cytrynkaxxxx84
Zaangażowana w BB
Cudownie , gratuluję! Duży chlopaczek!
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziekuje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cudownie , gratuluję! Duży chlopaczek!
Chcialabym Ci napisać , ale nie mam pojecia. Ja dostalam tylko prawdopodobieństwo trisomii, bez tych poziomów. Daj znać jak się czegoś dowiesz. Mnie to czeka we wtorek.Dziewczyny mam wynik testu pappa hcg wynosi 123.70 Iu/L a pappa 4343.00 mIU/L hsg będę miała 1 czerwca czy to jest ok? Ciaza blizniaxza
Ok dam na pewno ale aż 1 czerwca mam wizytę usg genetyczneChcialabym Ci napisać , ale nie mam pojecia. Ja dostalam tylko prawdopodobieństwo trisomii, bez tych poziomów. Daj znać jak się czegoś dowiesz. Mnie to czeka we wtorek.
Sprawdziłam u siebie i miałam wolne hcg 173,70 i pappa 3550. U mnie po tym ryzyko trisomii 21 wzrosło, a 18 spadło, przy czym nie przywiązywałam jakiejś wielkiej wagi do tego, bo przy bliźniakach te testy nie są podobno miarodajne. Powiedzieli mi, że gdyby coś było nie ok, to będą dzwonić - nie dzwonili, więc założyłam, że jest ok. Dzieci urodziły się zdroweDziewczyny mam wynik testu pappa hcg wynosi 123.70 Iu/L a pappa 4343.00 mIU/L hsg będę miała 1 czerwca czy to jest ok? Ciaza blizniaxza
Dziękuję za odpowiedź musi być wszystko dobrze. Ale do wizyty jeszcze trochę jest.Sprawdziłam u siebie i miałam wolne hcg 173,70 i pappa 3550. U mnie po tym ryzyko trisomii 21 wzrosło, a 18 spadło, przy czym nie przywiązywałam jakiejś wielkiej wagi do tego, bo przy bliźniakach te testy nie są podobno miarodajne. Powiedzieli mi, że gdyby coś było nie ok, to będą dzwonić - nie dzwonili, więc założyłam, że jest ok. Dzieci urodziły się zdrowe
Poczekaj na spokojnie do wizyty, ale ja bym się nie martwiła
Juliett a nie przeliczyli Ci tego wyniki na miarę MoM? Ja w swojej pappie miałam to przeliczone na taką jednostkę i w necie było trochę artykułów jak ten wynik odczytywać (u mnie było wolne B-hcg 48,2 IU/l co odpowiada 1,381 MoM i Pappa 2, 750 IU/l co odpowiada 1,178 MoM). Myślę, że z czymkolwiek i tak musisz poczekać do usg genetycznego, bo dopiero wyniki usg i pappy wrzucone do programu wskażą prawdopodobieństwo ryzyk. Trzeba zawsze pamiętać, że jest to prawdopodobieństwo. Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale wiek ma duże znaczenie dla obliczenia ryzyk wyjściowych i niestety czym starsza kobieta tym wyższe ma ryzyko wyjściowe.Dziewczyny mam wynik testu pappa hcg wynosi 123.70 Iu/L a pappa 4343.00 mIU/L hsg będę miała 1 czerwca czy to jest ok? Ciaza blizniaxza