reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej, jestem po usg 3d. Lekarka stwierdziła, że mój brzuch kiepsko przepuszcza usg i dlatego są kiepskie widoki. Ale coś tam widać :)
1463600475-1d1mld.jpeg
Ale super :) pewnie niesamowite przeżycie :) to twoje pierwsze usg 3 d? W którym tygodniu można zrobić jiz pierwsze?

reklama
Tak, to moje pierwsze. W sumie chyba można zrobić dość szybko. Ale żeby było coś było widać to chyba warto robić np od ok 18tc do tego tam 24-25 tc. Bo z kolei potem dziecko jest juz za duże i tez kiepsko widać :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Fusun super, że u Ciebie w końcu słoneczko zaświeciło :) Tyle strachu w tych ciążach było a teraz dzieci wynagradzają :p

Chociaż mój syn przez pierwsze 3 miesiące smoka nie chciał i ciągle na rączkach... :/ jak zasnął przy piersi i go odłożyłam to po dwóch minutach syrena. To był cięzki okres.
Jak kończył 3 miesiące to się chłopu odwidziało - wziął smoka i było już ławiej. Po czym nauczyłam go spać w swoim łózeczku i od półtora miesiąca od 19:30 dziecka nie ma do ok 4 rano :p także jestem szczęśliwa z tego powodu.

A pierwszy syn to był aniołek od początku - gdzie położyłam tam leżał bez prostestu i kontemplował rzeczywistość :D Także drugi mnie mocno zaskoczył - a po pierwszym uważałam że jestem taką super mamą skoro dziecko takie grzeczne :p a jednak charakterek maluszka to losowość niesamowita i wpływu na to nie mamy ;)

Strasznie szybko ten czas zleciał, u nas zaraz 6 miesiecy sktuknie... czyli półmetek siedzenia w domu... aż nie chce mi się wierzyć, bo przecież tak niedawno byłam przestymulowana i tak się dowiedziałam, że jestem w ciąży :p

Szkrabek, mi się trafił egzemplarz niesamowity. Bo Miśka prawie od początku przesypia noce. Bez żadnego budzenia. Serio. Ja nie wierzyłam, że tak może być. Mój syn też bardzo dużo spał i w nocy i w dzień, ale raz w nocy się budził do 4 roku życia. A Misia nie. Ja funkcjonuję normalnie, wysypiam się jak człowiek. Moja nie chce smoka. Jak Jej czasami daję na uspokojenie to jakbym Jej za przeproszeniem ***** dawała. Teraz jest trochę cięższy okres bo pewnie zęby Ją bolą. Bywa marudna w ciągu dnia i wtedy zbawieniem byłby smok. Ale nie umie, nie chce go zassać. A najgorsze jest to, że tak samo traktuje butelkę. Co oznacza, że nie mogę Jej zostawić z kimś bo nie wypije nic z z butli. Ale nie przeszkadza mi to. Tak długo na Nią czekałam, że zajmowanie się Nią sprawia mi wielką radość. Nie tęsknie za niczym: wyjściami, imprezami, drinkami i tym wszystkim co się ma jak się nie małych dzieci. Jestem szczęśliwa

Iga, a Twoje dziecko to 3 miesiące starsze tak? Powiedz, Ty teraz podchodzisz znowu do invitro czy crio? Bo ja nie w temacie jestem.

Tak. W sobotę konczy 10mies:) w wakacje chce podejść do krio. Mamy jednego mrozaka. Na kolejna stymulacje niestety mnie nie stać:(
Mojemu szkrabowi dopiero zacczynaja wychodzić pierwsze zabki.

reklama
Do góry