reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny ja sobie daruje wogole pisanie. Skoro zdania mieć wlasnego nie moge. Myslalam, ze piszemy o wszystkim. Ok, Kinia wygralas. Ja nie moge sie denerwowac. Dla dobra wlasnego dziecka zegnam
Nie rozzalaj się nad sobą. Można wyrazić swoje zdanie ale ton w jakim napisałaś był taki jak bym z głowa miała i sobie coś wmawiała. Widzisz tak się składa ze wczoraj zadzwoniłam do gina i potwierdził ze jak najbardziej może to być okruszek. A Ty mnie niemalże wysmialas. Wiec trochę na spokojnie. Ty nie czułaś. Ja coś tam czuje. I koniec tematu. Piszemy tu o swoich odczuciach, każda ma inne wiec zamiast się dąsać to postaraj się ciut delikatniej swoje opinie wyrażać.

reklama
Nic nie mów. U nas najpierw był problem z drugim imieniem dla chłopczyka :( a potem z chrzestnymi. Jak już po wielkich bojach wybraliśmy to się okazuje, że chyba chrzestnego będę szukac na nowo. Bo tak ja mam brata i M ma brata więc ok, chrzestne to miała byc moja kuzynka i M kuzynka z którą się trzymamy. I teraz tak kuzynka M była w ciąży 3 tyg dalej niż my, niestety dzieciątko urodziło się w lutym, w marcu Leoś zmarł. i wydaje mi się że trochę nie stosowne byłoby ją prosic na chrzestną. Między naszymi dziecmi miała byc niewielka różnica, a okazuje się że ona jeździ na grób, a u nas będzie 2.
Więc stanęło na tym, że chrzestnymi będą moje kuzynki, dwie siostry. I luz...ale olśniło mnie, że mój brat ma ślub cywilny i nie może byc chrzestnym :( i dooopa na nowo musimy kogoś wyszukac, a kandydata brak :(
O kurde tragedia :( no rzeczywiście to nie najlepszy pomysł :( a co się stało maluszkowi?
Nie można wziąć kogoś na.chrzestnego z cywilnym???
Co do chrzestnych to po prostu nie mam nikogo bliskiego. Przyjaciółki się rozjechaly widzimy się raz na rok więc bez sensu taka chrzestna a z nikim z rodziny nie utrzymuje kontaktu by się widywac i jakoś nikt mi bliski nie jest prócz brata

No to nieźle :) mi by pasowało jak chcą coś kupić np krzesełka bujaczki to niech dadzą kasę my wybierzemy :) ale raczej bd zdana na siebie
No gdyby było tak to ok. A tak był tel "jesteście w domu, bo coś podrzucimy"...nosz kur...tylko że nasze mieszkanie ma 37 m, jak zapieprzyli nas 2 krzesełkami, 3 worami ciuchów, rożki srożki, duże 2 koce to przecież się k.... nie możnabyło ruszyc w pokoju. Bo rozumiesz w styczniu już trzeba było kupic krzesełka :(

No gdyby było tak to ok. A tak był tel "jesteście w domu, bo coś podrzucimy"...nosz kur...tylko że nasze mieszkanie ma 37 m, jak zapieprzyli nas 2 krzesełkami, 3 worami ciuchów, rożki srożki, duże 2 koce to przecież się k.... nie możnabyło ruszyc w pokoju. Bo rozumiesz w styczniu już trzeba było kupic krzesełka :(
No najlepiej wszystko na.bierzaco...Bo pp co ma.stac. Widzę że nie bali się zapeszac ;)

O kurde tragedia :( no rzeczywiście to nie najlepszy pomysł :( a co się stało maluszkowi?
Nie można wziąć kogoś na.chrzestnego z cywilnym???
Co do chrzestnych to po prostu nie mam nikogo bliskiego. Przyjaciółki się rozjechaly widzimy się raz na rok więc bez sensu taka chrzestna a z nikim z rodziny nie utrzymuje kontaktu by się widywac i jakoś nikt mi bliski nie jest prócz brata
To też masz nie fajnie :(

Malutki urodził się w 24 tc, żył 5 tygodni, jak już się wydawało że się wszystko normuje to przestały pracowac nerki ale mały jakoś to ogarnął, następnym razem przestały pracowac jelitka i to już był koniec. Wszystko co mu podawali wychodziło buźką :( a było na tyle wporządku, że kuzynka już kangurowała z nim i ...
Koniec końców okazało się że miała jakąś bakterię, która przyczyniła się na tak skrajnie przedwczesny poród i oczywiście nikt o tm nie wiedział, bo w zwykłej morfologii tego nie wykryją, a jeżeli plamiła po 20 tc to po co zlecac drogie badania...

Dzien dobry dziewczynki
Wczoraj do 1 w nocy w brzuchu miałam imprezę a dzisiaj rano powtórka. Pierwszy raz obudziły mnie rozpychania, fikołki, kopniaki i nie wiem co tam jeszcze sie dzieje :-)
Ale za to byłam w wc tylko 5 razy i jakoś sie wyspałam :-) teraz sie zbieram do pracy.

Nikaa świetny wózek tez patrzyłam na niego ale u mnie stanęło na baby design dotty. I bedzie szary!! :-D ja mam o tyle lepiej że w UK jest mało kolorowych wózków, większość jeździ czarnymi. Jak ktoś ma inny kolor znaczy że Polak :-)

Hess jak po glukozie? Ja nie będę mieć robionej bo nie mam w rodzinie cukrzyków wiec mi nie zrobią. Dziwna teoria bo czesto w ciazy kobiety mają cukrzyce No ale co zrobię :-/

My wlasnie wczoraj rozmawialiśmy o chrzestnych i u nas tez bedzie masakra. Ja chce siostrę a w rodzinie mojego męża nie ma jakiegoś konkretnego faceta na kandydata. No zobaczymy

Miłego dnia kobietki, postaram sie was czytac w pracy bo potem nie nadrobię

Czesia straszna tragedia, coraz cześciej słyszę że jakaś bakteria zabija maluszki w takim stadium. A tu nikt mi nie chce robić czystości pochwy, bo nie bedą ingerować. A takie bakterie są bezobjawowe. Straszne co im sie przytrafiło :-(((

Wogole ja chciałam kupić wózek miesiac przed. Ale mi powiedzieli że jak nie będzie koloru albo nie będą mieć na magazynie to się czeka na wózek od 8 do 12 tygodni :/ to tyle czasu nie mam

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Znaszym wózkiem producent deklaruje wszem i wobec, że czeka się 4 - 5 tyg, bo szyją te wózki pod zamówienia. Tylko, że u nas mija 6 tydz, a odzewu ze sklepu brak. Za dwa tyg mogą byc maluchy, a my bez wózka :(

reklama
Dziewczyny kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę ? ja na razie kupiłam jedne ubranko po prenatalnych w nagrodę na Bąbla. Ale dostałam opieprz od mamy ze za wcześnie na zakupy, ze mam nie zapeszać. Wiec już nic nie kupuje choć strasznie mnie korci. Myśle sobie ze jak zacznę teraz po trochu to i tak nie odczujemy wydatków a i nie będę z wielkim brzuchem latać po sklepach.

Do góry