reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja rozumiem pytanie Twojego taty. My podchodzimy do tego na zimno, ale ja też się zastanawiam jak zareagują moje córki jak cała klasa będzie szła do komunii, a one nie. Tłumaczenia to jedno, ale to są jeszcze małe dzieci i dla nich może to być trudne. Mogą się również spotkać z pierwszym ostracyzmem ze strony rówieśników. Dla mnie to realny problem.
Moja koleżanka z pracy fajnie ogarnęła problem komunii. Ona i jej mąż nie są wierzący, dzieci też nie chrzcili, ale jak w szkole zaczął się sezon komunijny to jej syn powiedział, że też chcę. Zaczęła go dopytywac czy wierzy w boga, czy chce chodzić do kościoła w niedzielę, bo jeśli tak to oczywiście może przyjąć komunie, ale nie dostanie drogich prezentów i będzie skromny obiad dla rodziny. Okazało się, że w tej całej komunii chodziło mu tylko o to, żeby dostać prezenty i kasę i jak dowiedział się, że nic z tego to stwierdził, że nie jest wierzący i absolutnie nie planował co niedzielę chodzić do kościoła :p Komunii nie przyjął i o sprawie zapomniał.

reklama
Nie można się z tym zgodzić - w Polsce kościół kształtuje prawo dla wszystkich a nie tylko dla katolików. I to jest właśnie różnica między katolicyzmem w PL i ES. W Polsce katolicy rządzą a w Hiszpanii po prostu sobie mieszkają. Nawet jeśli któraś z nas osobiście nie doświadczyła utrudniania życia przez polskie państwo wyznaniowe to warto się rozejrzeć poza czubek własnego nosa: zakaz aborcji, bo papież tak chce, bezkarność dla przestępców seksualnych w sutannach, bo konkordat, brak praw dla par jednopłciowych, bo to grzech, brak refundacji in vitro bo to metoda nieakceptowaną przez kościół, sponsorowanie kościoła przez ogół obywateli. Mnie to bardzo dotyka nawet jeśli miałam tyle szczęścia, że jestem heteroseksualna i nie musiałam robić aborcji.

Co do tolerancyjnej i światłej Warszawy - marsz niepodległości, płonąca tęcza na Zbawiksie. Zapraszam do oglądania postępowych bohomazów w spółdzielczych blokach na Woli. I tak w Warszawie mamy lepiej, ale w tym wypadku to nadal źle.
Ależ sięgam poza czubek własnego nosa ale chyba chodzi o coś innego, jedni widzą tylko złe rzeczy, inni więcej tych dobrych 😉
Jakby to co złe dla Ciebie dla mnie nie stanowi problemu, bo zawsze znajde rozwiązanie 😉

reklama
Ja też w ciąży miałam podwyższoną często temperaturę, 37.3 też bym nie ruszała.
Ja czuję sie taka rozbita. Musze leżeć bo nie usiedze za dlugo bo mi tak slabo. Temp mi tak skacze 37-37.5. Na razie nic nie bralam. Zapisałam sie na kons telefoniczna do luxmed.

Do góry