reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No to u mnie też 5 posiłków. 3x mleko raz obiadek i raz deserek. No i walczymy z tym żeby nie podawać w nocy. Jak ja tak mocno w dzień zmęczymy i wieczorem trzymamy jak najdłużej to wtedy mi przespi cała noc bez jedzenia. Ale to tak ze 4 x na tydzień. Będziemy tak próbowac cy czas wiadomo że nie zawsze się udaje.
Jejku moja jeszcze ani razu calej nocy nie przespala🥴czasami budzi sie co godzine nie wiedziec xzemu ot tak na tulenie.
A Natalka juz chodzi?Moja jak czasami zapomni ze jeszcze nie chodzi i puszxza sie i gdybym nie trzymala jej tylka to by runela jak dluga bo ona takie nogi sztywne🥴 w zeszlym tyg. Byli u nas znajomi z corcia o 2 tyg.starsza od naszejbi tamtabod miesiaca juz chodzi baa nawet ze schodow schodzi😱

reklama
Jejku moja jeszcze ani razu calej nocy nie przespala🥴czasami budzi sie co godzine nie wiedziec xzemu ot tak na tulenie.
A Natalka juz chodzi?Moja jak czasami zapomni ze jeszcze nie chodzi i puszxza sie i gdybym nie trzymala jej tylka to by runela jak dluga bo ona takie nogi sztywne🥴 w zeszlym tyg. Byli u nas znajomi z corcia o 2 tyg.starsza od naszejbi tamtabod miesiaca juz chodzi baa nawet ze schodow schodzi😱
Natalka chodzi. Ale baaaardzo dlugo trzymała się stała przy ławie, meblach. Po schodach też potrafi ale nigdy samej jej nie puszcze ;) tylko po schodach to tak wiesz dwie nozki na stopień nie jak my na zmianę.

Źle mnie zrozumiałaś. Chcę dopiero zmienić mleko. Dziś kupię i będę pomalutku mu je wprowadzać. Może mu się polepszy🤔
A do fizjo to za radą tej fizjoterapeutki, najpierw próbuję zalatwic kilka sesji na kasę chorych. Ona mówi za mam próbować choć wątpię że coś dostanę.
W poniedziałek mam wizytę u pediatry; on da skierowanie do poradni specjalistycznej i tam rozpatrzą wniosek czy jakoś tak. Jak nie uda się na kasę chorych, to wtedy wykupie prywatnie kilka sesji.
20km😮. Niezły wynik. Ja, w mojej obecnej formie, padła bym po 5🥴. Szacun
niech pediatra wpisze na skierowaniu na cito 8 najlepiej z takim kodem. Wtedy miejsca są szybciej i do lepszego osrodka( zawsze możesz zadzwonić i spr w tym którym chcesz zeby Ci powiedzieli jaki kod na mieć eskierowanie). No i chyba najpierw lekarz rehabilitacji a on decyduje o tym czy ma być fizjo czy nie. U mnie tak bylo i na nfz chodzimy.
Screenshot_20220518-171550_Messages.jpg

niech pediatra wpisze na skierowaniu na cito 8 najlepiej z takim kodem. Wtedy miejsca są szybciej i do lepszego osrodka( zawsze możesz zadzwonić i spr w tym którym chcesz zeby Ci powiedzieli jaki kod na mieć eskierowanie). No i chyba najpierw lekarz rehabilitacji a on decyduje o tym czy ma być fizjo czy nie. U mnie tak bylo i na nfz chodzimy.
Zobacz załącznik 1402649
Co ćwiczycie?

juz teraz nic:) W sensie teraz konsultacyjnie tylko chodzimy. Ale Natalka sie spinała i podnosiła ramiona oraz miała lekka asymetrie po 3 mcu- nic poważnego. Do tego jest duuuza jak na swój wiek- teraz waży już ok.12 kg a ma 9.5 mca wiec bylo wspomaganie zeby jz trochę rozruszać i też rozluźnić barki i zeby sie zaczęła przekręcać na brzuszek. Ćwiczyłyśmy w domu tak z 2 mce a potem juz tylko kazał fizjo trzymać ja i bawić sie na macie jak najwięcej ( nie nosic) zeby sobie dalej nabywała umiejętności.

ale w tym 3 mcu jak nie przeszła u pediatry próby trakcyjnej i widziałam ze sie mi wygina I spina to stresiol byl...

juz teraz nic:) W sensie teraz konsultacyjnie tylko chodzimy. Ale Natalka sie spinała i podnosiła ramiona oraz miała lekka asymetrie po 3 mcu- nic poważnego. Do tego jest duuuza jak na swój wiek- teraz waży już ok.12 kg a ma 9.5 mca wiec bylo wspomaganie zeby jz trochę rozruszać i też rozluźnić barki i zeby sie zaczęła przekręcać na brzuszek. Ćwiczyłyśmy w domu tak z 2 mce a potem juz tylko kazał fizjo trzymać ja i bawić sie na macie jak najwięcej ( nie nosic) zeby sobie dalej nabywała umiejętności.

ale w tym 3 mcu jak nie przeszła u pediatry próby trakcyjnej i widziałam ze sie mi wygina I spina to stresiol byl...
No wyobrażam sobie. A jak u was z zebami. Mojej Natalce dzisiaj wyszedł 11 zab!!!

Zobacz załącznik 1402649
A ja zapomniałam dodać, że dobrze też skonsultować się z neurologiem bo tak naprawdę tylko dobry neurolog potrafi stwierdzić czy jest problem np z napięciem mięśniowym.

Natalka chodzi. Ale baaaardzo dlugo trzymała się stała przy ławie, meblach. Po schodach też potrafi ale nigdy samej jej nie puszcze ;) tylko po schodach to tak wiesz dwie nozki na stopień nie jak my na zmianę.
To super😁a usiedzi Ci na spacerze w wozku jeszcze?Moja jak idziemy na plac zabaw na hustawki to wolami ja nie moge zaciagnac do wozka.I zawsze mi marudzi i placze swoim udawanym placzem-juz taki ma😪Wiec boje sie co bedzie jak zacznie chodzic.Napewno nie bedzoe siedziala w wozku🥴

reklama
Do góry