reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jak to u Was jest z ubieraniem i zmiana pieluchy.Moja juz roczna od ok.2-3 miesiecy ma takie jazdy z ubieraniem ze szok.To ze zmiana pieluchy to gonitwa i musza ja czyms zajac-zabawka-aby z kupa na pupie nie biegala to jedno ale ubieranie to normalnie takinplacz ze zwariowac idzie.wkladanie gorzej niz rozbieranie.Myslalam ze moze body przez glowe ale i pizamki nie daje nalozyc tyljo ryczy.Chociaz dzisiaj na sesji przebieralam ja 3 razy i hylo super ale tak normalnie to darcie nie z tej ziemi🥺 moze cos poradzicie

etap. Po prostu wlasnie zajmuj czyms, dawaj krem, chusteczki, cokolwiek niech sie bawi, otwiera. Minie za jakis czas.
Ja mam z Matteo takie akrobacje ze jpdleee.Sorry .Rozebrac to jeszcze ,ale go ubrac,albo lepiej jak sie obsea po szyje i zaczyna wywijac jak waz.Nie mam na to sposobu,cos mu daje do zabawy,spiewam,gwizdze i pobijam rwkordy ubierania go na czas.
Nie ulezy chlop 30 sekund🙈

reklama
A niechęć do obcinania paznokci tez minie?😅 Bo mam wrażenie że się uwsteczniamy, od początku normalnie obcinałam paznokcie w trakcie dnia, w sensie że nie musiał spać a teraz za nic sobie nie da obciąć dopiero jak śpi to ewentualnie mogę to zrobić.
U nas u rak jeszcze jeszcze gorzej stopy-walka o utrzymanie paluszka przez 3 sekundy-dzis udalo sie obcuac jednego pazurka🤦‍♀️

Ja nadal przebieram i przewijam na przewijaku na komodzie. Dostaje w rączkę książeczkę - teraz to nawet sam bierze bo ma obok stos. I kiedy ja ogarniam śmierdząca sprawę on oddaje się lekturze 😂😂😂 i mi opowiada co widzi (oczywiście oo swojemu) Rano najczęściej jest drama ze Np ubiorę nie te skarpetki co on chciał wiec najczęściej wyciągam mu kilka i pytam które chce założyć. Teraz dużo mu daje do wyboru, szybko załapał ze czasem może decydować i wtedy dramy nie ma. Oczyścicie wszystko pod moim okiem. Ale żeby było ciekawiej bunt dwulatka się zaczyna 🙈🙈
U nas przewijak juz nie wchodzi w gre.Przebieram na lozku-masakra🤦‍♀️

Dzieki dziewczyny bo juz myslalam ze z moim cos nie teges ze taka rozdarta przy tym.tez staram sie zajmowac przynajmniej orzy pielusi i 💩

Ja tez kocham przewijak a napewno moj kregoslup.Niestety moje dziecko za Chuny juz nie chce🥴
u mnie nie ma wyboru w tej kwestii 😂 czasem przewijam na kanapie ale to bardziej z lenistwa bo mi się nie chce na górę isc. Ale rano i wieczorem tylko przewijak. To trochę taki rytuał. W niektórych kwestiach synek wie ze dyskusji nie ma i z matka nie wygra 😂😂😂

Dziewczyny strasznie się martwię. Napiszcie jak jest u waszych dzieciaczkow. Moja Basia ma ciągle jakby tennodruch moro. Czy to nie powinno już się wyciszyć? Czy to napewno odruch moro? Ma to czasami jak śpi i jak nie śpi. Napiszcie jak to wygląda. Ja jestem dzisiaj w szpitalu zmienilammlukasza żeby się ogarnal. Natalce ladnie spadło crp ale chyba tu jeszcze posiedzimy.

Dziewczyny jak to u Was jest z ubieraniem i zmiana pieluchy.Moja juz roczna od ok.2-3 miesiecy ma takie jazdy z ubieraniem ze szok.To ze zmiana pieluchy to gonitwa i musza ja czyms zajac-zabawka-aby z kupa na pupie nie biegala to jedno ale ubieranie to normalnie takinplacz ze zwariowac idzie.wkladanie gorzej niz rozbieranie.Myslalam ze moze body przez glowe ale i pizamki nie daje nalozyc tyljo ryczy.Chociaz dzisiaj na sesji przebieralam ja 3 razy i hylo super ale tak normalnie to darcie nie z tej ziemi🥺 moze cos poradzicie
Ja daje podczas przewijania coś do zabawy co mam pod ręką 🤣

reklama
Ja sie ciesze ja moj maz wybywa,nie dlatego ze cos nie tak miedzy nami,ale gosc potrafi taki chaos urzadzic z dziecmi od jedzenia po spanie,ze ja psychicznie wysiadam 😀😀😀
Moj caly plan idzie w ep.😂

A wasi panowie wspolpracuja?😂
Ja wróciłam na 1/2 etatu do pracy, nie ma wyjścia musi współpracować🤣

Do góry