reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Laicyzacja owszem postępuje w Hiszpani, jednak większość narodu to jednak katolicy 😉
Jeszcze raz podkreślam, że nie chce się kłócić ale nie zgadzam się, że polska to tylko ciemnogród i nie chce żebyś po prostu generalizowała 😉 Co masz na myśli zaleciało warszawką? To, że mieszkają w niej ludzie tolerancyjni, świadomi, otwarci, właśnie tutaj swoje miejsce znaleźli ludzie o których tak walczysz. To, że Ty nie znalazłaś swojego miejsca w Polsce to jest ok, ale też ok jest to, że właśnie ktoś wybrał się do Warszawy, bo chce się otaczać takimi poglądami o jakich piszesz 😉

A w kilku krajach europy mieszkałam, mój mąż jest francuzem i w małych europejskich miejscowościach też są ludzie zamknięci na nowości 😉

Ucinam dyskusje, bo serio nie chcę konfliktu, chcę, tylko daj nam polakom mieszkającym w Polsce szansę pokazania, że nie istnieje inny obraz tego kraju niż ten w którym się wychowałaś 😉
Kocham warszawiaków za wyniki wyborów 😍

reklama
jasne, ze tak jest. Ale skoro przeszkadza Ci moje generalizowanie to sama tez nie szufladkuj ludzi z dziur i ze wschodu. Bo tez nie fair.
Ja pisalam tylko o tym, ze gdyby ludzie w Polsce - w dziurach i nie dziurach, zaczeli wypisywac dzieci z religii, a nie posulac je zeby ludzie nie gdali to moze udaloby sie w koncu oddzielic panstwo od kosciola. Ulatwic zycie ludziom nie wierzacym, zmienic troche poglady tej wiekszosci ktora glosuje tak a nie inaczej.
Tego bym sobie dla Polski zyczyla.
Jako niewierząca nie czuję, że ktoś mi utrudnia życie w Polsce i chcę żebyś o tym pamiętała, jak będziesz nas opisywać za granicą, bo czuję, że nie robisz nam dobrej reklamy, a później właśnie przez takie opowieści ja ostro się muszę we Francji tłumaczyć, że mamy pralki, a nasze życie nie toczy się tylko wokół kościoła i kapliczek 😉 Amen!

Jako niewierząca nie czuję, że ktoś mi utrudnia życie w Polsce i chcę żebyś o tym pamiętała, jak będziesz nas opisywać za granicą, bo czuję, że nie robisz nam dobrej reklamy, a później właśnie przez takie opowieści ja ostro się muszę we Francji tłumaczyć, że mamy pralki, a nasze życie nie toczy się tylko wokół kościoła i kapliczek 😉 Amen!
a to już było jeszcze zanim nieagatka zaczęła siać dezinformacje🤣

Gdybyś pochodziła z małej wioski w Hiszpanii czy Francji byłoby tak samo, w małej społeczności zawsze znajdzie się powód braku akceptacji. Niektórzy kochają takie życie, ja dałam dyla przy pierwszej okazji.
No właśnie o to mi chodzi 😉

Dzięki za zrozumienie 🥰

ja nie opowiadam o Polsce. Znaczy rzadko to robie, bo zyje tu 12lat wiec hmm kaDy kto mnie zna wiec ze nieco oderwana od realiow jestem. Poza tym ja jestem dumna z bycia Polka, nie mam z tym problemu. Nie jestem tu zeby robic reklame albo nie 😉
Wystarczy ze poczytaja co sie w Pl dzieje i juz nie musza pytac 🤣🤦🏻‍♀️

ja nie opowiadam o Polsce. Znaczy rzadko to robie, bo zyje tu 12lat wiec hmm kaDy kto mnie zna wiec ze nieco oderwana od realiow jestem. Poza tym ja jestem dumna z bycia Polka, nie mam z tym problemu. Nie jestem tu zeby robic reklame albo nie 😉
Wystarczy ze poczytaja co sie w Pl dzieje i juz nie musza pytac 🤣🤦🏻‍♀️
Akurat na zachodzie to rzadko mówią o Polsce 😉 Raczej w wiadomościach wieczornych bez większych wzmianek 😂😂😂

reklama
Akurat na zachodzie to rzadko mówią o Polsce 😉 Raczej w wiadomościach wieczornych bez większych wzmianek 😂😂😂
nie wiem, nie ogladam wiadomosci od paru lat. Wogole tv jako takiej nie ogladam.
No i wiesz jak ktos chce wiedziec to poczyta i wie. Nie bazuje na tym co wiadomosci mowia.
Ale fakt - wiesz kiefy pytali jak wybuchla wojna, bo tu informacji bylo malo, wiec odpowiadalam i opowiadalam co wiem.
I jak rodzice byli tu na Swieta to ich tez pytali.

Do góry