reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Polska nalezy do sojuszy, Ukraina nie. Putin traktuje Ukraine jak swoja wlasnosc, dlatego wyciagnal po nia reke. Atak na Polske oznaczlaby atak na Unie i na Nato, taka decyzja juz tak latwo nie przychodzi. Rozumiem obawy, sama sie boje, jestem z podkarpackiego, cala
rodzina blisko granicy, ale nie ma co siac paniki. Poki co zabezpieczyc sie na ile sie da na wszelki wypadek i obaerwowac sytuacje.
Dobrze gadasz. Amen. Ja tylko dodam jeszcze tak z historii, że Ukraina od czasu wyzwolenia nie uporządkowała administracyjnie swoich granic, dalej należą do granic byłego ZSRR a spadkobiercą ZSRR jest Rosja. Putin od lat mówi o odbudowie imperium (ZSRR) I o te ziemie będzie toczył walki.

reklama
Dziewczyny nie ma co panikować, do czasu aż obce wojska nie wejdą na Ukrainę to nic nie będzie, NATO, Państwa Unii, ONZ nie mają podstawy prawnej aby tam kogoś wysłać bo Ukraina nie należy do związku i komunikat był już wydany. Wojska Państw członkowskich umacniają wschodnią flankę, jeżeli nie zrobią ryzykownego ruchu to nic nie będzie. Bardziej się obawiam, że szczatki reaktora dostały się w przypadkowe ręce bo nawet nie Putina tylko zwykłych wojskowych. Mój mąż ma rodzine dalszą we Lwowie potomkowie pradziadka, no i chłopaki od dziś są powołani z rezerwy.

Dziewczyny mam pytanie-tylko mnie nie zlinczujcie ze przejmuje siw jakims gadaniem-chodzi mi o zeby u dziecka.Moja 8 miesieczna corka nie ma jeszcze ani jednego.I w sumie bym sie tym jakos nie przejmowala do wczoraj😪 Rozmawialam z taka pania ok.70tki(to wazne).Powiedzialam jej ze niunia nie ma jeszcze zebow a ona oj to nie dobrze.I opowiedziala ni ze jej braciszek zmarl jak mial roczek bo rozstapila (czy jakos tak) mu sie glowka a powodem bylo zabkowanie tzn.nie mial dlugo zebow i zaczely mu sie kilka na raz wyrzynac.Przez to ta glowka mu sie "rozstapila".
Od wcziraj miejsca sobie nie moge znalezc przez to co mi ta kobieta powiedziala.Wiem ze to bylo milion lat temu i moze co innego bylo przyczyna smierci tego dziecka ale jakies takie ziarenko niepokoju mi zasiala😪😪

Dziewczyny mam pytanie-tylko mnie nie zlinczujcie ze przejmuje siw jakims gadaniem-chodzi mi o zeby u dziecka.Moja 8 miesieczna corka nie ma jeszcze ani jednego.I w sumie bym sie tym jakos nie przejmowala do wczoraj😪 Rozmawialam z taka pania ok.70tki(to wazne).Powiedzialam jej ze niunia nie ma jeszcze zebow a ona oj to nie dobrze.I opowiedziala ni ze jej braciszek zmarl jak mial roczek bo rozstapila (czy jakos tak) mu sie glowka a powodem bylo zabkowanie tzn.nie mial dlugo zebow i zaczely mu sie kilka na raz wyrzynac.Przez to ta glowka mu sie "rozstapila".
Od wcziraj miejsca sobie nie moge znalezc przez to co mi ta kobieta powiedziala.Wiem ze to bylo milion lat temu i moze co innego bylo przyczyna smierci tego dziecka ale jakies takie ziarenko niepokoju mi zasiala😪😪
Mi pediatra powiedziała, że jeżeli w 12 miesiącu nie będzie ani 1 zęba to trzeba przyjść i da skierowanie na badania, to byla informacja proforma na 1 bilansie

O matko, daj spokój, co za brednie. Jeśli bardzo ale to bardzo martwisz się idź do dentysty. Uważam jednak że bez sensu robić dziecku RTG, szukać zawiązków , cierpliwości.

O matko, daj spokój, co za brednie. Jeśli bardzo ale to bardzo martwisz się idź do dentysty. Uważam jednak że bez sensu robić dziecku RTG, szukać zawiązków , cierpliwości.
Ja jestem cierpliwa i nic z tym niw robilam(moj bratanek zaczal zabkowac blisko roczku) ale ta kobieta-qrwa nie wiem po co mi to mowila-tak mbie zdenerwowala ze zaczelam szukac cos w necie No nic takiego nie ma🤷‍♀️

Wiesz że ja też to słyszałam i właśnie tez od takiej starszej kobiety 😅mały też nie miał wtedy zębów i choć wiedziałam, że nie ma co się przejmować boto jakieś pradawne historie i nie wiadomo czy w ogóle prawdziwe i mały ma jeszcze czas na zęby to jednak tak jak piszesz ziarenko niepokoju też we mnie wzbudziła.😉myślę że to przez to że tak jak dziewczyny wcześniej pisały los innych dzieci jest nam teraz bliższy a i wiadomo o swoje też się martwimy.

Ostatnia edycja:
Ja jestem cierpliwa i nic z tym niw robilam(moj bratanek zaczal zabkowac blisko roczku) ale ta kobieta-qrwa nie wiem po co mi to mowila-tak mbie zdenerwowala ze zaczelam szukac cos w necie No nic takiego nie ma🤷‍♀️
Wiedza tej kobiety pewnie zatrzymała się na etapie odpieluchowania dzieci w wieku 9 miesięcy 😂 nie daj sobie wmówić takich głupot.

B z d u r a!!
Moja starsza - pierwszy zab majac 9 miesiecy, mlodsza miala 11.
W zyciu nie slyszalam takiego debilizmu. Szczeka na te zeby jest przygotowana, przeciez nie rosnie jak rosna zeby 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ wiec sorry ale jak kiea sie rozstapila? Jezu co za bzdura

reklama
Wiesz że ja też to słyszałam i właśnie tez od takiej starszej kobiety 😅mały też nie miał wtedy zębów i choć wiedziałam, że nie ma co się przejmować boto jakieś pradawne historie i nie wiadomo czy w ogóle prawdziwe i mały ma jeszcze czas na zęby to jednak tak jak piszesz ziarenko niepokoju też we mnie wzbudziła.😉myślę że to przez to że tak jak dziewczyny wcześniej pisały los innych dzieci jest nam teraz bliższy a i wiadomo o swoje też się martwimy.
To moze od tej samej hehehe

Do góry