reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Witam :tak:
Ja po wczorajszym usg byłam szczęśliwa i jednak zaniepokojona ale szybko mi minęło.
Dzidziusiowi serducho pięknie biło, CRL jest prawie 8 cm, spodziewałam się centymetra więcej ale to tylko taki niuansik;-)ale HC czyli obwód główki to 10 cm, i jakoś to mi nie pasowało do wymiarów dziecka ale wyczytałam że to jest dobra norma. Też miałyście podobne miary w 14 tc? Dzieko klęczało przytulone do łożyska, fajny widok. Ma piękne rączki i nózki z paluszkami, nawet żeberka było widać. To była pierwsza wizyta u tego dr, zminiłam bo wybrałam inny szpital do porodu a on tam jest ordynatorem. na początku widac że chciał nas z M wybadać, czy panikarze jesteśmy bo głupie teksty walił ale że my miło i na luzie to on tez zmienił front. Zaproponował szkołe rodzenai w swoim szpitalu (bezpłatna) już wspomniał że dostępne jest znieczulenie zo tylko na dwa tyg przed terminem spotkać sie z anestezjologiem. Czyli nawet spoko, taki starszy gosciu ze specyficznym poczuciem humoru. Kolejna wizyta 4 maja czyli za 3 tygodnie.

Ostatnia edycja:
reklama
bunieczek witamy następną mamusie :tak:
kate nie doszukuj sie nie prawidłowości, jak już dziewczyny pisały- ciąża to nie matematyka i pamiętaj że dzieciaczki różnią się wymiarami (jedni rodzą się z wagą 4 kg a inne w tym samym tyg 3kg) . Ja estrofem wogle nie brałam po punkcji ani po transferze bo dr powiedział że mam hiperke a przy okazji estradiol wysoki i kazał odpuścić, natomiast luteine biorę od początku i pewnie do samego porodu będę brała ze względu na moje plamienia na początku,
szkrabku
może zadzwoń do dr w sprawie twoich bóli, spokojniejsza będziesz
liskka kciuki za maluszka, daj znać po wizycie co słychać u maluszka
gizas super że maluszek tak pięknie rośnie, no to teraz czas start i odliczanie do następnej wizyty ;-)

gizas - super wieści! :-) ale ten Twój maluch już się duży zrobił :szok: kiedy to sie stało? dopiero co testowałaś :-D
liskka czekamy na relację :tak:
anula86@ dzięki kochana - dziś będę dzwonić do kliniki

Smerfeta, właśnie na podstawie waszych doświadczeń wolałam spakować wcześniej torbę :) I gratuluję miesiąca Ali :-)
Kasik, to już 2 tygodnie za Wami :-)

bunieczek, witamy wśród ciężarówek:) Tak się zastanawiałam kiedy do nas dołączysz ;-)
Kate, cieszę się, że wizyta udana i nie doszukuj się nieprawidłowości. Skoro lekarz nic nie mówi to jest ok. A o takie milimetry nie ma co się zamartwiać.
Gizas, jaki już spory Twój maluch:) Gratuluję udanej wizyty i pięknych widoków na usg. Moja niunia w 12tc i 3dniu miała niecałe 6cm i wymiar główki niecałe 8cm. A teraz nadrabia i rośnie prawidłowo. Także nie martw się, dzieci rosną skokowo i nie ma co porównywać z innymi :)

A ja znalazłam sposób żeby mój M wiedział w razie czego gdzie ma co szukać i jakie ubranka jak wyglądają - zrobiłam mu opisy na ubrankach na karteczkach i na każdym typie ubranka jest karteczka z ich nazwą. Teraz to będzie wiedział co to body a co kaftanik, śpiochy czy pajace :-D

liskka, powodzenia na wizycie:)

anulla28 super pomysł, z tymi karteczkami:-) bo wbrew pozorom dla mnie tez nie jest to łatwe.

anulla@ no dobra to nie będę wydziwiać:-p tyko grzecznie czekać na następne usg.

Cześć dziewczyny,
Nie było mnie tu ze dwa lata. Jestem po kriotransferze 9.04. jutro badanie prg. Boje sie bardzo bo 14.01 poroniłam w 12tc (obumarła w 9 tyg) i właśnie podejrzewam niski poziom prg.
Trzymajcie kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry