reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

a no to jak ktos na sile tak chce to wiaodmo, ze nie przekonasz. Jak mowie - ja sie z czyms takim nie spotykam. W pracy od lat mnie prosza zeby im jakiegos Polaka sciagnac do biura 😂 wiec zdanie o nas maja raczej dobre. A wsrod znajomych Polske znaja z dobrej kuchni (bo im smakuje to co im czasami gotujemy), otwartych latem zlobkow 🤣🤣 (zazdroszczs bardzo), smiegu w zimie (choc tez nie co roku) i fajnych ubran dla dzieci (glownie zimowe zawsze zwracaja ich uwage, bo moim dzieciom np kurtki zimowe zawsze kupuje Babcia i podobno widac, ze nie stad, bo takie “porzadne” 😀). Wiec w moim otoczeniu percepcja PL jest glownie pozytywna. Co innego jak schodzimy na temat polityli czy kosciola. To co sie w Pl w tym temacie wyprawia, tu sie ludziom naprawde w glowach nie miesci. Zwlaszcza w skrajnie lewicowej Katalonii.
Hiszpan może interesuje nasz kraj ale francuzi czy niemcy z prowincji to raczej nie szukają w necie newsów o naszym kraju i mają często baaardzo złe opinie o polakach, podzielają Twoje stereotypy o których piszesz, bo właśnie znają jakiegoś polaka i im naopowiadał jaka to bida, że ksiądz w każdym łóżku u każdego z domu sprawdza czy kalendarzyk działa, pedofilia w każdej parafi, a rząd od komuny ciągle nas inwigiluje, a rajstopy tylko dla bogatych, a mnie się już nie chce walczyć z całym światem.

Ostatnia edycja:
reklama
Hiszpan może interesuje nasz kraj ale francuzi czy niemcy z prowincji to raczej nie szukają w necie newsów o naszym kraju 😂
Nie musza,kochaja mazury,polskie morze,jedzenie,goscinnosc ...i tak jak tu 22 lata juz mieszkam,nikt mi sie serio nie zapytal, czy siedzimy o swieczkach wieczorem🤣Ciesze sie osobiscie,ze ten topor " wojenny" w koncu zostaje zakopany,bo to pokolenie jest juz na wymarciu.Nie ma juz w ludziach takiej nienawisci do polakow,powiedzialabym wrecz,ze chca sie o Polsce jak najwiecej dowiedziec ,a kazdy kto z Pl wraca z wakacji jest zachwycony krajobrazem,rozwojem drog,pieknymi zadbanymi miastami .Wiec mysle,ze ta kwestia idzie w dobrym kierunku .🤩

Nie musza,kochaja mazury,polskie morze,jedzenie,goscinnosc ...i tak jak tu 22 lata juz mieszkam,nikt mi sie serio nie zapytal, czy siedzimy o swieczkach wieczorem🤣Ciesze sie osobiscie,ze ten topor " wojenny" w koncu zostaje zakopany,bo to pokolenie jest juz na wymarciu.Nie ma juz w ludziach takiej nienawisci do polakow,powiedzialabym wrecz,ze chca sie o Polsce jak najwiecej dowiedziec ,a kazdy kto z Pl wraca z wakacji jest zachwycony krajobrazem,rozwojem drog,pieknymi zadbanymi miastami .Wiec mysle,ze ta kwestia idzie w dobrym kierunku .🤩
No jasne, że tak, jak się już przejada to widzą 😉

@Kocka
No to super :-) Ale gdybyście brały z kobietą, pewnie byłoby inaczej... ;-)
O takiej opcji jeszcze tutaj nie ma, ale spokojnie :) postęp idzie małymi kroczkami, byle do przodu.
Mam kolegę geja i jakiś czas temu opowiadał, że geje też biorą śluby. Niestety w Polsce taki ślub nie ma żadnej mocy prawnej. Ale robią ładna ceremonię, jest osoba, która wszytsko prowadzi, skladaja przysięgę. Przykro mi, że nie mogą prawnie być małżeństwem.

reklama
Hiszpan może interesuje nasz kraj ale francuzi czy niemcy z prowincji to raczej nie szukają w necie newsów o naszym kraju i mają często baaardzo złe opinie o polakach, podzielają Twoje stereotypy o których piszesz, bo właśnie znają jakiegoś polaka i im naopowiadał jaka to bida, że ksiądz w każdym łóżku u każdego z domu sprawdza czy kalendarzyk działa, pedofilia w każdej parafi, a rząd od komuny ciągle nas inwigiluje, a rajstopy tylko dla bogatych, a mnie się już nie chce walczyć z całym światem.
Hiszpanom wystarczy, ze nie ma dostepu do aborcji, czy ze religia w szkolach i juz ich bulwersuje. Przynajmniej tu w moim otoczeniu. A jeszcze nie wiedzs, ze zaraz bedzie mozna isc do wiezienia za obrazanie kosciola 🤣🤦🏻‍♀️ Albo ze chcieli scigac za antykoncepcje 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Sorry ale pis sam robi z Polski mema na arenie miedzynarodowej, nie trzeba “jakiegos polaka powielajacego stereotypy”.

Do góry