Kachar
Fanka BB :)
CudnaA tutaj mój
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
CudnaA tutaj mój
Ale fajniutka jest . No tego to jeszcze nie grali . Zaczynają mi się niemowlaki podobaćA tutaj mój
O toz toMoja mama nasza 3 wykarmila mlekiem od krowy bo w tamtych czasach bylo takiw lub niebieskie na recepte-tym karrmila mojego staszego brata.A kochamy nasza mame i jestesmy jej wdziwczni za wszystko.Ja swoja tez karmie mm i qiem ze ona swiata poza mna nie widzi.Poza tym na szczescie trafilam na nirmalnych lekarzy i polozne ktore mnie wspierali a nie dolowali.Nawet w szpitalu glowna doradczyni laktacyjna powiedziala do mnie ze nie kazda matka musi za wszelka cene karmic piersia.A dodam ze w moim szpitalu stawiaja na kp nawet tam jest taki program czy cos odnosnie kp.A nikt nie wpedzal mnie w poczucie winy bo dzidzius byl najwazniejszy.Jessssui, ale mnie wkur.eiła ta baba.
Ty jej w ogóle nie słuchaj
Moja siostra dwoje dzieci karmiła butelką i dzieci poza nią świata nie widzą
Wody nie podawaj, chyba mm podaje się rozrobione wedle tego co na opakowaniu, nie wiem po co noworodkowi woda, na jego miejscu bym sie wkurw...... i beczała cały dzieńA jak już sama nie wiem. Niby nie je tych maksymalnych dawek co są rozpisane na opakowaniu. Kręci ta buzią na wszystkie strony to muszę dać mleka. Położna mówiła żeby dać wodę, ale on jest za cwany . Zaraz pojadę po te bio gaje. Nie będę czekać aż mi przyślą.
Motylek, widzę że tez u ciebie przeboje .
oba imiona piekne Ja bym szla w LeaHej Dziewczyny,
Po CC czuję się doskonale, poddałam się z KP, odciągam mleko daje butelkę. Podjęcie tej decyzji było dla mnie okropnie trudne, więc ryczałam dniami i nocami Wczoraj byłam u pediatry i oczywiście przez 10 minut nawijała mi jak bardzo krzywdzę dziecko nie przystawiając do piersi, że ona wie, że to się nie chce wstawać do dziecko i karmić co godzinę, że tracę więź z dzieckiem itd... Namieszała mi i znów złapałam doła, a czułam się już o niebo lepiej, super spędzałam czas z małą, przytulanie i inne przyjemności.
Młoda bardzo płacze pomiędzy 19-23, już nam kolki lekarz wmówił ale ja zauważyłam, że nic jej nie jest, ona po prostu potrzebuje być blisko i się przytulać, wtedy od razu robi się spokojna. No i mam problem, bo nie wybraliśmy jednak imienia
Lea albo Gabriela (mąż jest francuzem i musimy wybrać imię co i u nas i we Francji brzmi tak samo )
wody nie podawaj. Sa dzieci ktore jedza cala porcje co 3h a sa takie co jedza po 20ml co godzinke. Moje byly z tych drugich, wolaly maltko a czesto. Ja dawalam hipp combotik na zadanie, bo jadly malo. Pozs tym, to ze sie kreci czy wierci to nic. To nie jedt tak, ze maluch ma dostac mleko jak tylko jeknie. Moze byc mu niewygodnie, zs cieplo, za zimno, moze chciec do mamy, miec mokra pieluszke. I dopiero jak wszytsko zle to wtedy jescA jak już sama nie wiem. Niby nie je tych maksymalnych dawek co są rozpisane na opakowaniu. Kręci ta buzią na wszystkie strony to muszę dać mleka. Położna mówiła żeby dać wodę, ale on jest za cwany . Zaraz pojadę po te bio gaje. Nie będę czekać aż mi przyślą.
Ja bym obstawiała Gabriela ❤Hej Dziewczyny,
Po CC czuję się doskonale, poddałam się z KP, odciągam mleko daje butelkę. Podjęcie tej decyzji było dla mnie okropnie trudne, więc ryczałam dniami i nocami Wczoraj byłam u pediatry i oczywiście przez 10 minut nawijała mi jak bardzo krzywdzę dziecko nie przystawiając do piersi, że ona wie, że to się nie chce wstawać do dziecko i karmić co godzinę, że tracę więź z dzieckiem itd... Namieszała mi i znów złapałam doła, a czułam się już o niebo lepiej, super spędzałam czas z małą, przytulanie i inne przyjemności.
Młoda bardzo płacze pomiędzy 19-23, już nam kolki lekarz wmówił ale ja zauważyłam, że nic jej nie jest, ona po prostu potrzebuje być blisko i się przytulać, wtedy od razu robi się spokojna. No i mam problem, bo nie wybraliśmy jednak imienia
Lea albo Gabriela (mąż jest francuzem i musimy wybrać imię co i u nas i we Francji brzmi tak samo )
Matko z córką co za śliczności!!!! ❤❤❤A tutaj mój
A mi funduszowi powiedziała po co się głupia mecze dwójkę karmić. Szkoda czasu bo i tak nic z tego nie będzie. Też szybko wyleciała.Mi jak położna powiedziała przy pierwszej córce że jestem wyrodną matka bo nie chcę karmić piersią to kazałam jej wyjść z mojego domu i nie wracać na kolejne wizyty , to był jej ostatni raz u mnie. Nie denerwuj się, ja wiem że teraz hormony itp , ale na prawdę nie robisz swojej córce żadnej krzywdy , nie katuj się tym
Ja karmiłam mieszanie, ale większość z butli. Moja mała nie chciała cyca więc moje w butli dostawała. A teraz odkleić ich od siebie nie mogę jak chce iść do toalety. Także zasady nie ma. Ja po prostu zawsze uwielbiałam tulić te moje małe smerfy.Jessssui, ale mnie wkur.eiła ta baba.
Ty jej w ogóle nie słuchaj
Moja siostra dwoje dzieci karmiła butelką i dzieci poza nią świata nie widzą
Wiesz to jest tak, że ile ludzi tyle opinii, mój przez 3 miesiące był na karmieniu mieszanym i jakoś po pierwszym miesiącu podawałam 5-10ml ciepłej wody przegotowanej 1 czy 2 razy na dzień bo miał wzdęcia, problemy z kupką. Karmieniem na żądanie narobiłam takich problemów, że w pierwszym miesiącu byliśmy w szpitalu, dziecko było przekarmione i miało rozdęty brzuszek na usg I tyle gazów, że ledwo było cos widać więc każde dziecko inne i trzeba obserwować i dostosować żywienie do dziecka. Sprawdzaj poprostu czy nie ma twardego, wzdętego brzuszka, może mieć nietolerancję pokarmową, może mu dane mm nie pasuje (z tego co wiem hipp combiotic to jedno z najdelikatniejszych na początek), kup sobie termofor z pestek wiśni (mam zwykły najtańszy za 10zł).A jak już sama nie wiem. Niby nie je tych maksymalnych dawek co są rozpisane na opakowaniu. Kręci ta buzią na wszystkie strony to muszę dać mleka. Położna mówiła żeby dać wodę, ale on jest za cwany . Zaraz pojadę po te bio gaje. Nie będę czekać aż mi przyślą.
On jak tak kręci głową i tymi ustami mocno szuka to wtedy wiem że musi by żarcie podane. Właśnie wróciłam z apteki. Fajnie było . Mam bio gaje. Żarłok śpiwody nie podawaj. Sa dzieci ktore jedza cala porcje co 3h a sa takie co jedza po 20ml co godzinke. Moje byly z tych drugich, wolaly maltko a czesto. Ja dawalam hipp combotik na zadanie, bo jadly malo. Pozs tym, to ze sie kreci czy wierci to nic. To nie jedt tak, ze maluch ma dostac mleko jak tylko jeknie. Moze byc mu niewygodnie, zs cieplo, za zimno, moze chciec do mamy, miec mokra pieluszke. I dopiero jak wszytsko zle to wtedy jesc
Mój i tak tej wody nie chce. Czekam aż go położna zważy i zobaczę jak przybrał . Kupy od dwóch dni robi rzadziej i są gęstsze. Wczoraj akurat przebierałam pampersa i centralnie widziałam jak sral. Tak wychodziło jak mięso z maszynki do mielenia . Mój mąż to jednak miękka pała jest. I gilki go brzydzą i kupka teżWiesz to jest tak, że ile ludzi tyle opinii, mój przez 3 miesiące był na karmieniu mieszanym i jakoś po pierwszym miesiącu podawałam 5-10ml ciepłej wody przegotowanej 1 czy 2 razy na dzień bo miał wzdęcia, problemy z kupką. Karmieniem na żądanie narobiłam takich problemów, że w pierwszym miesiącu byliśmy w szpitalu, dziecko było przekarmione i miało rozdęty brzuszek na usg I tyle gazów, że ledwo było cos widać więc każde dziecko inne i trzeba obserwować i dostosować żywienie do dziecka. Sprawdzaj poprostu czy nie ma twardego, wzdętego brzuszka, może mieć nietolerancję pokarmową, może mu dane mm nie pasuje (z tego co wiem hipp combiotic to jedno z najdelikatniejszych na początek), kup sobie termofor z pestek wiśni (mam zwykły najtańszy za 10zł).