reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny a jak wam lekarz wyliczył datę porodu po criotransferze ? W jaki sposób liczył?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi od okresu. Okres miałam 5.08 a transfer dopiero 29.08. Uwazam ze powinien inaczej liczyc bo na usg ciąża jest o tydzień młodsza ale nie będę dyskutować z lekarzem bo mówi, że dzieciaczek podgoni i nie zmienia terminu porodu.

reklama
Dziewczyny a jak wam lekarz wyliczył datę porodu po criotransferze ? W jaki sposób liczył?

Do dziś nie wiem co to za kółeczko było ale zaznaczył na nim termin transferu obkręcił i wyszło [emoji12] mam zupełnie inny z transferu i inny z usg . Sugerują się tym z transferu w klinice a jak poszłam do specjalisty na prenatalne to on liczy od okresu i różnica jest czterech dni .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam crio na cyklu naturalnym więc byłam pewna,że termin porodu będzie liczył od ostatniej miesiączki. Doktor jednak wyliczył na podstawie jakiejś ściągi i wyszło,że będzie o tydzień później.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź:)
Dopytuje się bo nie bardzo chciałabym rodzić w weekend majowy- obsada w oddziałach jest mocno okrojona;)

Witam dziewczyny bardzo dlugo mnie nie bylo z wami. Jestem w 35 tyg ciazy po in vitro. Moj zarodek podzielil sie i bede miala blizniaki. We czwartek mam wizyte pewnie juz ostatnia zewzgledu na to iz w 36 tyg rozwiazuja ciaze mnogie. Mam problem poniewaz od 3 dni mam straszliwy bol kosci ogonowej bardziej promieniujacy na prawy posladek i nogi. Mam ogromne opuchniecie miedzy posladkami. Nie wiem co robic czy czekac do czwartku czy udac sie obojetnie do jakiego lekarza. Prosze o pomoc

U mnie lekarz wpisuje do usg date ostatniej @ ale usg pokazuje ibtak innaczej i date z usg podalam w szpitalu. Ja mialam w 10dc punkcje wiec ciezko sie sugerowac data ostatniej @ a roznica miedzy datami jest 6 dni. Szczerze mowiac tutaj przetrzymuja ciaze po terminie chyba o 2 tyg wiec wole zeby mnie za dlugo nie trzymali

Witam dziewczyny bardzo dlugo mnie nie bylo z wami. Jestem w 35 tyg ciazy po in vitro. Moj zarodek podzielil sie i bede miala blizniaki. We czwartek mam wizyte pewnie juz ostatnia zewzgledu na to iz w 36 tyg rozwiazuja ciaze mnogie. Mam problem poniewaz od 3 dni mam straszliwy bol kosci ogonowej bardziej promieniujacy na prawy posladek i nogi. Mam ogromne opuchniecie miedzy posladkami. Nie wiem co robic czy czekac do czwartku czy udac sie obojetnie do jakiego lekarza. Prosze o pomoc

To juz 35 tydzień [emoji33]? No szok jak ten czas szybko leci, dopiero co pisałaś, ze sie zarodek podzielił....
Kochana ja niestety Ci nie pomogę, bo jestem daleko w tyle, ale trzymam mocno kciuki za Wasza trójeczka!

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry