Podobno matku dziela sie na takie ktore sie nie przyznaja i na te ktore o tym mowia.My juz mamy upadek z lozka zaliczony.Teraz odkladam ja do lozeczka a jak sie przebudza to usypiam i klade sie razem z nia.Teraz mam jakas godzune zeby cos zrobi a godzina to teraz wiecznoscNatalka w tamtym tygodniu spadła nam z łóżka. Była przyblokowana poduszkami, ja kapalam Basię a lukasz na chwilkę wyszedł z pokoju. To naprawdę była chwilą. Nigdy się tak źle nie czułam. Dlatego @Pchełka216 kupiłam juz to co polecałaś. Nie chcę więcej czegoś takiego przechodzić. Naszczescie nic się nie stało. Moja bratowa mówi że każde dziecko chociaż raz z łóżka musi spaść
reklama
Pchełka216
Fanka BB :)
powinno się- słowo klucz a życie sobiew momencie kiedy dziecko pelza czy sie turla powinno sie je zostawiac na podlodze. Zadne poduszki czy barierki nie beda juz wtedy wystarczajacym zabezpeiczeniem, a wiadomo ze wystarczy kilka sekund nieuwagi.
I te barierki są zabezpieczeniem przed upadkiem z łóżka.
nieagatka
wiadomo, ale tu alurat latwo wykonalne, a mozna uniknac nieszczescia wiec warto. Zwlaszcza ze jednego dnia dziexko czegos nie umie, a nastepnego juz tak.powinno się- słowo klucz a życie sobie
Pchełka216
wiadomo, dlatego dzieci nie spadają łóżek nagminnie tylko czasem się cis takiego przydarzy bo coś nie pyknie i ktoś odwróci wzrok nawet będąc z dzieckiem. jesteśmy tylko ludźmi.wiadomo, ale tu alurat latwo wykonalne, a mozna uniknac nieszczescia wiec warto. Zwlaszcza ze jednego dnia dziexko czegos nie umie, a nastepnego juz tak.
nieagatka
a wogole ile ta barierka ma wysokosci?wiadomo, dlatego dzieci nie spadają łóżek nagminnie tylko czasem się cis takiego przydarzy bo coś nie pyknie i ktoś odwróci wzrok nawet będąc z dzieckiem. jesteśmy tylko ludźmi.
Ja od 4 lat uzywam bocznych, ale one sa niskie
Artemida90
mój chodzi od 10miesiaca teraz brakuje 4 miesiecy do 2 lat i nadal pokonujemy spore dystanse wózkiem chyba pod tym względem synek mnie zaskoczył pozytywnie.To supera usiedzi Ci na spacerze w wozku jeszcze?Moja jak idziemy na plac zabaw na hustawki to wolami ja nie moge zaciagnac do wozka.I zawsze mi marudzi i placze swoim udawanym placzem-juz taki maWiec boje sie co bedzie jak zacznie chodzic.Napewno nie bedzoe siedziala w wozku
Pchełka216
wystaje tak z 65 cm ponad materac.a wogole ile ta barierka ma wysokosci?
Ja od 4 lat uzywam bocznych, ale one sa niskie
ale na swoim łóżku czy w łóżkach dzieci tych bocznych używasz?
te boczne to bo póki właśnie dziecko malutkie turlajace albo jak już starsze sporo bo są niskie- dokładnie
nieagatka
czyli ok dopoki maluch 100% w poziomie. Za moment Ci sie zacznie wspinacwystajetak z 65 cm ponad materac
Pchełka216
to nie jest kojec. To ma za zadanie zablokować dziecka zeby przypadkiem Ci nie wypadł gdy śpicie lub gdy odwrócisz wzrok. Generalnie trudno zeby wypadło jeśli nie ma jak przełożyć nogi; chyba że sobie poduszkę podsunie a to by też spora poduszka być musiała, ake jak już wspominałam wyżej- to nie kojec zeby zostawiac na nim dziecko I iść gotować obiad np.czyli ok dopoki maluch 100% w poziomie. Za moment Ci sie zacznie wspinac
Ostatnia edycja:
reklama
Artemida90
dlatego my szybko nauczyliśmy Wiktora jak się schodzi z łóżka - tyłem. Ale od wczoraj uczymy zasypiania w łóżeczku dziś zasnął sam wtulony w moja piżamkęwiadomo, dlatego dzieci nie spadają łóżek nagminnie tylko czasem się cis takiego przydarzy bo coś nie pyknie i ktoś odwróci wzrok nawet będąc z dzieckiem. jesteśmy tylko ludźmi.
Spadł mi z łóżka w zeszłym tygodniu i powiedziałam koniec ze spaniem z rodzicami. I jak się okazało przytulanki na fotelu i chciał isc do łóżeczka. Oby to już trwało