reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Natalka w tamtym tygodniu spadła nam z łóżka. Była przyblokowana poduszkami, ja kapalam Basię a lukasz na chwilkę wyszedł z pokoju. To naprawdę była chwilą. Nigdy się tak źle nie czułam. Dlatego @Pchełka216 kupiłam juz to co polecałaś. Nie chcę więcej czegoś takiego przechodzić. Naszczescie nic się nie stało. Moja bratowa mówi że każde dziecko chociaż raz z łóżka musi spaść;)
Podobno matku dziela sie na takie ktore sie nie przyznaja i na te ktore o tym mowia.My juz mamy upadek z lozka zaliczony.Teraz odkladam ja do lozeczka a jak sie przebudza to usypiam i klade sie razem z nia.Teraz mam jakas godzune zeby cos zrobi a godzina to teraz wiecznosc😁

reklama
w momencie kiedy dziecko pelza czy sie turla powinno sie je zostawiac na podlodze. Zadne poduszki czy barierki nie beda juz wtedy wystarczajacym zabezpeiczeniem, a wiadomo ze wystarczy kilka sekund nieuwagi.
powinno się- słowo klucz:) a życie sobie:)

I te barierki są zabezpieczeniem przed upadkiem z łóżka.

wiadomo, ale tu alurat latwo wykonalne, a mozna uniknac nieszczescia wiec warto. Zwlaszcza ze jednego dnia dziexko czegos nie umie, a nastepnego juz tak.
wiadomo, dlatego dzieci nie spadają łóżek nagminnie tylko czasem się cis takiego przydarzy bo coś nie pyknie i ktoś odwróci wzrok nawet będąc z dzieckiem. jesteśmy tylko ludźmi.

To super😁a usiedzi Ci na spacerze w wozku jeszcze?Moja jak idziemy na plac zabaw na hustawki to wolami ja nie moge zaciagnac do wozka.I zawsze mi marudzi i placze swoim udawanym placzem-juz taki ma😪Wiec boje sie co bedzie jak zacznie chodzic.Napewno nie bedzoe siedziala w wozku🥴
mój chodzi od 10miesiaca teraz brakuje 4 miesiecy do 2 lat i nadal pokonujemy spore dystanse wózkiem 😊 chyba pod tym względem synek mnie zaskoczył pozytywnie.

czyli ok dopoki maluch 100% w poziomie. Za moment Ci sie zacznie wspinac 😅
to nie jest kojec. To ma za zadanie zablokować dziecka zeby przypadkiem Ci nie wypadł gdy śpicie lub gdy odwrócisz wzrok. Generalnie trudno zeby wypadło jeśli nie ma jak przełożyć nogi; chyba że sobie poduszkę podsunie a to by też spora poduszka być musiała;), ake jak już wspominałam wyżej- to nie kojec zeby zostawiac na nim dziecko I iść gotować obiad np.

Ostatnia edycja:
reklama
wiadomo, dlatego dzieci nie spadają łóżek nagminnie tylko czasem się cis takiego przydarzy bo coś nie pyknie i ktoś odwróci wzrok nawet będąc z dzieckiem. jesteśmy tylko ludźmi.
dlatego my szybko nauczyliśmy Wiktora jak się schodzi z łóżka - tyłem. Ale od wczoraj uczymy zasypiania w łóżeczku dziś zasnął sam wtulony w moja piżamkę 🥰
Spadł mi z łóżka w zeszłym tygodniu i powiedziałam koniec ze spaniem z rodzicami. I jak się okazało przytulanki na fotelu i chciał isc do łóżeczka. Oby to już trwało

Do góry