reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

B z d u r a!!
Moja starsza - pierwszy zab majac 9 miesiecy, mlodsza miala 11.
W zyciu nie slyszalam takiego debilizmu. Szczeka na te zeby jest przygotowana, przeciez nie rosnie jak rosna zeby 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ wiec sorry ale jak kiea sie rozstapila? Jezu co za bzdura
Wiesz niby wiem ze to jakies durnoty ale zaczelam sobie myslec a jak bylo tak ze tylw tych zabkow na raz szlo to moze dziecko tak bolala glowa ze -wiem ze nie pekla na pol-ale moze cos w tej glowce z tego bolu sie zrobilo🤷‍♀️
No i zaczelam sie bac ze jak np.beda szly 4 na raz to bedzie przeciez dla niej ogromny bol-JEZU....😪

reklama
Dziewczyny mam pytanie-tylko mnie nie zlinczujcie ze przejmuje siw jakims gadaniem-chodzi mi o zeby u dziecka.Moja 8 miesieczna corka nie ma jeszcze ani jednego.I w sumie bym sie tym jakos nie przejmowala do wczoraj😪 Rozmawialam z taka pania ok.70tki(to wazne).Powiedzialam jej ze niunia nie ma jeszcze zebow a ona oj to nie dobrze.I opowiedziala ni ze jej braciszek zmarl jak mial roczek bo rozstapila (czy jakos tak) mu sie glowka a powodem bylo zabkowanie tzn.nie mial dlugo zebow i zaczely mu sie kilka na raz wyrzynac.Przez to ta glowka mu sie "rozstapila".
Od wcziraj miejsca sobie nie moge znalezc przez to co mi ta kobieta powiedziala.Wiem ze to bylo milion lat temu i moze co innego bylo przyczyna smierci tego dziecka ale jakies takie ziarenko niepokoju mi zasiala😪😪
Jezu, większej głupoty nie słyszałam od starszej kobiety. Zeby moga wychodzic pojedynczo jak i kilka na raz. Mojej przyjaciółki córeczka ma ząbkowanie w tej chwili i wyszły jej 3 zeby na raz. Żyje. Nie słuchaj takich bab.

Wiesz niby wiem ze to jakies durnoty ale zaczelam sobie myslec a jak bylo tak ze tylw tych zabkow na raz szlo to moze dziecko tak bolala glowa ze -wiem ze nie pekla na pol-ale moze cos w tej glowce z tego bolu sie zrobilo🤷‍♀️
No i zaczelam sie bac ze jak np.beda szly 4 na raz to bedzie przeciez dla niej ogromny bol-JEZU....😪
mojej 4 czworki szly na raz. Jednej i drugiej.
No jak glowa na pol? Prosze Cie…
Naprawde, polecam poczytac o anatomii, o zuchwie…

Haha no może ona krąży po Polsce i opowiada ta historie młodym matkom🤣🤣mojemu szły 4 zęby na raz i fakt że złapał w tym czasie infekcję i był chory ale oprócz tego obyło się nawet bez przeciwbolowych więc to niekoniecznie musi być aż taki ból, każde dziecko znosi to inaczej😉

Haha no może ona krąży po Polsce i opowiada ta historie młodym matkom🤣🤣mojemu szły 4 zęby na raz i fakt że złapał w tym czasie infekcję i był chory ale oprócz tego obyło się nawet bez przeciwbolowych więc to niekoniecznie musi być aż taki ból, każde dziecko znosi to inaczej😉
Baba w czarnej woldze🤣🤣🤣straszy mlode matki😅😅
Zebow boje sie bardziej niz kolki-u nas kolki nie bylo a w przyrodzie nic nie ginie😉

Ja jestem cierpliwa i nic z tym niw robilam(moj bratanek zaczal zabkowac blisko roczku) ale ta kobieta-qrwa nie wiem po co mi to mowila-tak mbie zdenerwowala ze zaczelam szukac cos w necie No nic takiego nie ma🤷‍♀️
Jak ja nie lubię czegoś takiego. Mi też wystarczy jakąś brednie powiedzieć i później już nastrój obniżony, płacz i najchętniej to bym na pogotowie jechała. Wcale ci się nie dziwię że się zmartwiona. Ale wystarczy porozmawiać z dobrym pediatra żeby Cię uspokoił. Miska na pewno jest zdrowa :)

reklama
Dziewczyny nie ma co panikować, do czasu aż obce wojska nie wejdą na Ukrainę to nic nie będzie, NATO, Państwa Unii, ONZ nie mają podstawy prawnej aby tam kogoś wysłać bo Ukraina nie należy do związku i komunikat był już wydany. Wojska Państw członkowskich umacniają wschodnią flankę, jeżeli nie zrobią ryzykownego ruchu to nic nie będzie. Bardziej się obawiam, że szczatki reaktora dostały się w przypadkowe ręce bo nawet nie Putina tylko zwykłych wojskowych. Mój mąż ma rodzine dalszą we Lwowie potomkowie pradziadka, no i chłopaki od dziś są powołani z rezerwy.
Ciesze sie ze tu jestes i piszesz bo mnie to uspokaja :)

Do góry