reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No niestety w Polsce jest tak, że kobieta nie decyduje o sposobie rozwiązania ciąży.

Mi tu bardziej chodzi o to, że sposób zapłodnienia jako taki nie jest raczej sam w sobie wskazaniem do operacyjnego zakończenia ciąży (może czegoś nie wiem, ale znam kilka kobiet, które same rodziły po iv) i równie dobrze mogliby w tej książeczce wpisać, że wskazaniem do cięcia było hpv. A lepiej może zostawić „przyczyny matczyne” bo tak do 18 za dzieckiem chodzi jak zostało poczęte a matka miała brodawczaka. O ile rozumiem szczegółowy wywiad lekarski w ciąży to tutaj nie jest to uzasadnione. To jak informacja o orientacji seksualnej.
U mnie lekarz powiedzial, ze nie ma nawet 0.5 szansy na chwile obecna na cc ;) nie mam przeciwwskazan do porodu naturalnego. Wiec jak nic sie nie zmieni (odpukac, zeby nie bylo problemow) to ja będę jedna z tych kobiet co po iv rodza naturalnie. Ja sie ciesze ;)

U mnie lekarz powiedzial, ze nie ma nawet 0.5 szansy na chwile obecna na cc ;) nie mam przeciwwskazan do porodu naturalnego. Wiec jak nic sie nie zmieni (odpukac, zeby nie bylo problemow) to ja będę jedna z tych kobiet co po iv rodza naturalnie. Ja sie ciesze ;)
tez wybrałam poród naturalny, który niestety po nieudanej próbie parcia zrobili cc na cito bo małemu puls zanikał. Zablokowała się główka w kanale rodnym i mimo silnych parć nie udało się a skurcze parte zaczęły się wyciszać. Do dziś nie mogę sobie z tym poradzić w mojej głowie.

tez wybrałam poród naturalny, który niestety po nieudanej próbie parcia zrobili cc na cito bo małemu puls zanikał. Zablokowała się główka w kanale rodnym i mimo silnych parć nie udało się a skurcze parte zaczęły się wyciszać. Do dziś nie mogę sobie z tym poradzić w mojej głowie.
Ale nie powinnaś sie tym zadreczac. Nigdy nie wiadomo co sie wydarzy. Podjelas decyzje najlepsza jaka uwazalas w danym momencie. Dobrze, ze szybko podjeli decyzje o cc jak sie okazalo, ze naturalnie sie nie uda. Wszystko jest dobrze, wiec nie ma co o tym myslec ;)
Ja sie boje cc, wiec na razie ciesze sie ze naturalnie. Do porodu jeszcze trochę, wiec nie wiem czy to sie zmieni. Wszystko sie okaze...

Dzięki !
Byłam w szoku, że taką informację umieszcza się książeczce zdrowia dziecka. O ile w karcie ciąży ta informacja jest potrzebna (chociaż znam dziewczyny, które to zataiły) to w książeczce zdrowia? Równie dobrze można zrobić rubrykę „poczęte na wakacjach/w domu/w górach/nad jeziorem”. Nie wierzyłam, że ktoś wpisał to do książeczki zdrowia, dopóki nie zobaczyłam na własne oczy. Było to w części „poród” jako wskazanie do zakończenia ciąży operacyjnie.

Mamy awarie prąd kasiek i pchalka jak u was w wawiw u mnie burze i wiatry się zaczynają nawet nie mogę Was oznaczyc

reklama
U mnie zaczynają się wiatry. Piszę już 3 raz. Ja podlewam kwiaty. Bylam dzisiaj u fryz i za 3 tygod idę do niego na jakąś nanoplaste co to podobno wysuszę wlosy i już umodelowane. Bylam później na myjni i i w biedrze. Zajechałam do domu i tam obywiwiw placze. Psy wyja, mąż wkr masakra. W godzinę poogarnialam towarzystwo i nawet dziewczynka poobcinalam paznokcie ale czy u was też takie burze bo my wyłączyliśmy wszystko z produ. Wszyscy spia a ja sama ogarnia. Grzmoty. Kczywiscie jak podlewałam to leje. Lejw to mało. Wiatr i pioruny. Pisze bo wy bliziutkenki pewnie do was dojdzie.

Do góry