reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jak to u Was jest z ubieraniem i zmiana pieluchy.Moja juz roczna od ok.2-3 miesiecy ma takie jazdy z ubieraniem ze szok.To ze zmiana pieluchy to gonitwa i musza ja czyms zajac-zabawka-aby z kupa na pupie nie biegala to jedno ale ubieranie to normalnie takinplacz ze zwariowac idzie.wkladanie gorzej niz rozbieranie.Myslalam ze moze body przez glowe ale i pizamki nie daje nalozyc tyljo ryczy.Chociaz dzisiaj na sesji przebieralam ja 3 razy i hylo super ale tak normalnie to darcie nie z tej ziemi🥺 moze cos poradzicie

etap. Po prostu wlasnie zajmuj czyms, dawaj krem, chusteczki, cokolwiek niech sie bawi, otwiera. Minie za jakis czas.
Ja mam z Matteo takie akrobacje ze jpdleee.Sorry .Rozebrac to jeszcze ,ale go ubrac,albo lepiej jak sie obsea po szyje i zaczyna wywijac jak waz.Nie mam na to sposobu,cos mu daje do zabawy,spiewam,gwizdze i pobijam rwkordy ubierania go na czas.
Nie ulezy chlop 30 sekund🙈

reklama
A niechęć do obcinania paznokci tez minie?😅 Bo mam wrażenie że się uwsteczniamy, od początku normalnie obcinałam paznokcie w trakcie dnia, w sensie że nie musiał spać a teraz za nic sobie nie da obciąć dopiero jak śpi to ewentualnie mogę to zrobić.
U nas u rak jeszcze jeszcze gorzej stopy-walka o utrzymanie paluszka przez 3 sekundy-dzis udalo sie obcuac jednego pazurka🤦‍♀️

Ja nadal przebieram i przewijam na przewijaku na komodzie. Dostaje w rączkę książeczkę - teraz to nawet sam bierze bo ma obok stos. I kiedy ja ogarniam śmierdząca sprawę on oddaje się lekturze 😂😂😂 i mi opowiada co widzi (oczywiście oo swojemu) Rano najczęściej jest drama ze Np ubiorę nie te skarpetki co on chciał wiec najczęściej wyciągam mu kilka i pytam które chce założyć. Teraz dużo mu daje do wyboru, szybko załapał ze czasem może decydować i wtedy dramy nie ma. Oczyścicie wszystko pod moim okiem. Ale żeby było ciekawiej bunt dwulatka się zaczyna 🙈🙈
U nas przewijak juz nie wchodzi w gre.Przebieram na lozku-masakra🤦‍♀️

Dzieki dziewczyny bo juz myslalam ze z moim cos nie teges ze taka rozdarta przy tym.tez staram sie zajmowac przynajmniej orzy pielusi i 💩

Ja tez kocham przewijak a napewno moj kregoslup.Niestety moje dziecko za Chuny juz nie chce🥴
u mnie nie ma wyboru w tej kwestii 😂 czasem przewijam na kanapie ale to bardziej z lenistwa bo mi się nie chce na górę isc. Ale rano i wieczorem tylko przewijak. To trochę taki rytuał. W niektórych kwestiach synek wie ze dyskusji nie ma i z matka nie wygra 😂😂😂

Dziewczyny strasznie się martwię. Napiszcie jak jest u waszych dzieciaczkow. Moja Basia ma ciągle jakby tennodruch moro. Czy to nie powinno już się wyciszyć? Czy to napewno odruch moro? Ma to czasami jak śpi i jak nie śpi. Napiszcie jak to wygląda. Ja jestem dzisiaj w szpitalu zmienilammlukasza żeby się ogarnal. Natalce ladnie spadło crp ale chyba tu jeszcze posiedzimy.

Dziewczyny jak to u Was jest z ubieraniem i zmiana pieluchy.Moja juz roczna od ok.2-3 miesiecy ma takie jazdy z ubieraniem ze szok.To ze zmiana pieluchy to gonitwa i musza ja czyms zajac-zabawka-aby z kupa na pupie nie biegala to jedno ale ubieranie to normalnie takinplacz ze zwariowac idzie.wkladanie gorzej niz rozbieranie.Myslalam ze moze body przez glowe ale i pizamki nie daje nalozyc tyljo ryczy.Chociaz dzisiaj na sesji przebieralam ja 3 razy i hylo super ale tak normalnie to darcie nie z tej ziemi🥺 moze cos poradzicie
Ja daje podczas przewijania coś do zabawy co mam pod ręką 🤣

reklama
Ja sie ciesze ja moj maz wybywa,nie dlatego ze cos nie tak miedzy nami,ale gosc potrafi taki chaos urzadzic z dziecmi od jedzenia po spanie,ze ja psychicznie wysiadam 😀😀😀
Moj caly plan idzie w ep.😂

A wasi panowie wspolpracuja?😂
Ja wróciłam na 1/2 etatu do pracy, nie ma wyjścia musi współpracować🤣

Do góry