Teraz bank oferował siostrze wykupienie ubezpieczenia na kredyt. Czyli jak podniosą znów stopy to będzie miała tę stała ratę 1900, a jak stopy spadną to i tak będzie płaciła 1900Prosze nie strasz ,mi z 2000 podnieśli na 2460 i czekam teraz na kolejną podwyżkę ,jeszcze nie mam informacji o ile ,,jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem co my zrobimy
reklama
DagLer
Fanka BB :)
A nie ma tak szkoły rodzenia?Juz rozmawialam z doktorkiem i na Kasprzaka najpewniej
DagLer
No nie ludzie biorący kredyt muszą być swiadomi tego, są kredyty z gwarantowaną stała ratą prze okres kredytu ale od początku nieco droższe, biorąc kredyt jednak uzależniony od wiboru musisz się liczyć, że przez 20, 30 lat raty zmienią się wielokrotnie, dlatego też wibor masz ustalany nie wiem na 6 miesięcy, bo to jest od zawsze niestała część kredytu, ktoś kto brał kredyt we frakncha nie myślał o tym, że inne waluty zmieniają swoją stawkę też jest dla mnie żadnym tłumaczeniem, od zawsze wiadomo, że dzisiaj euro 4 zł, a jutro 4,50, co tu kogo zaskakujeTak czy siak jest tragicznie z tymi ratami. Przecież nikt nie przewidywał że będzie miał kilkaset złotych luźnych pieniędzy żeby kredyt większy płacić
Z frankami to się zgadzam - to logiczne że kursy walut się ciągle zmieniają.No nie ludzie biorący kredyt muszą być swiadomi tego, są kredyty z gwarantowaną stała ratą prze okres kredytu ale od początku nieco droższe, biorąc kredyt jednak uzależniony od wiboru musisz się liczyć, że przez 20, 30 lat raty zmienią się wielokrotnie, dlatego też wibor masz ustalany nie wiem na 6 miesięcy, bo to jest od zawsze niestała część kredytu, ktoś kto brał kredyt we frakncha nie myślał o tym, że inne waluty zmieniają swoją stawkę też jest dla mnie żadnym tłumaczeniem, od zawsze wiadomo, że dzisiaj euro 4 zł, a jutro 4,50, co tu kogo zaskakuje
Mi chodzi o kredyty w zł. Że wzrosły o prawie 50% i to nie koniec
DagLer
To prawda, trzeba się liczyć, że raty wzrosną jak ma się kredyt ale aktualna sytuacja jest jednak nietypowa, ja płaciłam przez okres pandemi mniejszy kredyt jak wibor był mniejszy i wtedy nikt nie narzekał , a to blisko 2 lata rata była ze 300 zł mniejsza po podwyżce wróciła do raty sprzed pandemii, a teraz pewnie będzie pare stów wyższa. Jak spojrze na wzrost z okresu pandemii i teraz to jest duża różnica ale jak sprzed pandemi i teraz już aż tak dużo nie jest, a podpisując umowę kredytową byłam na to gotowa. Problem jest gdzie indziej, biorąc kredyt i określoną stawkę musisz brać pod uwagę wzrost rat i czy Cię będzie na to wtedy stać, jeżeli przeholujesz ze stawką to teraz mogą pojawić się problemy. A wiadomo my Polacy lubimy mieć więcej niż nas stać, a banki sprawdzają zdolność kredytową na tu i teraz, to Twój problem ile będziesz zarabiał za 5 lat. Zatem ja wolę skromniej ale aktualne podwyżki mojego świata nie burzą.Z frankami to się zgadzam - to logiczne że kursy walut się ciągle zmieniają.
Mi chodzi o kredyty w zł. Że wzrosły o prawie 50% i to nie koniec
Aduś16
Dokladnie i to jest niestety nie dopuszczalne żeby kredytobiorców zapedzac w kozi róg... jak niskie stopy to wszysct chętnie kredyt biorą ale prawdopodobieństwo wyższych stop jest zawsze . Podobnie banki w Polsce wystawiły frankowiczow.. Tutaj najczęściej zaczyna się hipotekę ze stałym oprocentowaniem na 5 lat, trochę wyższe ale bezpieczniej.. z dnia na dzień nie masz noża na gardle nagle. Jest też zawsze opcja wydłużenia hipoteki jak nie jest się za starymTak czy siak jest tragicznie z tymi ratami. Przecież nikt nie przewidywał że będzie miał kilkaset złotych luźnych pieniędzy żeby kredyt większy płacić
Jest, dowiem sie wszystkiego jak z położną porozmawiamA nie ma tak szkoły rodzenia?
Super dziękichodzić koniecznie. Jak chcesz to Ci fajna polozna I cdl w jednym polecę do chaty po wyjściu że szpitala. Mi to było mega potrzebne
zwykle dobrej jakoś tetra najlepsze bo sporo tego idzie i nie szkoda ale mam kilka muslinowych i są delikatniejsze tyle se duzo droższe.
ja byłam na karowej - to jest free szkoła ja płacisz podatki w waw. niby spoko ale nie było zajęć praktycznych wie nie polecam. Jeśli chcesz prywatna szkole to ta moja polozna/cdl tez robi szkole rodzenia- i wszystko w chacie u Ciebie może ogarnac.
Powolutku wszystko zaczyna się klarować
reklama
DagLer
Banki wystawiły, ludzie się sami wystawili, jakoś nikt nie bierze kredytu w funtach, bo każdy polak wie, że się zmienia ale frank brzmiał bezpiecznie, bo w polsce jakiś taki mało znany.Dokladnie i to jest niestety nie dopuszczalne żeby kredytobiorców zapedzac w kozi róg... jak niskie stopy to wszysct chętnie kredyt biorą ale prawdopodobieństwo wyższych stop jest zawsze . Podobnie banki w Polsce wystawiły frankowiczow.. Tutaj najczęściej zaczyna się hipotekę ze stałym oprocentowaniem na 5 lat, trochę wyższe ale bezpieczniej.. z dnia na dzień nie masz noża na gardle nagle. Jest też zawsze opcja wydłużenia hipoteki jak nie jest się za starym