reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Fete można jes z mleka paseryzowanego. Na opakowaniu to jest zawsze napisane.

Na Klinicznej upuścili dziecko?? Ale jak? Kto? Kurde, nic nie słyszałam.

Czesia, Ty masz już bezpieczny termin, a jeśli wytrzymaz jeszcze 2 tygodnie to już w ogóle neonatologia nie będzie potrzebna. I pewnie cc umówione więc nie powinno być niespodzianek. A Redłowo który stopień ma?
Wiem :D Redłowo i Wejherowo niestety stopień niżej niż Gdańsk.
A o Klinicznej ostatnio furczało w necie ;) tylko nie wiem ile co końca w tym prawdy.

reklama
Witaj Szkrabek! U nas wszystko w porządku. Misia jest cudowna. Tyle, że za szybko rośnie. Pamiętam jakby to było wczoraj jak się urodziła, a za tydzień skończy 7 miesięcy. A co u Ciebie i synka?

Fusun super, że u Ciebie w końcu słoneczko zaświeciło :) Tyle strachu w tych ciążach było a teraz dzieci wynagradzają :p

Chociaż mój syn przez pierwsze 3 miesiące smoka nie chciał i ciągle na rączkach... :/ jak zasnął przy piersi i go odłożyłam to po dwóch minutach syrena. To był cięzki okres.
Jak kończył 3 miesiące to się chłopu odwidziało - wziął smoka i było już ławiej. Po czym nauczyłam go spać w swoim łózeczku i od półtora miesiąca od 19:30 dziecka nie ma do ok 4 rano :p także jestem szczęśliwa z tego powodu.

A pierwszy syn to był aniołek od początku - gdzie położyłam tam leżał bez prostestu i kontemplował rzeczywistość :D Także drugi mnie mocno zaskoczył - a po pierwszym uważałam że jestem taką super mamą skoro dziecko takie grzeczne :p a jednak charakterek maluszka to losowość niesamowita i wpływu na to nie mamy ;)

Strasznie szybko ten czas zleciał, u nas zaraz 6 miesiecy sktuknie... czyli półmetek siedzenia w domu... aż nie chce mi się wierzyć, bo przecież tak niedawno byłam przestymulowana i tak się dowiedziałam, że jestem w ciąży :p

a pytanie do MAM jak sie karmi piersią :D ciężko jest?

Kp jest spoko. Bynajmniej dla mnie. początek to horror. Cyce bolą ze bez stanika ani rusz. Mi krew z sutka leciała. Jak mały sie przyssywał to aż zęby zaciskałam ale po miesiącu, dwóch to się normuje i teraz to nawet nie czuje ze karmie. Ja jestem za kp ale to trzeba czuc. Nic na siłe bo w stresie to jeszcze gorzej.

O tych serach szczerze nie wiedzialam ;) Kilka razy zdarzylo mi sie troszke fety zjesc , a tak to jakos namietnie ostatnio zolty ser i jakis twarozek :)

Czesc laski, ja jestem jakims ewenementem... wogole nie mam apetytu, nic a nic! Jezu mam nadzieje, ze mi to przejdzie. Wogole nie tyje. Wrecz przeciwnie... eh...

Iga moj maluszek tez mial 53 cm :-) :-) :-)
I tez mega szybko wyrosl z rozm 56. Ponoc wczesniaki to wogole ekspresowo nadganiaja dzieci donoszone i u nas to sie sprawdzilo w 100%
Nasz jadl i rosl w oczach. Jak zaczal chodzic to go wyciagnelo, bo tak to pulpecik byl :-)

Ja mam do sprzedania wozek jak chcecie to piszcie. Gondola, spacerowka i fotelik samochodowy.

A ja chyba nawet nie chce probowac kp. Mam fobie po ostatnim razie. Zwyczajnie sie boje. Nie wiem co to bedzie....

Czesc laski, ja jestem jakims ewenementem... wogole nie mam apetytu, nic a nic! Jezu mam nadzieje, ze mi to przejdzie. Wogole nie tyje. Wrecz przeciwnie... eh...

Iga moj maluszek tez mial 53 cm :-) :-) :-)
I tez mega szybko wyrosl z rozm 56. Ponoc wczesniaki to wogole ekspresowo nadganiaja dzieci donoszone i u nas to sie sprawdzilo w 100%
Nasz jadl i rosl w oczach. Jak zaczal chodzic to go wyciagnelo, bo tak to pulpecik byl :-)

Ja mam do sprzedania wozek jak chcecie to piszcie. Gondola, spacerowka i fotelik samochodowy.
U mnie z jedzeniem tak bylo ponad pierwszy trymestr. Jadlam jak dziecko,za kare,tylko dlatego zeby tabletek nie brac na pusty zoladek. Jak tylko m nie bylo w domu bylasz szczesliwa bo nie musialam jesc,potem wracal z pracy i sie wkurzal. Pozniej chlopaki rosli a ja z wagi lecialam w dol,na kazdym kroku bylo mi slabo. Teraz,tak od ok moze miesiaca mam zachciewajki,jak juz wszystko zmierza ku koncowi;)

Martini ja zazdroszcze duzych. Jestem naprawdę wysoka i szeroka w biodrach ale szczupła gdyby nie cyce to bylaby jakas sywetka w miare a tak to żyrafa z dupą ;p
Czy używacie jakis szczególnych akcesoriów dla bobasów? kupowałyście jakies misie szumisie, detektory tętna w ciąży i te monitory oddechu do łóżeczka? Ja myslalam nad wszytskimi procz misia szumisia ;p ale nie wiem czy przy blizniakach np detektorem bede umiala sie posługiwac
Nie wiem czy tak przytyłam przez te dwa dni czy zaczął mi brzuszek rosnąć pod pępkiem jest juz sporo wiekszy niz ostatnio, ale cy tak macice by wywaliło nagle?

Szumisie to najbardziej na kolke. A tak to nie widzę sensu tego kupować a przecież twoje dzieci nie będą miały kolki:)

reklama
Hej, jestem po usg 3d. Lekarka stwierdziła, że mój brzuch kiepsko przepuszcza usg i dlatego są kiepskie widoki. Ale coś tam widać :)
1463600475-1d1mld.jpeg

Do góry