reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hwhehhehehe ty wiesz co ja lubię. Proseccooo yhhhhmmmm. No Natusia jest od niedzieli to półtora tygodnia. Ogólnie na tym oddziale warunki są spoko. Są jedynki więc sama w pokoju. Mam wygodne łóżko więc dla mnie to bajka. Nie mogę tym razem narzekać. Telewizor czajnik prysznice lodowka. Basia już czuje się też lepiej. 3 x dIennie dostaje antybiotyk i dwa razy inhalacje. Mowia że to jakaś nowa odmiana corony. Ale tak jak piszesz tego gowna jet tyle że nie nadążysz. Cieszę się że Natalka chociaż już jutro wychodzi. Jezuuu jak mi był ciężko zupełnie samej wbtak dużym domu. Tymbardziej że wiedziałam że z Basia też jest coś nie tak. Czasami jednak lepiej pojechać dac się zamknąć w tym szpitalu niż walczyć samemu. Tu naprawdę ma opiekę. Basia jest za malutka na pediatre. Ja to się tak wystraszyłam że zdążyłam kupić do domu mocny termometr, urządzenie do mierEnia saturacja i tlen medyczny. Masakra. Jak masz jedno diecie to innacEj przy dwójce możesz być pewna że oboje będą chorzy ;) a myvza trzy tygodnie chrzcinach i później wyjazd bad morze oby się nic nie posypało. Będę je razy.ac zamknięte w domu. Na chrzcinach wszystkich zdezynfekuje hehehehe
Jprdl ile błędów 🤦😂😂.
No to super że dziewczyny czują się lepiej ❤️. No już ci się chyba nic nie zesra🤷. Wykorzystałaś już limit chorób na ten rok 😜

Dziewczyny czy ktoras stosowała feroplex w ciąży? Jak się to bierze? Na czczo? Po jedzeniu ? Przed?
Ja żelazo przyjmuje na czczo.
"Nie łącz żelaza z magnezem, cynkiem, wapniem ani NLPZ (ibuprofen, diklofenak, naproksen) czy IPP (omeprazol, pantoprazol). Z kolei żelazo lubi się z witaminą C, która podbija wchłanianie żelaza"

Ja żelazo przyjmuje na czczo.
"Nie łącz żelaza z magnezem, cynkiem, wapniem ani NLPZ (ibuprofen, diklofenak, naproksen) czy IPP (omeprazol, pantoprazol). Z kolei żelazo lubi się z witaminą C, która podbija wchłanianie żelaza"
to jak na czczo żelazo to magnez w obiad i kolację skoro 2x dziennie mam brac?
To jak na czczo I z Wit. C ? Jak to bierzesz?

Nijak mi nie pasuje ten lek bo podbija mi cukier dodatkowo🙈

to jak na czczo żelazo to magnez w obiad i kolację skoro 2x dziennie mam brac?
To jak na czczo I z Wit. C ? Jak to bierzesz?

Nijak mi nie pasuje ten lek bo podbija mi cukier dodatkowo🙈
Ja po prostu go łykam i śniadanie jem po godzinie. Czasami popijam woda z cytryną.

Ja magnezu nie biorę (mam tylko taki w multi dla ciężarnych które biorę do obiadu).

Za to tabletki na ciśnienie biorę w południe i wieczorem bo te znowu gorzej działają z żelazem.

Ja po prostu go łykam i śniadanie jem po godzinie. Czasami popijam woda z cytryną.

Ja magnezu nie biorę (mam tylko taki w multi dla ciężarnych które biorę do obiadu).

Za to tabletki na ciśnienie biorę w południe i wieczorem bo te znowu gorzej działają z żelazem.
to jeszcze godzina musi minąć jak na czczo wezmę ? Wow.... a powinnam przy cc zjesc śniadanie max do 1h. A im szybciej od wstania tym lepiej😱

A wiesz jak u mnie teraz wygląda zabawa z moim czortem? Leży na macie, od razu przewraca się na brzuch i po paru minutach stęka albo płacze. Ja lecę go przekręcać i uspokajam. Odchodzę i on znowu się przewraca i tak kuwa cały dzień 🥴. A zapomniałam że się cały czas obrzyguje na tym brzuchu i co chwila go wycieram i myję matę 🤦
Moja się jeszcze nie przekręca, a KAJTEK kiedy zaczął? U nas długo te szelki nosiła i wszystko teraz z opóźnieniem robi , no w zasadzie jeszcze nie robi . Swoją drogą to dzisiaj mamy wizytę u ortopedy po 12 tygodniach szelkowania mam nadzieję że już dzisiaj powie że wszystko jest ok, także trzymajcie kciuki 😬

Moja się jeszcze nie przekręca, a KAJTEK kiedy zaczął? U nas długo te szelki nosiła i wszystko teraz z opóźnieniem robi , no w zasadzie jeszcze nie robi . Swoją drogą to dzisiaj mamy wizytę u ortopedy po 12 tygodniach szelkowania mam nadzieję że już dzisiaj powie że wszystko jest ok, także trzymajcie kciuki 😬
Zaczął jakiś tydzień, może 1,5 temu. 15.06 skończył 4 miesiące. Po wizycie u fizjo coraz częściej robi to prawidłowo ❤️. No ale mógłby choć w nocy sobie odpuścić 😂. Dziś ładnie spał bez żadnych nocnych zabaw 😜. Ale dlaczego on tak się często obrzyguje na tym brzuchu 🤔. Nie kładę go przecież od razu po jedzeniu 🤔. Ale faktycznie ,jak sam zaczął się przekręcać to chyba już trochę lubi leżeć na brzuchu. U fizjoterapeutki cały czas się śmieje i zaciesza. Ona ma takie duże lustro przy stole do ćwiczeń i ten mój narcyzek ciągle się na siebie patrzy i ona musi mu zasłaniać żeby ciwczenia z nim robić 😜. W domu na macie postawiliśmy mu wczoraj takie łazienkowe, co mieliśmy niepotrzebnie. I wiesz co, normalnie jest w siódmym niebie 😂. Gdybym wiedziała że lustro tak pomaga polubić leżenie na brzuchu te już bym mu to wcześniej sprawiła, a nie się tyle męczyłam 😜
Trzymam kciuki za wizytę u ortopedy✊

Ostatnia edycja:
reklama
Zaczął jakiś tydzień, może 1,5 temu. 15.06 skończył 4 miesiące. Po wizycie u fizjo coraz częściej robi to prawidłowo ❤️. No ale mógłby choć w nocy sobie odpuścić 😂. Dziś ładnie spał bez żadnych nocnych zabaw 😜. Ale dlaczego on tak się często obrzyguje na tym brzuchu 🤔. Nie kładę go przecież od razu po jedzeniu 🤔. Ale faktycznie ,jak sam zaczął się przekręcać to chyba już trochę lubi leżeć na brzuchu. U fizjoterapeutki cały czas się śmieje i zaciesza. Ona ma takie duże lustro przy stole do ćwiczeń i ten mój narcyzek ciągle się na siebie patrzy i ona musi mu zasłaniać żeby ciwczenia z nim robić 😜. W domu na macie postawiliśmy mu wczoraj takie łazienkowe, co mieliśmy niepotrzebnie. I wiesz co, normalnie jest w siódmym niebie 😂. Gdybym wiedziała że lustro tak pomaga polubić leżenie na brzuchu te już bym mu to wcześniej sprawiła, a nie się tyle męczyłam 😜
Trzymam kciuki za wizytę u ortopedy✊
zobaczysz co będzie się działo jak nauczy się wstawać na nogi, będzie ćwiczyć również w nocy, zamiast spać. To samo z gadaniem w nocy najlepiej mu słowa wychodzą 😂😂
Takie już dzieciaki są ze podczas skoków rozwojowych ćwiczą cały czas nabyte umiejętności nie ważne jaka pora dnia.

Do góry