reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Natalka w tamtym tygodniu spadła nam z łóżka. Była przyblokowana poduszkami, ja kapalam Basię a lukasz na chwilkę wyszedł z pokoju. To naprawdę była chwilą. Nigdy się tak źle nie czułam. Dlatego @Pchełka216 kupiłam juz to co polecałaś. Nie chcę więcej czegoś takiego przechodzić. Naszczescie nic się nie stało. Moja bratowa mówi że każde dziecko chociaż raz z łóżka musi spaść;)
Podobno matku dziela sie na takie ktore sie nie przyznaja i na te ktore o tym mowia.My juz mamy upadek z lozka zaliczony.Teraz odkladam ja do lozeczka a jak sie przebudza to usypiam i klade sie razem z nia.Teraz mam jakas godzune zeby cos zrobi a godzina to teraz wiecznosc😁

reklama
w momencie kiedy dziecko pelza czy sie turla powinno sie je zostawiac na podlodze. Zadne poduszki czy barierki nie beda juz wtedy wystarczajacym zabezpeiczeniem, a wiadomo ze wystarczy kilka sekund nieuwagi.
powinno się- słowo klucz:) a życie sobie:)

I te barierki są zabezpieczeniem przed upadkiem z łóżka.

wiadomo, ale tu alurat latwo wykonalne, a mozna uniknac nieszczescia wiec warto. Zwlaszcza ze jednego dnia dziexko czegos nie umie, a nastepnego juz tak.
wiadomo, dlatego dzieci nie spadają łóżek nagminnie tylko czasem się cis takiego przydarzy bo coś nie pyknie i ktoś odwróci wzrok nawet będąc z dzieckiem. jesteśmy tylko ludźmi.

To super😁a usiedzi Ci na spacerze w wozku jeszcze?Moja jak idziemy na plac zabaw na hustawki to wolami ja nie moge zaciagnac do wozka.I zawsze mi marudzi i placze swoim udawanym placzem-juz taki ma😪Wiec boje sie co bedzie jak zacznie chodzic.Napewno nie bedzoe siedziala w wozku🥴
mój chodzi od 10miesiaca teraz brakuje 4 miesiecy do 2 lat i nadal pokonujemy spore dystanse wózkiem 😊 chyba pod tym względem synek mnie zaskoczył pozytywnie.

czyli ok dopoki maluch 100% w poziomie. Za moment Ci sie zacznie wspinac 😅
to nie jest kojec. To ma za zadanie zablokować dziecka zeby przypadkiem Ci nie wypadł gdy śpicie lub gdy odwrócisz wzrok. Generalnie trudno zeby wypadło jeśli nie ma jak przełożyć nogi; chyba że sobie poduszkę podsunie a to by też spora poduszka być musiała;), ake jak już wspominałam wyżej- to nie kojec zeby zostawiac na nim dziecko I iść gotować obiad np.

Ostatnia edycja:
reklama
wiadomo, dlatego dzieci nie spadają łóżek nagminnie tylko czasem się cis takiego przydarzy bo coś nie pyknie i ktoś odwróci wzrok nawet będąc z dzieckiem. jesteśmy tylko ludźmi.
dlatego my szybko nauczyliśmy Wiktora jak się schodzi z łóżka - tyłem. Ale od wczoraj uczymy zasypiania w łóżeczku dziś zasnął sam wtulony w moja piżamkę 🥰
Spadł mi z łóżka w zeszłym tygodniu i powiedziałam koniec ze spaniem z rodzicami. I jak się okazało przytulanki na fotelu i chciał isc do łóżeczka. Oby to już trwało

Do góry