reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Laski, pytanie z serii ciazowych.
Jestem dziś 25+2 i co jakiś czas napina mi się brzuch, twardy sie robi.
Gin wczoraj kazal brac nospe i obserwować żeby w skurcze porodowe się nie zmieniło.

Wyniki usg w normie, szyjka długa, łożysko na przedniej i wysoko więc tu nic nie zwiastuje porodu przedwczesnego.... ale te twardnienie....

Miałyście tak? To się zdarza czy ja jestem nienormalna i już mi twardnieje....
Ja jestem w 27tc. Też mi się napina jak za długo siedzę lub stoję

reklama
Sprawdzałam ten odruch moro u Basi i jest ok ona wtedy jakby się przytula do siebie taka malpqka. Ale potrafi sie też tak wzdrygac podczas snu i się nawet popłakać też u was tak miały? U Natalka tego wcześniej nie widziałam.

Może jej się coś śni? Kajtek czasem poplakuje przez sen
Basia się uśmiecha przez sen. Wigole ona dziwne rzeczy robi i to mnie stresuje. Albo się wzdrygbie albo śmieje albo te moro jprdl u Natalki tak nie ma ona ma moro to ja razem z ja zawał serca. Gorsze jest takie wzdrygniecie albo jak zasypia u już prawie śpi albo jak jest w tej fazie przebudzenia.

Basia się uśmiecha przez sen. Wigole ona dziwne rzeczy robi i to mnie stresuje. Albo się wzdrygbie albo śmieje albo te moro jprdl u Natalki tak nie ma ona ma moro to ja razem z ja zawał serca. Gorsze jest takie wzdrygniecie albo jak zasypia u już prawie śpi albo jak jest w tej fazie przebudzenia.
Uśmiechanie przez sen to normalne. Moro też normalne. Zaraz jej to zaniknie, nie stresuj się. Nie porównuj jej do Natalki bo każde dziecko inaczej się rozwija i ma inne zachowania. Jak by to było twoje pierwsze to byś się tym nie przejmowała

Ej, dziewczyny, urodziłam w lutym i tym samym miesiącu złożyłam wniosek o 500+. Dziś dostalam pierwsze pieniądze, 500zl. Wiecie może czy i kiedy dostanę jakieś wyrównanie? Nie znam się na tych rzeczach i pierwszy raz korzystam z pieniędzy od państwa 🤔. Mam tam dzwonić?

Ej, dziewczyny, urodziłam w lutym i tym samym miesiącu złożyłam wniosek o 500+. Dziś dostalam pierwsze pieniądze, 500zl. Wiecie może czy i kiedy dostanę jakieś wyrównanie? Nie znam się na tych rzeczach i pierwszy raz korzystam z pieniędzy od państwa 🤔. Mam tam dzwonić?
Oj powinnas dostac wyrownanie wlasnie przy pierwszej wyplacie.A w dexyzji co napiaali tzn.ze od kiedy masz to 500plus?

reklama
Do góry