pewnie juz ostatnia zewzgledu na to iz w 36 tyg rozwiazuja ciaze mnogie. Mam problem poniewaz od 3 dni mam straszliwy bol kosci ogonowej bardziej promieniujacy na prawy posladek i nogi. Mam ogromne opuchniecie miedzy posladkami. Nie wiem co robic czy czekac do czwartku czy udac sie obojetnie do jakiego lekarza. Prosze o pomoc
Udaj się do lekarza, może być rodzinny/ internista/ lub SOR. Po Twoim opisie wskazuje to na torbiel włosowatą, która zdarza się rzadziej u kobiet. Jeśli mam rację to bez nacięcia chirurgicznego i oczyszczenia zbiornika ropy (warto zrobić z tego posiew) się nie obejdzie(robi się to w znieczuleniu miejscowym). Śmigaj do lekarza żeby wykluczyć to o czym piszę.

reklama
Witam dziewczyny bardzo dlugo mnie nie bylo z wami. Jestem w 35 tyg ciazy po in vitro. Moj zarodek podzielil sie i bede miala blizniaki. We czwartek mam wizyte pewnie juz ostatnia zewzgledu na to iz w 36 tyg rozwiazuja ciaze mnogie. Mam problem poniewaz od 3 dni mam straszliwy bol kosci ogonowej bardziej promieniujacy na prawy posladek i nogi. Mam ogromne opuchniecie miedzy posladkami. Nie wiem co robic czy czekac do czwartku czy udac sie obojetnie do jakiego lekarza. Prosze o pomoc
Leć do lekarza też myślałam że to torbiel/ ropień i okazało się że to zapalenie kości ogonowej jeśli to to, to nic z tym nie zrobisz teraz w ciąży bo to trzeba leczyć środkami przeciwzapalnymi i nie mozna siedzieć. To może być od przeciążenia kości ogonowej.

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

To juz 35 tydzień [emoji33]? No szok jak ten czas szybko leci, dopiero co pisałaś, ze sie zarodek podzielił....
Kochana ja niestety Ci nie pomogę, bo jestem daleko w tyle, ale trzymam mocno kciuki za Wasza trójeczka!

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Dziekuje bardzo. Tak j7z 35 tydzien pewnie zostane w czwartek i rozwiazanie

Witaj, ja napewno pojechalabym do szpitala to sprawdzić

Leć do lekarza też myślałam że to torbiel/ ropień i okazało się że to zapalenie kości ogonowej jeśli to to, to nic z tym nie zrobisz teraz w ciąży bo to trzeba leczyć środkami przeciwzapalnymi i nie mozna siedzieć. To może być od przeciążenia kości ogonowej.

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Dziekuje bardzo za odpowiedz. Kurcze w zyciu takiego bolu nie mialam. U mnie w miescie sa slabi lekarze boje sie ze zaszkodza moim maluchom. A wizyta w wawie w czwartek

Wlasnie dzwonie od rana i nic
Cześć dziewczyny. Nie pisałam nigdy na tym forum, ale regularnie Was czytam. Jestem w drugiej ciazy po ivf (invicta). Mam 2,5 letnia zdrowa córeczkę i jestem w 37 tyg drugiej ciazy- także mam urodzic córeczkę. Tak się boje aż drze. Czytam ten wasz optymizm i wam zazdroszczę- w mojej głowie Kołataja się myśli w stylu czy nie pomylili zarodków, albo temu podobne ..... po ostatniej aferze z marca 2015 r. Nie jestem w stanie przestać o tym myśleć. Wiem ze procedury procedurami itd ale jednak człowiek to tylko człowiek. No nic nie będę smęcić bo nie o to chodzi. Chciałam po prostu się w końcu odezwać bo regularnie was podczytuje:)

reklama
Cześć dziewczyny. Nie pisałam nigdy na tym forum, ale regularnie Was czytam. Jestem w drugiej ciazy po ivf (invicta). Mam 2,5 letnia zdrowa córeczkę i jestem w 37 tyg drugiej ciazy- także mam urodzic córeczkę. Tak się boje aż drze. Czytam ten wasz optymizm i wam zazdroszczę- w mojej głowie Kołataja się myśli w stylu czy nie pomylili zarodków, albo temu podobne ..... po ostatniej aferze z marca 2015 r. Nie jestem w stanie przestać o tym myśleć. Wiem ze procedury procedurami itd ale jednak człowiek to tylko człowiek. No nic nie będę smęcić bo nie o to chodzi. Chciałam po prostu się w końcu odezwać bo regularnie was podczytuje:)

Spokojnie myśle,ze każdej przez myśl to przeszło, ja nawet chwile zastanawiałam sie nad badaniami... A o jakiej aferze piszesz? I w ktorej invictcie sie leczylas?

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Do góry