reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
ale ja nie o tym. Zgadzam sie, ze warto miec dziecko wczesniej. Natomiast wiem tez, ze to czy bedzie to 35, 38 czy 40 to nie az taka roznica, a w przypadku drugiego dziecka co innego jest miec dzieci rok po roku co dzieci miedzy ltorymi jest 3 czy 5 lat roznicy. I chodzi mi glownie o to starsze dziecko, ktore po prostu potrzebuje uwagi.
Jak sie nie da to sie nie da, ale jesli mozna swiadomie podjac taka decyzje to wg mnie lepiej poczekac. Ale to moje zdanie.
Akurat u mnie byłoby duża różnica gdybym urodziła drugie wcześniej. Mam w domu nastolatka i malucha, nawet nie chcesz wiedzieć co się w domu dzieje 🤦 nie ma recepty na "udana "różnicę wieku między dziećmi ani kiedy dzieci mieć.

Akurat u mnie byłoby duża różnica gdybym urodziła drugie wcześniej. Mam w domu nastolatka i malucha, nawet nie chcesz wiedzieć co się w domu dzieje 🤦 nie ma recepty na "udana "różnicę wieku między dziećmi ani kiedy dzieci mieć.
zgadzam sie 🤣
W zasadzie na nic zwiazanego z dziecmi nie ma jednej zasady. Niestety 🤦🏻‍♀️🤣

Dokladnie, ja mam max 30 min dziennie. Do tego Borys od tygodnia budzi się co pół godziny jak go wieczorem uśpię tak aż do północy... kuwa jak żyć!
O dobrze wiedzieć, że jeszcze inne dziecko tak się budzi. Mój ma 11 miesięcy I wieczory takie same jak były, ostatnio mówię do męża już z nie mocy, że on chyba nigdy nie będzie normalnie spał

Dziewczyny co brałyście na przeziębienie w ciąży? Ja od rana walczę z bólem gardła i ogólnym rozbiciem. Kupiłam w aptece tabl.na ból gardła dla kobiet w ciąży ( *spam*), ale średnio działają. Walczę że sobą, żeby nie wziąć paracetamolu ,bo na pewno bym się po nim lepiej poczuła. Dzisiaj 10tc.

Ja nie wiem czy ten mój już miał w końcu ten skok czy nie, bo jest wku.rwiajacy codziennie 😜. I nauczył się płakać 🥴. Nawet nie da mi 30sekund na zrobienie mleka tylko drze papę 🥴. Zmienił mi się chłopak na gorsze😂
Ja po 11 miesiącach kupiłam nosidło Tula bo ponad 10kg na rękach non stop to już kręgosłup siadł. Jeżeli towoj również będzie jeczy dusza czy nieśpioch czy chory to polecam bo pierwszy raz od miesiąca zrobiłam normalny obiad i umyłam kuchenkę

Dziewczyny co brałyście na przeziębienie w ciąży? Ja od rana walczę z bólem gardła i ogólnym rozbiciem. Kupiłam w aptece tabl.na ból gardła dla kobiet w ciąży ( *spam*), ale średnio działają. Walczę że sobą, żeby nie wziąć paracetamolu ,bo na pewno bym się po nim lepiej poczuła. Dzisiaj 10tc.
Ja tez teraz mecze sie z przeziebieniem... mam septogard (takie cos jak tantum verde -ginekolog pozwolila). Oprocz tego plukam gardlo szalwia i rumiankiem. Robie inhalacje z szałwii, rumianku, miety i lipy. Herbata z cytryna, sokiem malinowym, imbirem i miodem. Pije len mielony choc raz dziennie. Sok z cebuli. Wieczorem mleko z miodem, czosnkiem, maslem.
Powoli puszcza ale mam mega katar. No i pojawil sie kaszel w pon. Dzis juz lepiej.

Ale paracetamol możesz brać w ciąży przecież

reklama
bierz paracetamol, bez problemu mozna. Miod, czosnek, imbir, witC.

Do góry