reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny mam wynik testu pappa hcg wynosi 123.70 Iu/L a pappa 4343.00 mIU/L hsg będę miała 1 czerwca czy to jest ok? Ciaza blizniaxza

Dziewczyny, życzę spokojnej niedzieli. U mnie wczoraj zimno i nieprzyjemnie, ale dzisiaj słońce wróciło:), więc obowiązkowy spacerek z lodami:)

Dziewczyny mam wynik testu pappa hcg wynosi 123.70 Iu/L a pappa 4343.00 mIU/L hsg będę miała 1 czerwca czy to jest ok? Ciaza blizniaxza
Chcialabym Ci napisać , ale nie mam pojecia. Ja dostalam tylko prawdopodobieństwo trisomii, bez tych poziomów. Daj znać jak się czegoś dowiesz. Mnie to czeka we wtorek.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Chcialabym Ci napisać , ale nie mam pojecia. Ja dostalam tylko prawdopodobieństwo trisomii, bez tych poziomów. Daj znać jak się czegoś dowiesz. Mnie to czeka we wtorek.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ok dam na pewno ale aż 1 czerwca mam wizytę usg genetyczne

Sprawdziłam u siebie i miałam wolne hcg 173,70 i pappa 3550. U mnie po tym ryzyko trisomii 21 wzrosło, a 18 spadło, przy czym nie przywiązywałam jakiejś wielkiej wagi do tego, bo przy bliźniakach te testy nie są podobno miarodajne. Powiedzieli mi, że gdyby coś było nie ok, to będą dzwonić - nie dzwonili, więc założyłam, że jest ok. Dzieci urodziły się zdrowe :)
Poczekaj na spokojnie do wizyty, ale ja bym się nie martwiła :)

Sprawdziłam u siebie i miałam wolne hcg 173,70 i pappa 3550. U mnie po tym ryzyko trisomii 21 wzrosło, a 18 spadło, przy czym nie przywiązywałam jakiejś wielkiej wagi do tego, bo przy bliźniakach te testy nie są podobno miarodajne. Powiedzieli mi, że gdyby coś było nie ok, to będą dzwonić - nie dzwonili, więc założyłam, że jest ok. Dzieci urodziły się zdrowe :)
Poczekaj na spokojnie do wizyty, ale ja bym się nie martwiła :)
Dziękuję za odpowiedź musi być wszystko dobrze. Ale do wizyty jeszcze trochę jest.

Juliett a nie przeliczyli Ci tego wyniki na miarę MoM? Ja w swojej pappie miałam to przeliczone na taką jednostkę i w necie było trochę artykułów jak ten wynik odczytywać (u mnie było wolne B-hcg 48,2 IU/l co odpowiada 1,381 MoM i Pappa 2, 750 IU/l co odpowiada 1,178 MoM). Myślę, że z czymkolwiek i tak musisz poczekać do usg genetycznego, bo dopiero wyniki usg i pappy wrzucone do programu wskażą prawdopodobieństwo ryzyk. Trzeba zawsze pamiętać, że jest to prawdopodobieństwo. Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale wiek ma duże znaczenie dla obliczenia ryzyk wyjściowych i niestety czym starsza kobieta tym wyższe ma ryzyko wyjściowe.
Poza tym, tak jak napisała Flandi, nie wiem jak ten wyniki badania biochemicznego odnosi się do bliźniaków. Trzymam kciuki za 1 czerwca !!!!!!

reklama
Witam nowe koleżanki na forum.
Jestem po usg i na 200% synio będzie Eryk :) rośnie pięknie i jest duży . Termin porodu wyznaczony na 3 września ( potwierdzone przez 2 lekarzy ) . Rustynka mogę poprosić o korektę w kalendarzu ? Przepraszam ze sie mniej udzielam ostatnio ale rozpoczęłam budowę dome i ciegle coś w tej sprawie załatwiam . I biegam z brzuchem po wykopach :)

Do góry