reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny, skoro jesteśmy przy pokoikach, to mam pytanie.
Pamiętam, że któraś z Was też nie robiła pokoju dla Malucha, tylko coś w rodzaju kącika (Straw-chyba Ty, prawda?). Szukam inspiracji- jak to rozwiązałyście? Mamy 2-pokojowe mieszkanie, w które nie chcemy pakować kasy, bo zaczynamy budowę domu. Dlatego nie będziemy przerabiać sypialni na pokój dla Małego, muszę jakoś wykorzystać przestrzeń, którą teraz mamy, ale chciałabym, żeby to jakoś sensownie wyglądało. Szukam jakiejś małej komody, która będzie pasowała do łóżeczka i pomieści rzeczy dziecka. Rzuciło Wam się gdzieś w oczy coś takiego? :)

reklama
Ja do gina ide 25go. Plamienie teraz mozna powiedziec ze sie skonczylo(dzis rowny miesiac od porodu).
A macie po cc twarde zgrubienia pod blizna?

Pamiętam, że któraś z Was też nie robiła pokoju dla Malucha, tylko coś w rodzaju kącika (Straw-chyba Ty, prawda?). Szukam inspiracji- jak to rozwiązałyście? Mamy 2-pokojowe mieszkanie, w które nie chcemy pakować kasy, bo zaczynamy budowę domu. Dlatego nie będziemy przerabiać sypialni na pokój dla Małego, muszę jakoś wykorzystać przestrzeń, którą teraz mamy, ale chciałabym, żeby to jakoś sensownie wyglądało. Szukam jakiejś małej komody, która będzie pasowała do łóżeczka i pomieści rzeczy dziecka. Rzuciło Wam się gdzieś w oczy coś takiego? :)

Znalazlam taka szafke ..niewiem czy droga..plus lozeczko ,lub lozko z dodatkami ;) ta szafka no cena 1200 hmmm ,tutaj oplaca Sue komplet kupic niz pojedynczo tylko ze jak piszesz ze musisz kacik to tylko szafeczka i lozeczko
5f15ea2f11b388a5eaff580d9f473bd4.jpg
27833d1f710f7e44c59a1189d7a28712.jpg
480551c7fbcb3cfdddead496547264da.jpg

Te rzeczy to z allegro

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jesli uda Ci sie rzeczy malego zmiecic w malej komodzie to bedziesz moim idolem :) Ja mam mala komode z ikei i szafe. Na razie jest luzik, ale w samej komodzie nie byloby mowy sie zmiescic. Chyba, ze bylaby to duza pojemna komoda to wtedy moze, ale jesli mala i zgrabna to szczerze watpie. Ja mam na razie ubranka tylko do 74cm, choc glownie do 68cm i zajmuej to wszytsko duzo miejsca. Bo jeszcze kocyki, pieluchy, kosmetyki. Taka kruszynka, a rzeczy ma mnostwo :) no chyba, ze po prostu przesadzam z iloscia, co nie jest niewykluczone ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Rybka ;) mnie też uspokoilas:) ja też czasmi mam takie silne bole jak za duzo połaze, jak ogólnie więcej pospaceruje.A czasami tak ostaro zakuje ale w szkole rodzenia mówił ze to mogą być niegroźne skurcze przepowiadajace

20170212_144825.jpg

Ja mam komode z ikea i jeszcze jedna taka pod telewizorem ale na 4 szuflady. Znajoma zrobila sobie przewijak na komodzie sama tez mialam tak zrobić ale znalazlam ten uzywany za okolo 90zl [emoji4] kupilam podklad w ikea i pokrowiec na niego narazie schowane zeby sie nie kurzyly, fotel do karmienia ktory mialam już wczesniej mam nadzieje ze bedzie wygodnie a pozniej postawie tam drugie lozeczko bo narazie bedziemy uzywac jednego dla chlopakow [emoji4]

Rybko mnie tez czasami tak cisnie jeden na dole ze az niedowierzam ze moze tak nisko lezec i jak siedze a pozniej chce sie polozyc to musze poczekac az chlopaki sie przesuna lub go troszke tam poruszac zeby tak nie uciskal [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 20170212_144825.jpg
    20170212_144825.jpg
    70,9 KB · Wyświetleń: 325
Dziękuję, dziewczyny :)
Przyjrzę się bliżej tej komodzie z Ikei, wygląda na pojemną.
Nieagatka, ja mam na razie rzeczy na 56 i 62 cm, większych nie kupuję właśnie z racji na brak miejsca - będziemy systematycznie je potem kupować. To, co już mam zajęło nam jedną komodę w salonie, część rzeczy jest jeszcze u moich rodziców i dlatego potrzebuję kolejnej. Wiem, że nie ma mowy, żeby zmieścić się w jednej, chociaż mój mąż był przekonany, że to wystarczy :)

reklama

kup przede wszystkim łóżeczko z szuflada, zawsze coś tam można wrzucić :) ja kupiłam komodę ale postawiłam ja w drugim pokoju( tez mam mieszkanie 2 pokoje) przeniosłam do niej swoje rzeczy,a w szafie w sypialni zrobiłam miejsce na rzeczy dzidziusia, przewijaka oddzielnego nie mama tylko taki na łóżeczko dlatego własnie potrzebowałam tych pojemników z ikei :0 ( ps.juz do mnie jada:) takze na razie mam tak

Do góry