Ja tez zurzywam 1 kg na 2 miesc albo i 3 bo teraz nie mam czasu piec.Ale moja mama co niedziele to jakies buleczki racuchy paczki lub ciasto.A do tego moja rodzina lubi maczne rzeczy do jedzenia kluchy pierogiNo to nie wiem ile tych zapasów ludzie robią, może 200 kg to się wcale nie dziwię że tej mąki nie ma.
Ja chyba kg nie zużywam w miesiąc. Bardzo rzadko piekę ciasta, to same węgle z mąki plus cukier. Choć może nie jestem obiektywna, a raczej skrzywiona na tle niepotrzebnych zapychaczy.
reklama
nieagatka
Fanka BB :)
ja tez nie wiem ile dokladnie, nigdy o tym nie myslalam i wlasnie glownie na jakies nalesniki czy pancakes, maz w weekend robi gofry, raz w miesiacu cos upieke i tak idzie… Tak jak oliwa z oliwek wiem ile bo robie roczny zapas bo zamawiam z Andaluzji, tak z maka nie wiem, ale pare kg miesiecznie idzieSerio nie wiem ile używam. Żeby nie było, robię dzieciom różne placki, czasem gofry. Dzieci w placówkach, ja z mężem w pracy. Nie mam siły na pieczenie chleba ani bułek.
Moja mama też zużywa więcej, piecze jakiś placki, pączki itd.
Jaskolcia
Korzystałam z programu unijnego rodzic w pracy Link do: Home.Kiedy z tego korzystałaś? Pidasz mi namiaru na ten program? Ja tez z Wro i jestem zainteresowana
20 kg w rok to luzik. Jak pieczesz swoje pieczywo, chałki itp. kilogram starcza na tydzień
Wtedy zje coś innego bo nie będzie miał wyboru. U mnie oboje jedli najmniej przy mnie, jak musielu zostac w domu z tatą lub z babcią to jajeczniczke, awokado czy jaglanke to tak zjadalau, ze az nie chcialam wierzyć
Korzystałam do sierpnia 2021. W programie są nowe edycje i trzeba być zakwalifikowanym jak jest się jeszcze na macierzyńskim/ rodzicielskim. Trzeba sprawdzać na ich stronie, ewentualnie skontaktować się z nimi z zapytaniem o nowe edycje (na stronie widzę, że jakaś ostatnia jest do kwietnia 2022).
Ostatnia edycja:
@bazylia128 jak tam?
bazylia128
Jestem od wczoraj w domu. Jakoś wirus. Ale u Natalki wysoką goraczkajest niebezpieczna. Byłam pewna że miała jakiś epizod padaczkowy ale eeg nic nie wykazało. Mamy zastrzyki. Ja też jestem chora. Masakra dobrze że mam pomóc bo jestem tak słaba że nie dała bym rady.
annemarie
Adus nie stresuj sie tym jedzeniem u malego,my powolutku zaczynam po pare lyzeczek dziennie,bardzo to jest zabawa niz jedzenie,a tak to cos tam memla sobie,chlebek czy bulke,pluje tym ale ma zabawe i to najwazniejsze.Klocki duplo i tak najlepiej smakuja
reklama
Moja na poczatku byla zla jak ja zabie4alam z lozeczka do naszego lozka.Teraz biore nad ranem jak maz wychodzi bo ona zajmuje 2/3lozka a ja na jakims malym skrawku leze na jednym boku.ona taka wygodnicka ksiezniczka@Kachar mój wczoraj wieczorem kilka godzin wariował i dziś od rana też ma jakiś problem .
Jakiś czas temu przenieśliśmy się z salonu do sypialni na piętrze. Wczoraj kupiłam drugie łóżeczko i maly całą noc spał sam a nie z nami. Może dlatego jest dziś wkur.wiony od rana