reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Laski, pytanie z serii ciazowych.
Jestem dziś 25+2 i co jakiś czas napina mi się brzuch, twardy sie robi.
Gin wczoraj kazal brac nospe i obserwować żeby w skurcze porodowe się nie zmieniło.

Wyniki usg w normie, szyjka długa, łożysko na przedniej i wysoko więc tu nic nie zwiastuje porodu przedwczesnego.... ale te twardnienie....

Miałyście tak? To się zdarza czy ja jestem nienormalna i już mi twardnieje....
Ja jestem w 27tc. Też mi się napina jak za długo siedzę lub stoję

reklama
Sprawdzałam ten odruch moro u Basi i jest ok ona wtedy jakby się przytula do siebie taka malpqka. Ale potrafi sie też tak wzdrygac podczas snu i się nawet popłakać też u was tak miały? U Natalka tego wcześniej nie widziałam.

Może jej się coś śni? Kajtek czasem poplakuje przez sen
Basia się uśmiecha przez sen. Wigole ona dziwne rzeczy robi i to mnie stresuje. Albo się wzdrygbie albo śmieje albo te moro jprdl u Natalki tak nie ma ona ma moro to ja razem z ja zawał serca. Gorsze jest takie wzdrygniecie albo jak zasypia u już prawie śpi albo jak jest w tej fazie przebudzenia.

Basia się uśmiecha przez sen. Wigole ona dziwne rzeczy robi i to mnie stresuje. Albo się wzdrygbie albo śmieje albo te moro jprdl u Natalki tak nie ma ona ma moro to ja razem z ja zawał serca. Gorsze jest takie wzdrygniecie albo jak zasypia u już prawie śpi albo jak jest w tej fazie przebudzenia.
Uśmiechanie przez sen to normalne. Moro też normalne. Zaraz jej to zaniknie, nie stresuj się. Nie porównuj jej do Natalki bo każde dziecko inaczej się rozwija i ma inne zachowania. Jak by to było twoje pierwsze to byś się tym nie przejmowała

Ej, dziewczyny, urodziłam w lutym i tym samym miesiącu złożyłam wniosek o 500+. Dziś dostalam pierwsze pieniądze, 500zl. Wiecie może czy i kiedy dostanę jakieś wyrównanie? Nie znam się na tych rzeczach i pierwszy raz korzystam z pieniędzy od państwa 🤔. Mam tam dzwonić?

Ej, dziewczyny, urodziłam w lutym i tym samym miesiącu złożyłam wniosek o 500+. Dziś dostalam pierwsze pieniądze, 500zl. Wiecie może czy i kiedy dostanę jakieś wyrównanie? Nie znam się na tych rzeczach i pierwszy raz korzystam z pieniędzy od państwa 🤔. Mam tam dzwonić?
Oj powinnas dostac wyrownanie wlasnie przy pierwszej wyplacie.A w dexyzji co napiaali tzn.ze od kiedy masz to 500plus?

reklama
Do góry